Ercan ÇELİK

31 Mart 2019 yerel seçimleri Tire’de olaysız şekilde sonlandı. Henüz resmi olmayan sonuçlara göre Tire Belediye Başkanlığı’ndan İYİ Parti Adayı Atakan Duran 25 bin 486, Ak Parti Adayı Selman İçelli 23 bin 816, DSP adayı Tayfur Çiçek ise 4 bin 563 oy aldı. Bu sonuçlara göre Tire’nin yeni belediye başkanı Atakan Duran oldu.

Tire’de toplam 65 bin 977 seçmen için 234 sandık kuruldu. 57 bin 941 oy kullanıldı bunlardan 55 bin 331’i geçerli oldu. Tire genelinde seçime katılım oranı ise %87,82 oldu.

ZAFER COŞKUSU

Tire’de seçim işlemi sonlandıktan sonra sandıklar açılmaya başladı ve köylerden ve merkezden sonuçlar parti merkezlerine ulaşmaya başladı. Sayım boyunca yaklaşık 2 bin oy farkla Ak Parti’nin önünde giden İYİ Parti sayımın sonuna kadar bu farkı yaklaşık olarak korudu. İlerleyen saatlerde, sonuç netleşmeye başladıkça, vatandaşlar Turgut Özal Bulvarı’nda bulunan İYİ Parti – CHP Seçim Koordinasyon Merkezi önünde toplanmaya başladılar.

Dakikalar geçtikce binlerce vatandaşın toplandığı Turgut Özal Bulvarı’nda, polis güvenlik önlemini arttırdı ve yol bir süre sonra trafiğe kapandı.

SKM Binası önüne kurulan sahneye bir süre sonra Tire’nin yeni belediye başkanı Atakan Duran ve Meclis üyeleri çıktı. Burada kısa bir konuşma yapan Duran, herkese teşekkür etti. Coşkulu kalabalık marşlar ve sloganlarla kutlamalara başladı.

İLK AÇIKLAMAYI HABERTİRE’YE YAPTI

Tire Belediye Başkanı Atakan Duran, seçim sonucunun netleştiği ilk dakikalarda, Belediye Başkanı olarak ilk açıklamasını da HaberTire Gazetesi’ne yaptı. Duran, “Bu güzel seçim zaferini bizlere yaşatan tüm Tirelilere teşekkür ediyoruz. Neticede bir yerel seçim yaşadık. Bizi Tire Belediyesi'ni yönetmekle görevlendiren partili partisiz tüm Tireli hemşehrilerimize şükranlarımızı sevgilerimizi saygılarımızı sunuyoruz. Yeni dönemde Tire Belediyesi'nin onlara ait olduğunu hissettireceğiz. Onların belediyesine sahip çıkacağız. Onların belediyesini onların mutluluğu için kullanacağız. Meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte bir hayalimiz var. Mutlu insanların yaşadığı güzel bir Tire hayal ediyoruz. Yetkilendirildiğimiz bu 5 yıllık sürede bu uğurda gece gündüz demeden çalışacağız. Bu süreçte hakka hukuka dikkat edeceğiz. Kamunun vatandaşa, vatandaşın kamuya hakkının geçmemesi önceliğimiz olacak. Adalet ve dürüstlük bizim karakterimizdir. Biz karakterimizden ödün vermeyiz. Sandığa giden demokratik hakkını kullanan, vatandaşlık görevini yerine getiren tüm vatandaşlarımıza, bize bu demokrasiyi yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Ayrıca bize destek vererek bizi bu göreve layık  gören vatandaşlarımıza da şükranlarımı sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

ZAFER YÜRÜYÜŞÜ

Seçim Koordinasyon Merkezi önünden meclis üyeleri ve partililerle birlikte yürüyüşe geçen Başkan Atakan Duran, Fahrettin Altay Caddesi’nden, İstasyon Caddesi’ne çıktı. Meşaleler, marşlar ve sloganlarla İstasyon Caddesi boyunca Atakan Duran’ın arkasında yürüyen binlerce vatandaş, Cumhuriyet Meydanı’na toplandı.

Meydanda konuşma yapan Başkan Duran, tüm seçmenlere teşekkür etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda hep birlikte okunan İstiklal Marşı’nın ardından kutlamalar sona erdi ve kalabalık olaysız şekilde dağıldı. Araç konvoyları ise gece boyunca devam etti.

İŞTE DİĞER SONUÇLAR

Tire’de resmi olmayan sonuçlara göre adayların aldığı oy sayıları ve oranları ise şu şekilde oldu.

Atakan Duran – İYİ PARTİ = 25.486 (%46,06)

Selman İçelli – AK PARTİ = 23.816 (%43,04)

Tayfur Çiçek – DSP = 4.563 (%8,25)

Hasan Sarp – DP = 533 (%0,96)

Mehmet Ekmen – SP = 339 (%0,61)

Erkan Etçi – BBP = 233 (%0,42)

Nevin Odabaş – VATAN = 182 (%0,33)

Emel Gündüz Denizaslanı – BAĞIMSIZ = 97 (%0,18)

Osman Erdoğan – BTP = 83 (%0,15)

Editör: Haber Merkezi