Ercan ÇELİK

Mayıs ayında aldığı bir duyumu sosyal medya üzerinden dile getiren Özcan Çimrin, Tire’nin 9 yıldır istediği veterinerlik fakültesinin Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın girişimleriyle Kiraz’a yapılacağını söylemişti. Bu konu sosyal medyada ve Tire kulislerinde dönmeye başlayınca, Ak Partili Hamza Dağ ve İlçe Başkanı Selman İçelli, konuyla ilgili açıklama yapmış, böyle bir şeyin olmadığını söyleyerek yalanlamışlardı.

İDDİA DOĞRULANDI

Özcan Çimrin’in iddiasının doğruluğu ise, geçtiğimiz hafta Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik’in twitter üzerinden yaptığı paylaşımla ortaya çıktı. Çelik, paylaşımında Dokuz Eylül Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nin Kiraz’a yapılmasıyla ilgili kararın YÖK’ten geçtiğini açıklamıştı. Bu gelişme Tire kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

“NASIL İZİN VERDİLER?”

Yaşananlar üzerine açıklama yapan Özcan Çimrin, “Benim söylediklerim doğruluğu kazandıktan sonra Tireye 9 yıldır süren fakülte yarışında yeri belirlenmiş olan istimlağı da yapılmıştı. Buna istinaden nasıl olur da 2 aylığına başvurmuş olan bu Kiraz’a veterinerlik fakültesi verilir diye AKP’li arkadaşlara sitem ettim ve sordum. Hamza Dağ elbette ki 2. Bölge milletvekili, Tire’ye de Kiraz’a da hizmet etmekle yükümlü. En doğal hakkıdır. Çünkü bölgenin milletvekili olduğu için. Kendisini takdir ediyorum. Benim asıl üzen AKP’li ilçe yöneticisi arkadaşların, Tire’de yaşaması, Tire’de yiyip içip rızıklarını çıkarmalarından dolayı Tire’ye yapılacak bu fakültenin başka bir yere yapılmasına nasıl izin verdiler, bunu sorguluyorum. Bunda tamamen, siyaset güdümlü değil, bir vatandaşlık görevi olarak kendimde hak ve sorumluluk gördüm. Bu sorumluluğu da birey olarak paylaşma ihtiyacı duydum.

Bu sadece iktidar partisine muhalefet olsun diye değil, üyesi ve daha önce yöneticilik yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanını ve CHP’li Tire Belediye Başkanını da eleştiriyorum. Eleştirmemin sebeplerinden bir tanesi de adaletsizlik karşısında susan dilsiz şeytandır misali, ne gerek sayın Çiçek, ne de ilçe başkanı Şenoyar’dan hiçbir tepki gelmemiştir. Ki ben sadece muhalefeti değil, kendi üyesi olduğum partiyi de eleştirebilecek bir yapıya sahibim. Çünkü, fakülte konusu tüm Tire kamuoyunu ilgilendiren, siyaset üstü bir konudur. Bu fakülte gelmiş olsaydı, burada esnafımız, çiftçimiz, işadamımız ve halkımız her daim kazanacaktı. Çünkü tarım ve hayvancılığın pilot bölgesi olan Tire’de dünyaca ünlü isim yapmış Süt Kooperatifi, Sütaş, Gürsüt gibi büyük kurumların Tire’de olması, bunun göstergesidir.” Dedi.

TEHDİTLER ALIYORUM

Yaşanan gelişmeler sonrası tehditler aldığını söyleyen Özcan Çimrin, “Şu anda sosyal medya üzerinden tehditler savuranlar var. Fakülte meselesini ilk ben ortaya çıkardığım için bu tehditleri üzerime alıyorum. Başta Ak Partili yönetici Veysel Sağlam olmak üzere ve Ak Parti iftar yemeğinde Milletvekili Hamza Dağ sosyal medya üzerinden tehditleri almaktayım. Oysa ki sayın Cumhurbaşkanımız seçim manifestosunda daha fazla özgürlük ve demokrasi diye açıklama yaptı. Sayın Dağ ve Sayın Sağlam, cumhurbaşkanını bu açıklamasından sonra yaşadığımız şehri savunan bir kişiye nasıl böyle tehdit şeklinde açıklamalar yapıyorsunuz. Bu ne siyasete ne de insanlığa sığar. Veysel Sağlam’ın da bu ilk vukuatı değil. 19 Mayıs törenlerinde kürsüyü işgal ettiler diye Atatürkçü Düşünce Derneği’ne yönelik savcıları göreve davet ediyorum diyerek açıklama yapmıştır. Bu kişi neye dayanarak, kendini  hakim ve savcıların üstünde görmektedir? Burada savcıları ve hakimlere suç duyurusunda bulunacak olan benim.  Demokrasi çoğunluğun azınlığa dilediği gibi hükmedebildiği bir rejim değil, iktidara oy vermemiş tek bir muhalifin bile haklarının üstün tutulduğu ve korunduğu bir yönetim biçimidir. Heralde kendileri demokrasiyi başka türlü algılamaktalar. Ama iktidarlar ve partiler gelip geçicidir. İnsanlık ve dostluk bakidir. Buna istinaden bugünkü gücüne kuvvetine ben de dahil güvenmemelidir. Sular yükselince balıklar karıncaları, su çekilince de karıncalar balıkları yer. Bugünkü gücüne kuvvetine güvenme. Suyun akışı her şeye yön verir.

TİRELİLERE ÇAĞRI YAPTI

Özcan Çimrin yaptığı açıklamada, “Fakülte en çok Tire’nin hakkıdır. Tüm tehditlere rağmen biz hakkımızı savunmaya devam edeceğiz. Tireli hemşehrilerime de haklarını savunmalarını tavsiye ediyorum.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi