Geçtiğimiz ay CHP’ye geçen Tire Belediye Başkanı ve CHP’den aday adayı olan Tayfur Çiçek’in rozetini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bizzat taktı.

Ercan ÇELİK / HaberTire


HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA


Tire’de CHP’nin 6 aday adayı arasında kuşkusuz en çok konuşulan isim olan Tayfur Çiçek, geçtiğimiz gün gittiği Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü ve CHP Grup Toplantısı’nda, bizzat genel başkan tarafından rozeti takıldı. CHP grup toplantısının yapıldığı Salı günü Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan ve İlçe Sekreteri Necmettin Uçmaz Ankara’ya gittiler. 
Mecliste çok önemli temaslarda bulunan Çiçek ve Sardoğan, grup toplantısı öncesinde, Grup Başkanvekilleri Muharrem İnce ve Engin Altay ile görüştükten sonra CHP’li Milletvekilleri Aytun Çıray, Mehmet Ali Susam, Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu ile temaslarda bulundular. 

Televizyon kanallarından canlı olarak yayınlanan grup toplantısında, Grup Başkanvekili Muharrem İnce tarafından ismi okunan Tayfur Çiçek, kürsüye gelerek Kemal Kılıçdaroğlu ile tokalaştı. Tayfur Çiçek’e “Hoş geldin” diyerek elini sıkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Çiçek’in samimiyeti de gözden kaçmadı. Kılıçdaroğlu Tayfur Çiçek’in rozetini takarak, kendisini tebrik etti.



TİRE’Yİ KAZANMA SÖZÜ VERDİLER
Grup toplantısının ardından, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki odasında özel olarak görüşen Tayfur Çiçek ve Şenol Sardoğan, Tire’nin siyasi gündemi ve ülke siyaseti ile ilgili konuları paylaştılar. Tire Belediye Başkanı Çiçek’in çalışmalarını başarılı bulduğunu ve aynı şekilde çalışmaya devam etmesini söyleyen Kılıçdaroğlu, önümüzdeki süreçte düzenleyeceği bir İzmir programında, Tire Belediyesi’nin hayata geçirdiği tesislerin açılışı için bizzat Tire’ye geleceğini de belirtti. Kısa süreliğine CHP’li olan Tire Belediyesi’nin seçimle de CHP’li olacağını belirten Çiçek, Kılıçdaroğlu’na önümüzdeki seçimlerde Tire’yi kazanacakları sözünü verdi.



TİRE’DEKİ SON DURUMU AKTARDILAR
Meclis görüşmelerinin ardından CHP Genel Merkezi’ne geçen Tayfur Çiçek ve Şenol Sardoğan, burada Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Adnan Keskin, Faik Öztrak ve Bülent Tezcan ile görüşmeler yaptılar. Ankara’da oldukça sıcak karşılanan heyet, Tire ile ilgili gündem maddelerini görüşmelerinde dile getirerek, Tire’deki son durumun bilgisini verdiler.



TİRE’DE CHP BAYRAĞINI DALGALANDIRACAĞIZ
Ankara ziyareti ile ilgili olarak HaberTire’ye konuşan CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, Ankara’daki sıcak karşılamadan son derece memnun olduklarını belirterek, “Bizleri ağırladığı için sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Tayfur Çiçek’in CHP’ye geçmesiyle CHP’li olan Tire Belediyesi’ni seçimle de CHP’li bir belediye yapıp, Tire’de Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını dalgalandıracağız. Genel Başkanımıza Tire’yi kazanma sözü verdik. Bu yönde çalışmalarımıza da devam edeceğiz.” Dedi.



CHP’DE TABLO NETLEŞİYOR
6 aday adayı başvurusunun ardından Tire siyaset gündeminin en çok konuşulan partisi olan CHP’de, kimin aday olarak gösterileceği konusu gizemini koruyor olsa da; Tayfur Çiçek’in Ankara ziyareti ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, grup toplantısında Çiçek’e bizzat rozet takması CHP’nin Tire Belediye Başkanı adayının netleşmeye başladığı ve bu ismin Tayfur Çiçek olduğu şeklinde yorumlandı. Tire siyaset gündemine bomba gibi düşen Ankara ziyareti, kulislerde CHP’nin adayının Tayfur Çiçek olduğu şeklinde konuşulmasına sebep oldu.





Editör: Haber Merkezi