Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat açıkladığı demokratikleşme paketi ile ile ilgili muhalefetten çeşitli tepkiler gelirken, Atatürkçü Düşünce Derneği Tire Şubesi de yaptığı basın açıklamasıyla, demokratikleşme paketine tepki gösterdi.



Ercan ÇELİK / HaberTire



ADD Tire Şubesi’nin yazılı olarak yaptığı açıklamada, hükümetin demokratikleşme paketi adıyla terör örgütünün taleplerini de içeren ve büyük bir kısmı fiilen uygulanan kararları resmen açıkladığı belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı; 

“Bu kararlar arasında, okullarımızda okutulan andımızın kaldırılması da bulunuyor. Siyasi iktidar andımızdan neden bu kadar rahatsız olmaktadır? Soruyu şöyle sormakta olanaklıdır, Türkiye'de kimler andımızdan rahatsız olurlar? Anımsatıyoruz, BDP ve DTK (Demokratik Toplum Kongresi), geçtiğimiz Eylül ayında, 2013 yılı eğitim öğretim yılı açılışında;  "Ana dilde eğitim, kültürünü özgürce yaşayabilme ve kendini yönetebilme hakları önündeki engeller kaldırılmalıdır. Varlığımızı Türk varlığına armağan etmeyeceğiz.”  açıklaması yapmışlardı. Terör örgütü ile sürdürülen açılım sürecinde ulusal değerleri birer birer tasfiye eden siyasi iktidar, andımızı kaldırarak, "Türklük" vurgusunu millet tanımından "etnik köken" tanımlamasına evirerek, esas ayrışmanın temellerini atmaktadır. Bölücülük ve gericilik cumhuriyet tarihinin en uyumlu birlikteliğini yaşamaktadır.

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, 
Türkiye'nin ulus devlet kimliğiyle çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma amacını taşıyan, akıl ve bilimi rehber edinen öğretmenlerimiz ve öğrenci velileri başta olmak üzere, tüm yurttaşlarımızı demokratik tepkileriyle harekete geçmeye davet ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi