Belediye Başkanı Tayfur Çiçek mazbatasını seçimden 1 hafta sonra İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Maide Koçan’ın elinden aldı.



Ergün ÇELİK


HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, mazbatasını alarak göreve başladı. 2009 yılında DP’den son yerel seçimler de ise CHP’den Belediye Başkanı seçilen Çiçek, mazbatasını seçimden 1 hafta sonra İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Maide Koçan’ın elinden aldı. Tire Adliyesi’ne eşi Yüksel Çiçek, CHP İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, Belediye Meclis üyeleri ile gelen Çiçek adliye girişinde partililer tarafından davul zurnayla karşılandı. Hizmetlerine kaldığı yerden devam edeceğini ifade eden Başkan Çiçek, “Herkese eşit mesafede olacağım. Bu süreçte bana destek veren başta eşim Yüksel Çiçek olmak üzere üzerimde emeği bulunan herkese teşekkür ederim” dedi. Belediye Meclis üyelerinin de mazbatalarını almasının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na giden Başkan Çiçek ve beraberindekiler, anıta çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından bir açıklama daha yapan Çiçek, sözlerine Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş seçmenleri selamlayarak başladı. Çiçek yapptığı konuşmada, “Değerli Tire halkı, Tire’de bir ilke imza attık. 64 seneden beri bir ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçilmiş bir belediye başkanı olarak, meclis üyesi arkadaşlar ile Ata’mızın huzurundayız.  Çevre ilçelerin kaybettiği bir seçimde Tire’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazandığı seçim çok anlamlıdır. Bizler Atatürk’ün çocuklarıyız. Çağdaş, laik çizgide, aydınlık yollarda daima ileriye giden bir rota ile şehrimizin insanlarını mutlu etmek için çıtayı daima yüksek tutacağız. Bizler her zaman aydınlığa kucak açacağız. Geçirdiğimiz seçim sürecinde herkes ayrı ayrı efor sarfetti. İnsanlar bize inandı, güvendi.  Tire’ye 10 yıldır verdiğimiz hizmeti daha enerjik ve dinamik bir şekilde vermeye devam edeceğiz. Bizde insan ayrımı yok. Bizlere oy veren,vermeyen herkes eşit şartlarda hizmetlerimizden faydalanacaktır. Bizler herkese aynı mesafedeyiz. Rozetimizi çıkardık, bundan böyle herkesin belediye başkanıyız. Bu seçimin kazanılmasında payı geçen herkese teşekkür ediyorum. Sağolun varolun.” Dedi.

 

 

BELEDİYE ÇALIŞANLARI KAPIDA KARŞILADI

Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren mazbata töreninden sonra topluca yaya olarak belediye hizmet binasına geçen Başkan Çiçek ve ekibi,belediye çalışanları tarafından davul zurna eşliğinde karşılandı. Belediye hizmet binası önünde CHP Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Deniz Öksüm, Meclis Üyeleri Mehmet Remzi Şenki ve Bahadır Öztürk’ün oynadığı zeybek ise izleyenlerden alkış aldı. Daha sonra yeni dönemde resmen Belediye Başkanı olarak makamına geçen Çiçek, makamında tebrikleri kabul etti. 


HABER VİDEOSU:


Editör: Haber Merkezi