Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından Tire organize sanayi bölgesinde yaptırılacak yem fabrikasının temel atma töreninde konuşan Cumhur İttifakı AK Parti Tire Belediye Başkan Adayı Selman İçelli, “Bugün çok mutlu ve heyecanlıyım. Tiremize böyle bir tesisi kazandırılması bizleri onurlandırdı. Hem de böyle kısa bir sürede. Ben sayın bakanıma ne kadar teşekkür etsem azdır. Sadece bakanıma değil bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

10 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Tarım Kredi Kooperatifleri ile Tarım ve Orman Bakanlığının artık daha fazla el ele yürüyeceğini, üretici ve tüketiciye fayda sağlayacak şekilde bu kuruluşun eksiklerini gidereceklerini aktaran Pakdemirli, bugün Tire’de üreticiye önemli faydaları bulunacak yem fabrikasının temelini attıklarını söyledi. Bakan Pakdemirli, yem fabrikasının 10 milyon dolarlık bir yatırım olduğunu belirterek, "Fabrika 300 gün içinde tamamlanacak. AK Parti böyle yapıyor. Temeli atıp, 5 sene sonra bulunduğu yerde bırakmıyor. Bu fabrika da 300 gün içinde tamamlanacak. Bu ve bunun gibi yeni yatırımların Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından yeni dönemde daha hızlı şekilde yapılacağını göreceğiz" dedi.

TİRE'YE HİZMETLERİN DEVAM EDECEK

Tire'ye hizmetlerin devam edeceğini kaydeden Bakan Pakdemirli, Tire'de yaptıkları yer altı suyu besleme sistemine 11 Şubat'tan bu yana su verildiğini hatırlattı. Pakdemirli, tüm sorunları bildiklerini ve çözümü için çalıştıklarını söyleyerek, "Siz gece uyumuyorsanız, biz de uyumuyoruz. Gece evinizde ışıklar açıksa, bizde de açık. Bir derdiniz varsa biz de bu dertle dertleniyoruz. Belki hemen çözebiliriz, belki hemen çözemeyiz, imkânlar yeterli olur veya olmaz ama bununla dertli olduğumuzdan yüzde yüz emin olmanızı istiyorum" şeklinde konuştu.

SÜT ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULACAK

Tire'de tarıma dayalı ihtisas büyükbaş süt organize sanayi bölgesi kuracaklarını, 40 bin büyükbaş süt hayvanı besleyeceklerini belirten Bakan Bekir Pakdemirli, bununla birlikte süt soğutma ve işleme tesisleri açılacağını söyledi. Pakdemirli, Tire'nin AK Parti belediyeciliğine ihtiyacı olduğunu ifade ederek, Tire Belediye Başkan Adayı Selman İçelli'ye destek istedi. Daha sonra, yem fabrikasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

TIP BAYRAMINI KUTLADI

Bakan Pakdemirli ve beraberindeki heyet Tire protokolü ile yemek yedi. Yemeğin ardından 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Tire’de bir sağlık ocağına giderek sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

Pakdemirli ilçeden Ödemiş’teki açılışa katılmak üzere ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi