Başkan Çiçek’i kurban keserek karşılayan vatandaşlar, DSP adayına büyük ilgi gösterdiler. Köy gezilerine Küçük ve Büyukkemerdere ile başlayan Başkan Tayfur Çiçek, oldukça kalabalık bir kitleye hitap etti. 3 dönem ve 15 yılda yaptıklarını anlatatan Başkan Tayfur Çiçek, son bir kez daha görev almak istediğini ifade etti. Başkan Çiçek, tatile çıkmak için hazırlandığını ancak halktan oldukça fazla istek geldiği için yeniden ve son kez aday olduğunu söyledi. 64 yıl sonra ilk kez CHP’nin Tire’de belediye seçimi kazandığını ama 5 yıl sonra ilçenin kararına saygı duyulmadan başka partiye bırakıldığını belirtti. Bu nedenler ve muhtarlardan gelen yoğun istek üzerine aday olduğunu belirten Başkan Tayfur Çiçek, adayların yapmak için açıkladığı projelerden de bahsetti.

BÜYÜKŞEHİR İLE İLÇEYİ AYIRT EDEMİYORLAR

DSP’den aday olan Başkan Çiçek, Tire’de 15 yıldır organize sanayi, spor tesisleri, restorasyonlar, yeşil alan, kişisel gelişim ve şehrin ekonomisine katkı koyacak projeler ürettiklerini ifade etti. Diğer adayların mezbaha ve otopark projelerinin büyükşehirin yetkisi altında olduğunu sözlerine ekledi. Başkan Çiçek hemşehrilerine şöyle seslendi:”Biz Tire ittifakıyız, halkın adayıyız, Tire içi adayız. İlçe ve Büyükşehir projeleri arasındaki yetki alanı farkını biliyoruz. Bizim projelerimiz her sene ödül alıyor. Biz ise onların döneminde kalan borçların faizlerini ödüyoruz. Belediyecilik tecrübe ister. Biz siyaset yapmayız. Biz politikacı değiliz. Biz Tire’nin geleceğine ömrünü adamış insanlarız. Köylerimizden ilçe merkezine kadar her alanda çalıştık. Muhtarlarımızın nelere ihtiyacı olduğunu en iyi biz biliyoruz. TÜPAK diye bir kooperatif kurduk. Çiftçimize burada sahip çıkıyoruz. Elindeki ürünün kalitesini kaybetmeden ve fiyatı düşmeden kendilerinden alıyoruz. Bizim amacımız rekabet ile fiyat kırmak değil. Dağında, taşında bereket akan Tire’nin çiftçisini korumak. Ellerindeki ürünlere yeni pazar açmak. Sizden son bir dönem için daha mühür istiyoruz. Ardından genç bir arkadaşımızı yetiştirip Tire’yi bölgenin en iyisini yapacağız.”

BELEDİYEYİ BORÇLA DEVRALDIK

Demoratik Sol Parti Tire Belediye Başkan Adayı Tayfur Çiçek, 2009 yılında belediyeyi 23 trilyon borçla devraldıklarını söyledi. Başkan Çiçek sözlerine şöyle devam etti. “Biz 2009’da göreve geldiğimizde 23 trilyon borç vardı. Ama 2004 yılında 0 borçla devretmiştik. 10 yıl boyunca 23 trilyonluk borcu ve faizini ödedik. Borçları yeni bitti. Borçsuz bir belediye olduk. Ödemiş, Torbalı, Bayındır gibi ilçelerin borçları 35-40 trilyon. Eski parayla tabii. Şimdi milyon diyorlar az gözüküyor. Maaşları bile kredi çekerek ödüyorlar. Bizim kimseye borcumuz yok. Hizmet aşkımız Tire’ye.”

Editör: Haber Merkezi