AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından her ay yapılan ‘istişare toplantısı’nın Haziran ayı oturumu önceki gün Terass Restoran’da yapılan kahvaltılı toplantı ile gerçekleştirildi. İlçe Yönetim Kurulu’nun tam kadro katıldığı partililerin, gençlik ve kadın kolları üyelerinin yer aldığı toplantının konuğu İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem oldu.


Büyük Tire Gazetesi

Toplantının gündem konuları; son günlerde ülkenin bir numaralı gündem konusu olan ve günlerdir yatıp, kalkıp duyup, gördüğümüz ‘Gezi Parkı ve Taksim eylemleri’ konusu ile alkol ürünleri satışını belirli zaman dilimleri için yasaklayan yasa ile ilgili bilgilendirme çalışması konusu oldu.
“ÇOK ŞÜKÜR Kİ İLÇEMİZDE ÜZÜCÜ HADİSELER YAŞANMAMIŞTIR”
Gündem ile ilgili olarak ilk mikrofonu alan İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu oldu. Daha sonra İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem söz aldı. Çeltikcoğlu konuşmasında, şu düşünceleri dile getirdi. “Öncelikle ülkemizin son 15-20 gündür yaşadığı olaylara vurgu yapmak istiyorum. Mayıs ayının son haftası başlayan ‘Taksim Meydanı’nın yayalaştırma projesinin’ içerisinde olan Gezi Parkı düzenleme çalışması esnasında çevreye duyarlı vatandaşlarımızın ağaçların sökülerek başka bir alana taşınması konusunda ki  tepkileri ne yazık ki marjinal gruplarca başka bir mecraya taşınmış ve başta İstanbul Taksim olmak üzere yurdumuzun çeşitli yerlerinde eyleme dönüşmüştür. Hatta bazı yerlerde kamu ve özel kişilere ait mallara zarar vermeye kadar gitmiştir. İlçemizde de gerekli yasal izinleri alınmak suretiyle tepki dile getirilmiş, çok şükür ki üzücü bir hadise yaşanmaksızın süreç geride kalmıştır.  Bu 15-20 günlük süre içerisinde eylemcilerle yapılan görüşmelerde hükümetimiz çevre hassasiyetlerine önem vermiş, konuyu ve taleplerini anlamaya çalışmıştır. Özellikle çevreyle ilgili taleplerine yargı kararının beklenmesi, ardından halkoylaması yapılarak halkımızın talepleri doğrultusunda çalışmalar yapılması noktasında görüş birliği mevcuttur. Ancak özellikle kendilerine  ‘Taksim Platformu’ adını veren marjınal grupların 3. bogaz köprüsü, 3. havalimanı, Kanal İstanbul ve enerji yatırımları ile ilgili talepleri kabul edilemez bir boyuttadır. Ülkemiz için önem arz eden bu yatırımların bırakın iptal edilmesi geciktirilmesi bile ülkemiz için ekonomik anlamda büyük kayıplar içermektedir. Bu projelerimizden herhangi bir geri adım atılması imkansızdır. Taksim meydanı ile ilgili yargı kararı ve halkımızın kararı ile İstanbul’a ve ülkemize yakışan çalışmaların yapılacağı inancındayız.”
“ALKOL YASAĞI DEĞİL, ALKOL SATIŞI DÜZENLEMESİ VARDIR”
Çeltikcoğlu konuşmasının ikinci bölümünde kamuoyunda sıkça tartışılan ve Taksim olaylarına da sebep olan konulardan biri olduğu iddia edilen alkollü içki satışının düzenlenmesi ile ilgili yasaya değindi. Yasanın ‘alkol satışı yasağı’ olmadığını altını çizerek vurgulayan Çeltikcoğlu, konu hakkında şunları söyledi: “Yine önemli bir başka gündem maddemiz TBMM’de kabul edilen ve 11.06.2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6487 Sayılı Kanunla alkollü içeceklerin satışını düzenleyen kanun hakkında sizlere bilgi vermek istiyorum. Öncelikle bunun bir yasak olmadığını sadece alkol içeren içeceklerin satışında bazı düzenlemelere gidilmesi durumudur. Nedir bu değişikliler? Öncelikle alkollü içeceklerin 18 yaşından küçüklere satılması engellenirken, bu ürünlerin yazılı ve görsel medya yoluyla reklamlarının yapılmasını bu düzenleme engellemektedir. Yine bu yasa da saat 22:00 ila 06:00 arasında alkollü içeceklerin market, büfe gibi noktalarda satışı engellenmiş ancak alkollü içki servis ruhsatı olan mekanlarda (restoran, birahane vs.) yerel yönetimlerin müsaade ettiği saate kadar satışında ve tüketilmesinde herhangi bir yasaklama, engelleme söz konusu değildir. yine turizm bölgelerinde ki ruhsatlı işyerlerinde ülkemizi ziyaret eden turistlere alkollü içki satışında bir kısıtlama, yasaklama söz konusu değildir. Bir başka düzenleme ise otoyol ve devlet karayolu üzerindeki tesislerde (akaryakıt istasyonu gibi) alkollü içki satışı trafik kazalarının önüne geçilmesi için engellenmiştir. Bunun dışında düzenlemede başkaca bir yenilik yoktur. Burada özellikle şu bilgiyi sizinle paylaşmak isterim. İstanbul Kadıköy Belediyesi’nin (CHP’li belediye) yedi ay önce aldığı meclis kararı ile ilçe sınırları dahilinde büfe ve market gibi işyerlerinin gece 22:00 ila sabah 06:00 arasında alkollü içki satışını engellemesi ile özellikle ilçede işlenen suçlarda (hırsızlık, yaralama, darp vs) % 38’e varan düşüşler gerçeklemiş ve özellikle ilçe halkının memnuniyeti söz konusudur. Özellikle bu yasayı  yaşam şekline müdahale olarak algılayan ve algılatmak isteyen muhalefetin bu konudaki çalışmalarına biz gerçekleri anlatarak, doğruyu söyleyerek halkımızla paylaşmamız gerekmektedir. Alkollü içki tüketimiyle ilgili Avrupa ve ABD’de ki uygulamalar ile ilgili hazırladığımız slayt gösterisi sizlere bu konuda fikir verecektir.”
BADEM DE FAİZ LOBİSİNİ İŞARET ETTİ !
Mehmet Çeltikcoğlu’ndan sonra mikrofona gelen AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem de Taksim eylemleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Badem de Başbakan Erdoğan gibi ‘faiz lobisi’ ve ekonomik verilere değinerek olaylarla ilişkisi olduğunu ifade etti. Badem açıklamalarında, “Değerli AK Partililer gerginliğin başladığı 29 Mayıs tarihinden bugüne reel faizlerde meydana gelen değişikliğin artışın ülkemize halkımıza olan maliyeti 7 milyar dolardır. Çok şükür ki şu anda güçlü bir ekonomimiz ve güçlü bir siyasi yapımız var. Bu nedenle bu etkiyi çok fazla hissetmedik ama bu olaylar 10 yıl önce yaşansaydı ne hükümet bırakırdı, ne de meclis. Biz AK Parti olarak bu gibi tedirginliklerin, gerginliklerin yaşanması taraftarı değiliz. Muhakkak ki eleştirilmesi gereken icraatlarımız vardır. Beğenilmeyen kanunlar ve uygulamalar vardır. Ama bunun tepkisi, etkinliği bu şekilde yakıcı ve yıkıcı olmamalı her şey kanunların emrettiği şekilde yapılmalı, ne kamu malına zarar verilmeli ne de bir vatandaşımızın burnu kanamalı. Biz yerinde ve kararında yapılan her eylemi anlayışla karşılar, oradan bir sonuç çıkarmaya çalışır varsa bir yanlışlık düzeltmek bizim görevimizdir. Halkımızın istemediği hiçbir şeyi zorla, dikte ederek yapmak AK Partinin alışkanlığı değildir. Halkın sesi olduğumuz, içerisinden çıktığımız için üç seçimde oylarımızı arttırarak birinci parti olduk. Bundan sonra da gücümüzü halktan alarak, halkın bize verdiği emaneti en iyi şekilde temsil ederek ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz. Umut ediyorum bu sıkıntı en kısa zamanda yerini dostluğa ve kardeşliğe bırakarak Türkiye olarak hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Editör: Haber Merkezi