Soylu, Ak Parti Tire Belediye Başkan Adayı Çeltikcoğlu’na destek olmak için Tire’ye geldi.



Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Süleyman Soylu Tire’nin Yanık Konak Meydanında düzenlenen açık hava mitingine katılarak burada halka hitap etti. Süleyman Soylu’ya Ak Parti İzmir milletvekili Ali Aşlık da eşlik etti.



TAYFUR ÇİÇEK, GÜCÜN YETİYORSA BENİMLE UĞRAŞ
Yanık Konak Meydanı’ndaki kalabalığa ilk olarak Ak Parti Tire Belediye Başkan Adayı Mehmet Çeltikcoğlu hitap ederek, projelerini anlattı. Çeltikcoğlu mevcut belediye başkanı Tayfur Çiçek’in belediye personelini CHP’nin seçim çalışmalarına katılması yönünde zor kullandığını ve tehdit ettiğini söyleyerek, “Esnafla, muhtarlarımla, gençlerle, belediye çalışanlarıyla uğraşma Tayfur Çiçek. Gücün yetiyorsa gel benimle uğraş. Er meydanı burada. Çıkalım halka anlatalım derdimizi” dedi.
Daha sonra konuşan Ak Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, “Siyasi görüşünüz ne olursa olsun Ak Parti adaylarına destek verin. Bu coğrafya hiçbir zaman esareti kabul etmedi. Bu topraklarda efeler mücadele verdiler. Onların bu mücadelesini dile getiren tek lider bugün Recep Tayip Erdoğan’dır. Bu aralar Erbakan’ı, Ecevit’i, Türkeş’i çok arıyorum. Onların farklı dünya görüşü olsa da mesele Türkiye Cumhuriyeti’nin menfaati olunca hepsi aynı masa etrafında toplanıyordu. Bugün etrafımızdan kuşatıldık. Biz tek başımıza onlarla mücadele ediyoruz” dedi.


ÇELTİKCOĞLU TALİMAT VERECEK BİZ YERİNE GETİRECEĞİZ
Daha sonra alana coşkulu alkışlar ve tezahüratlarla gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu alandaki kalabalığa hitap ederek, “Mehmet Çeltikcoğlu belediye başkanı olduktan sonra biz genel başkan yardımcılarına, milletvekillerine ve bakanlara talimat verecek biz de o talimatları yerine getireceğiz. O Marmaray’ı yapan Ak Parti, 268 barajı yapan Ak Parti, 80 ilde 176 üniversite açan, okullar açan Ak Parti, bölünmüş yolları, hastaneleri, hava limanlarını yapan Ak Parti bu Tire’ye neler yapmaz neler. Şenlendirir Tire’yi. 40 gündür yollardayız. Allah Şahit, bu sevdanız, bu bakışınız, bu gönlünüz, bütün yorgunluğumuzu aldı. Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi önümüzdeki yerel seçimler. Vereceğiniz karar, kentinizin huzuru, kardeşliğiniz, kentin gelişimi, çocuklarınızın gelişmiş bir kentte yaşaması, kentin kültürü ile ilgili. Bu kararı Tire en güzel şekilde verecek. Bu ülkeyi bölmek ve yeniden eski Türkiye’yi geri getirmek istiyorlar. Neydi eski Türkiye, hastamız olduğunda ambulans çağırdığımızda ambulansın mazotu olmadığı için hastaların mağdur olduğu ve ilaç kuyruklarında beklenen Türkiye’ydi. Şimdi hastalar hava ambulansları ile en acil şekilde alınıyor” diyerek ülkenin ekonomik açıdan geldiği noktada Ak Parti hükümetinin 12 yıllık icraatlarını anlattı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, dün Adnan Menderes’e yapılanların aynısının bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapılmak istendiğini belirterek, “Onlar bu memleteki sahipsiz sanıyorlar, bu millete diz çötüremezler. Bu sefer sert kayaya çarptılar” dedi.


“VIZ GELİR, TIRIS GİDER”
Birilerinin, Türkiye’yi eski oyunlara ve tezgahlara mahkum etmek istediğini kaydeden Soylu, AK Parti’nin 11 yıla sığdırdığı hizmetleri anlattı. “Bu gün onların karşısında diz çöken bir Türkiye yok” diyen Soylu, “paralel yapısı, İstanbul lobisi, faiz lobisi CHP’si ve MHP’si  beş koldan bir araya geldiler. Ne yaparlarsa yapsınlar, kim bir araya gelirse gelsin bu millete vız gelir, tırıs gider. Bu gün IMF’ye, “istersen 5 milyar borç vereyim”diyen ve özgüvenle dünyaya bakan bir Türkiye var. Bir düşünün bu millete neler yaptılar neler.  İnsanlarımızı fişlediler, gazete manşetleriyle iktidar devirip, yine gazete manşetleriyle bu ülkeyi idare etmek istediler. Milletin enerjisini toprağa gömdüler. Yüzde, 7-8 bin liralık faizlerle milletin ocağına incir ağacı diktiler. Artık parayı faize değil, kendi ülkemizin insanına veriyoruz” dedi. Ülkede 1 buçuk yıldır kan akmadığının altını çizen Soylu, “Sırf bu yüzden birileri çılgına dönüyor, “Türkiye’yi karanlığa sokamadık” diye hazmedemiyorlar. Bu ülkenin 785 bin km kare vatan toprağında, ay yıldızlı bayrağımız kudretle dalgalanıyor” diye konuştu.



“KILIÇDAROĞLU, BAŞYALANCI”
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu ise “baş yalancı” olarak nitelendiren Soylu, sözlerine şöyle devam etti.” Şantaj, montaj, dublaj yapıp iftira atıtıyorlar. Zamanında aynısını Adnan Menderes’e yaptılar. Kılıçdaroğlu, Adnan Menderes ile Recep Tayyip Erdoğan’ı kıyaslıyor. Senin ağzına Adnan Menederesi, Racep Tayyip Erdoğan’ı almak yakışmıyor. Senin ağzına, İnönü ile Hitleri’i kıyaslamak yakışır. İstanbul lobisinin, faiz lobisinin cemaatin ve elçilerin kucağında ‘sevindirik’ olmuş, kalkmış bir de Recep Tayyip Erdoğan’a “hırsız” diyor. Hırsız arıyorsan aynaya bakacaksın. Cemaat, bu gün camiyi ahıra çevirenlerle, Kur’anı millete yasaklayanlarla, 28 Şubat’çılarla beraber oluyorsa, Allah bu dünyada ve öteki dünyada bunları cezasız bırakmayacak. Türkçe Olimpiyatları’nı ise  Türkiye’yi ele geçirmek için “maymuncuk” olarak kullanmışlar. 17 Aralık’ta Türkiye’nin geleceğine darbe yapmak istediler. 30 Mart’ta bu baskı milletin onları sandığa gömmesiyle sona erecek. Biz Allah’ın yolundayız. Yanlışa, ihanete göz yumamayız.”


MİTİNGİN ARDINDAN KENTİN SOKAKLARINDA YÜRÜYÜŞ
Süleyman Soylu Tire’deki açık hava Mitinginin ardından Tire Cumhuriyet Meydanı, İstasyon Caddesi ve Atatürk Caddesinde binlerce Tireli partili ile birlikte yürüyerek sokaktaki halkı selamladı.






Editör: Haber Merkezi