Tire CHP’de gün geçtikçe sular ısınıyor. Bir yanda CHP’li Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, bir yanda 4 aday adayı. Aday adaylığı sürecine diğer partilere nazaran çok erken başlayan CHP Tire’de hareketlilik sürüyor.

Milliyet’teki köşesinde Tire CHP’deki hareketliliği anlatan Onur Çakır, bugünkü yazısında Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ile görüşmesini aktardı.

Onur Çakır’ın yazısı şu şekilde;

“CHP’nin 2014’te iktidar olduğu Tire’de büyük hareketlilik yaşanıyor. Çok sayıda aday adayı var. Partinin kimi aday göstereceği merak konusu! 2009’da Demokrat Parti’den belediye başkanı seçilen, 2014 yerel seçimi öncesi CHP’ye geçen ve 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Tayfur Çiçek’le konuştum. Anavatan, Demokrat Parti ve CHP’den seçim kazanmış bir isim Başkan Çiçek. Telefonda uzun bir görüşmemiz oldu. Her soruma samimi yanıtlar verdi. İlk sorum, “Neden aday adaylığı başvurusunda bulunmadınız?” oldu, şöyle yanıt verdi: “Belediye başkanlığına devam ediyoruz. Demirel’in dediği gibi, siyasette bir saat bile çok uzundur. Her an şartlar değişebilir. Ben şehrimi seviyorum, insanlarımı seviyorum. 15 senedir hizmet ediyorum. Güzel şeyler yaptık. Yapıyoruz da. Borçsuza yakın bir belediyeyiz. Şehrimizin çıtası her geçen gün yükseliyor. Bazı şeyleri zamana bıraktım. Aday adayı başvurusu yapmak bana yanlış geldi. İlk defa bu işe talip olacak insanların elbette başvurularını anlarım. Ancak aday adayı kategorisinin içine girmem yanlış olurdu. Başvuru yapan arkadaşlara saygı duyuyorum. Ama mevcutlar farklı değerlendirilmeli.”“Peki adaylığı düşünüyor musunuz?” diye sordum bu sefer... Bana kalırsa bu soruya açık kapı bırakarak yanıt verdi: “Aslında artık dinlenme zamanımız geldi. Belediye başkanlığımız, mesleğimiz gibi oldu. Devam edip etmeme, arz-talep meselesi. Talep varsa yola çıkılıyor. Sağlık durumuna bakılır, ailenizi dinlersiniz. Talep varsa değerlendirirsiniz. Burada anketler yapılıyor, anketlerde önde çıktığımızı söylüyorlar. Diğer parti seçmenlerinin de bize ilgisi var. Herkes birbirini tanıyor. Nezaketten de oluyor. Muhalefet diye bir keskin yapı yok. Herkesle iyi ilişkilerimiz var. Halkımız yüzüme kötü bir şey söylemiyor.”

ŞENOYAR DA İDDİALI

Başkan Çiçek’i rahatsız eden bazı gelişmeler olmuyor değil. Parti örgütüyle anlaşmazlıklar olduğu yönündeki iddiaları hatırlattım, onun için şunları söyledi: “Genel Başkanımız bir toplantıda, ‘belediye başkanları örgüt işlerine, örgüt de belediye başkanlarının işine karışmayacak’ demişti. Ben buna uydum. Asla ilçe kongrelerine, delege seçimlerine karışmadım. Ama bazılarının hevesleri varmış, aday adayı oldular. Dolaşıyorlar. Belediye başkanı da aynı partiden. Kimi kötüleyecekler, kimi eleştirecekler? Kalkıyorlar belediyeyi, belediyenin yaptığı işleri eleştirmeye çalışıyorlar. Bu yanlış. Olmuyor. Aynı partiden insanlar hizmetleri, yapılanları savunacakları yerde eleştiriyorlar. Bu çok yanlış. 5 ay kala aday adaylarının dolaşmaması lazım. Parti genel merkezinin adayını belirlemesi lazım. Aday köylerde, meydanlarda çalışmalı. Tire adayının erken açıklanması lazım. Her dakika bir şeyler aşınıyor. Bilgi kirliliği var. Muhalefet de atıp tutmaya başladı. Bunun önüne geçmeye başlamak lazım.” CHP Tire’de heyecanlı bir bekleyiş var. CHP Tire eski İlçe Başkanı, belediye başkan aday adayı Hakan Şenoyar da çok iddialı bir şekilde seçimlere hazırlanıyor. Kapı kapı dolaşıyor, ‘Aday olursam büyük farkla seçimi kazanırım’ diyor. “CHP, Şenoyar’ı aday gösterirse Başkan Çiçek ne yapar?” sorusu ise kulaktan kulağa konuşuluyor. İzleyip göreceğiz...”

Editör: Haber Merkezi