Anadolu Partisi’ni Tire İlçe Teşkilatı’nı Ayhan Paşalı önderliğinde geçtiğimiz aylarda kuran ekip, aldıkları kararla, teşkilat olarak Demokratik Sol Parti’ye geçtiler. DSP’li milletvekili adaylarıyla da bunu kamuoyuna duyurdular.

 

Ercan ÇELİK

 

Geçtiğimiz ay yapılan açılışla Anadolu Partisi’nin Tire İlçe Teşkilatı’nı kurduklarını belirten İlçe Başkanı Ayhan Paşalı, geçtiğimiz Çarşamba günü de ekip olarak Anadolu Partisi’nden istifa ettiklerini ve Demokratik Sol Parti’ye geçtiklerini açıkladı. Seçim öncesi kararlaştırılan bu geçiş ile ilgili konuşan İlçe Başkanı, “Anadolu Partisi’nin manevi değerlerimizle örtüşmeyen yapısını görünce aynı değerleri taşımadığımızı anladık ve komple istifa ettik.” Dedi. Paşalı, detay vermeden istifa sebeplerini bu cümleyle aktardı.

 

ROZET TÖRENİNE VEKİL ADAYLARI KATILDI

DSP Tire İlçe Binası’nda yapılan imza ve rozet törenine Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Onur İste, Eski İl Başkanı ve İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Selçuk Karakülçe, İzmir 2. Bölge 2. Sıra Milletvekili Adayı Özer İşçi Katıldı. DSP’nin yeni ilçe başkanı Ayhan Paşalı’ya rozetini Selçuk Karakülçe taktı.

 

KARAKÜLÇE: “DSP, TÜRK SOLUNU KUCAKLAYAN PARTİDİR”

İlçe teşkilatına ziyaretinde gazetemize konuşan Selçuk Karakülçe, “Gerek Tire’de gerekse İzmir’de ve Türkiye genelinde Demokratik Sol Parti buradaki arkadaşlarımızın da ifade ettiği gibi, Türk solunun, adında ‘sol’ olan tek parti olması ve solu kucaklayan devrimci demokratik sol parti olması vesilesiyle sevgili başkana ve ekibine partimize hoşgeldiniz diyoruz. Partimiz bilindiği üzere,  özellikle 1980 ihtilalinden sonra kurulmuş ve bugün Türk siyasi hayatının en uzun soluklu partisi olması ve Türkiye’de 3 dönem iktidar olmuş ve sola tek iktidar yaşatmış bir parti olması vesilesiyle Türkiye’deki siyasi altyapının temel taşlarından biridir. Bilindiği üzere 7 Haziran  2015 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti çok kritik bir seçim yaşayacak. Bu seçimle birlikte sadece gelecek 4 yılımız değil belki de 50 yılımız şekillenecek. Tüm Tireli vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Bu seçimlerde baraj artık %10 değil %3’tür. Artık bu seçimler vatandaşımızın hatıra binaen oy kullanma döneminin artık son bulduğu bir dönemdir. Demokratik Sol Parti Milletvekili Adayları ve tüm kadrolarıyla sahada bu bilinçle çalışıyoruz. Ben yeniden sevgili başkanımıza ve değerli ekibine teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

ÖZER İŞÇİ: “HEM ÇOCUKLARA, HEM ÜRETİCİYE”

İzmir 2. Bölge 2. Sıra Milletvekili Adayı Özer İşçi de partinin vaatlerinden tarım ve hayvancılık ile ilgili olanı aktararak, “Partimizin genel seçimlerdeki vaatlerinden sadece bir tanesini söylemek istiyorum. Bu vaat Tire’yi de yakından ilgilendiriyor. Tire hayvanlığı gelişmiş ilçelerimizden biri. İlköğretim çocuklarımıza sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verelim. Küçük çocuklar, sabahki uyku mahmurluğuyla kahvaltı yapmadan evden çıkıyorlar. Tabi anne babalar üzgün. Bu çocuklarımıza bir litre de süt verelim. Türkiye’de tarım ve hayvancılık konusunda ciddi anlamda sıkıntılar var. Bu projeyle hem küçük çocuklarımız kalsiyum ihtiyacını sütten alacak, hem de tarım ve hayvancılık yapan insanlarımıza da bir iş olanağı çıkacak.” Dedi.

 

ONUR İSTE: “DSP GENÇLEŞİYOR”

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve 1. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı Onur İste, “Demokratik Sol Parti, şu anda kendini yeniden yapılandırıyor. Bir gençleşme çalışması var. Bu sadece yaş gençleşmesi değil, zihnin de gençleşmesi. Zamanın ruhunu yeniden okuyan partiyiz şu anda. Nasıl ki Ecevit, 1974’te zamanın ruhunu herkese rağmen okuyup milliyetçiliği duvarlara değil, Kıbrıs’ın dağlarına yazdıysa,  DSP de milletyiçiliği ve vatanseverliği tekrar Türkiye’nin dağlarına yazacak. Bize katıldığı için sayın ilçe başkanımıza teşekkür ediyoruz. Yeni yol arkadaşları edindik. İnşallah doğru sonuçlara ulaşacağız.” Şeklinde konuştu.  

Editör: Haber Merkezi