Ak Parti’den İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adaylığını geçtiğimiz hafta açıklayan Tireli İşadamı Emin Sefa Kayacan, HaberTire Gazetesi’ne verdiği özel röportajda, ülkenin içinde bulunduğu zorlu süreçle ilgili yorumlarını belirtti.

 

 Teröre karşı milli duruş sergileme mecburiyetinde olduğumuzu belirten Kayacan, Ak Parti 5. Olağan Kongresi ve Aday adaylığıyla ilgili soruları da yanıtladı. Ercan Çelik’in özel röportajı:

Ercan ÇELİK:  1 Kasım seçim öncesinde çok kritik bir döneme girdik. Terör gittikçe şiddetlendi. Halkımız öfkeli ve tedirgin. İktidar Partisinin Aday adayı olarak olaylara nasıl bakıyorsunuz ?

Emin Sefa KAYACAN: Milli bir tavır içerisinde Milli bir duruş sergilememiz gerekmektedir. Kesinlikle provokatörlere fırsat vermeden müspet hareket etme mecburiyetimiz vardır.

           Bu saldırı, Türk Milletine ve Türk halkına yapılan bir eylemdir. Bu terörü kınamamak, karşısında durmamak, bu vatana yapılan en büyük ihanettir. Kimse bu hadiselerden medet ummaya kalkmasın. Bu hadiseler iç politika içerikli  bir mana taşımamaktadır. Aziz Milletin birlik ve bütünlüğüne kastedilmiş, geleceği üzerinde karanlık senaryolar planlanmış, Türk düşmanı ecnebi komiteleri tarafından sahneye sunulmak istenen  kirli bir tezgahtır. Hedef  Türk Milleti ve Türk Devletidir. Bu Milletin, bu devletin yani hepimizin geleceğidir.

          Bu kirli tezgahların sahneye konuşu ilk değildir. Tarih hafızamızı kısaca yokladığımızda, yakın tarihimizde bu kirli denemelerin onlarcasını görürüz. Türk Milleti uyanık olmalıdır. Derin feraseti ile getirilmek istenen oyuna düşmemeli, itidalli yani müspet hareket ederek, milli mücadele içinde olmalıdır.

          Saldırı hariçten, dışarıdan gelmektedir. Hariçten gelen saldırılara karşı, dahili fikir ayrılıklarını unutup tek vücut olma mecburiyetimiz vardır.Çok geriye gitmeden, 70'li yıllarda bizim dönemin gençlik yıllarına vardığımızda, aynı senaryoların benzerlerini görürüz. Bu vatan gençlerini, sağcı - solcu diye ayırıp birbirine düşman yapan yine aynı dış mihraklı güçlerdi. Üniversiteli gençlerimizin ellerinden kalemi alıp yerine silah vererek birbirlerini  öldürten ve Türk gençliğinin bu zaafından keyif alarak fırsat kollayan yine onlardı.

        Yetmedi, insanlarımıza alevi-sunni diye ayırmaya, birbirlerini kırdırmaya çalışan, Maraş'ta ,Malatya'da , Sivas'ta katliam yapanlar yine aynı kirli tezgahın projesinde rol alan yerli taşeronlardı.Yetmedi, zaman geldi laik ve anti-laik diye insanlarımızın hayat tarzlarına ve yapılarına dinamitleyerek , aynı bayrak , aynı vatan ve aynı devlet altında yaşayan insanları birbirine düşman edip Milli enerjimizi boşa harcatan kirli tezgahları unuttuk mu ?

       Ey Milletim, Ey bu Vatanın şanlı insanları.Biz hepimiz , biriz , bütünüz , bu vatan için, bu bayrak için  şehit olan atalarımızın torunuyuz.Gayet doğal olarak, bazen memleket meselelerinde hizmet tarzlarımız; faaliyet alanlarımız, hedeflerimiz ve beklentilerimiz farklı görüşler içerebilir.Bu,Türk Milletinin Oymak kültüründen gelen  zenginliğinden ve gücünden kaynaklanmaktadır.

       Bu farklılığın zenginliğini ve pozitif gücünü, müspet bir tarzda Devletimiz için demokratik çerçeve içerisinde ve Anayasal haklar içinde kalarak kullanım mecburiyetimiz vardır.Şimdi dar iç politik kargaşaları bir tarafa bırakıp, bir olma birlik olma yek vücut olma zamanıdır. Bize yakışan budur.

Ercan ÇELİK: 18 Eylül' de Aday Listeleri açıklandı.Tire'de Ak Parti Adayı olarak çalışmalarınız nedir?

Emin Sefa KAYACAN: Biz sebeplere tabiyiz.Netice Allah'tandır. Vazife-i İlahiye 'ye karışmayız. Yapılması gereken, siyasetin getirdiği tüm işlevleri yerine getirmeye çalıştık. Bu konuda Tire İlçe yönetimim de büyük özveri gösterdi. Ayrıca  siyaset dilinde söz sahibi olabilecek bütün kanalları harekete geçirdik.  Çok olumlu  tepkiler geldi. Özel görüşmelerimiz oldu.

“Küçük Menderes Vekilini arıyor "söylemimiz İzmir siyasetinde karşılık buldu.Biz bugün için değil, yarının Küçük Menderes Havzasının politikaları için yarışıyoruz.Bu bölge insanlarının sadece oylarına talip olunmamasını, bu bölge insanlarının da mutlaka temsil haklarının olduğunu ifade etmeye çalışıyoruz. Hem bölgemiz için, hem de genel siyasetimiz için plan ve projelerimizi aktardık. Tire'de bu konularda siyaset üretebilen beyinler olabileceği fark ettirmeye çalıştık.Yani, özetle hem  kendimizi hem de bölgemizi çok iyi ifade etmeye çalıştık. Bölgemizin bir nevi siyasi lobi faaliyetini güçlendirmeye çalıştık.Bu hareketler , bu bölgenin siyasette ki geleceği için iyi bir hazırlık oldu.

Daha önceden söylediğimiz gibi hedefimiz ilk 5'te yer almak.Ancak Ak Parti'nin en zorlandığı seçim bölgesinde  çalışıyoruz.Ayrıca aday profillerimiz çok yüksek ve mevcut listelerde pek fazla değişiklik olmayacak  gibi,üstelik zamanımız çok kısa. Aynı zamanda, üç dönem kuralı bu dönem için geçerli olmayacak. Önemli olan biz bir çığır açtık. Allah nasip ederse listede oluruz. Nasip değilse , gelecek siyasetçi nesillere örnek oluruz.

Ercan ÇELİK: Ak Parti 5. genel kongresine gittiniz. Ne değişti, ne gördünüz ? Son olarak bunu sormak istiyorum.

Emin Sefa KAYACAN :Aday adaylığı çalışmalarımızın bu döneme rastlaması münasebetiyle birkaç gün Ankara'da kaldık ve görüşmelerimiz oldu.Öncelikle şunu söyleyebilirim , Türk Devletinin idaresinde ve yönetilmesinde söz sahibi çok güçlü, bilge, vatansever, milliyetçi  üst seviyede yöneticilerimiz ve kadrolarımız var. Bu aynı zamanda Ak Parti'nin onuru olduğu kadar Türk Milleti'nin de  gururu ve yüksek şansı olduğunu düşünüyorum.

                   Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bu millet için inanılmaz bir özveriyle çalışıyorlar.Kendileri için yaşamıyorlar, devletleri için yaşıyorlar. Muhalefet partilerinin ve de özellikle Türk Milleti'ni dizayn etmekle görevlendirilmiş gazeteci kalemşörlerin aşağılayıcı karalamaları,itibar zedeleme algı çabaları hem çok haksız hem de Türk Milletini aldatmaya yönelik.Ben şahsen gecesini gündüzünü Devletine ve Milletine adayan, şahsını içe sayıp kellesini ortaya koyan bu değerli devlet adamlarımıza yapılmak istenen haksızlıkları gördükçe utanıyor ve kınıyorum.

Zaman en büyük müfessirdir. İnşallah 2020'den sonra başlayacak olan Türk Devletinin Türk ve İslam Coğrafyasındaki büyük yükselişiyle gerçek ortaya çıkacak, bugün haksızlıkta zalimlerin safında yer alan

Ehl-i vicdan yarın utanacak ve mahcup olacaktır.

Ak Parti 5. genel Kuruluyla, yeni bir döneme girdi. Siyaset hücrelerini yeniledi. Hücre yenilenmesi doku değişimini yaşıyor.Bugünlere karizmatik bir lider  olgusuyla gelinmişti.Bundan sonra yola güçlü devlet bilgisine sahip  bilge kadrolarla devam edilecek. Artık, siyasetteki teşkilatların yükü ve görevi artarak ve dağıtılarak devam edilecek.Ben çok iyi neticeler alınacağını ümit ediyorum.  İşte, Tire bu noktada geri kalmamalı.Güçlü bir şekilde siyaset üst kurullarında yerini almalıdır.

Ercan ÇELİK: Çok keyifli bir röportaj oldu. Son olarak Tirelilere vereceğiniz mesaj var mı?

Emin Sefa KAYACAN:Bende çok keyif aldım.Siyasetteki paylaşmak istediğim duygulara fırsat zemini hazırladınız, teşekkür ederim. Tire'de yetişen ve yetişmekte olan değerler, gençler var.Gençlerimiz tarih okuyarak, dünya gündemini  takip ederek akıllarını hiç bir yere kiralamadan, kendi akıl süzgeçlerini kullanarak,öz değerlerimiz perspektifinde katılımcı olsunlar.Hoşgörülü ve demokrat düşünceli olarak, birbirlerine değer versinler ve saysınlar. Artık Tire'den bir Devlet adamı çıkarma zamanı geldi. Uyuyan devi uyandıralım.Bize düşen görev yetişmekte olan neslin önünü açmak,takoz olmak değil.

Bana bu fırsatı verdiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum . 1 Kasım seçimlerinin Devletimize ,Milletimize hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.Şahsım için de Tire için de hayırlı olsun diyorum.

 

Editör: Haber Merkezi