Tire’de İlçe Danışma Toplantısı’na katılan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli Cumhuriyet tarihinin en büyük terör operasyonunu yürüttüklerini belirterek, “terörün kökünü kazıyacağız” dedi





AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, operasyonların terör belası bitinceye kadar kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi. Tire’de katıldığı İlçe Danışma Toplantısı’nda terör, koalisyon ve olası erken seçim konularını partililerle birlikte değerlendiren Sürekli, “ PKK, DAİŞ, DHKP-C ve paralel yapıya karşı Cumhuriyet tarihinin en büyük terör operasyonunu yürütüyoruz. Terörün kökünü kazıyacağız” dedi. Güvenlik güçlerinin teröre karşı muazzam bir başarı elde ettiğini ifade eden Sürekli, “Hükümetimiz üzerine düşen sorumluluğu başarıyla yerine getiriyor. Terörün her türlüsünü kınıyorum. Bizim mücadelemiz Kürt halkıyla değil, silahlı terör örgütüyle. Tüm dünya teröre karşı bize siyasi destek verirken, Almanya ise açıklamalarıyla PKK’ya destek veriyor. Ülkelerinde en küçük bir terör olayında şahin kesilenlerin, sürdürdüğümüz haklı mücadelemizde bizi eleştirmeye hakkı yok. Terörü bitirmek için dünya devletleriyle işbirliği içinde olmamız gerekli. Terör belasını sadece silahla yenemeyiz. Çözüm süreci ve gerçekleştirdiğimiz demokratik açılımlarla terörü yenmenin alt yapısını hazırlamıştık” diye konuştu.

“KAYGIMIZ YOK”
Koalisyon sürecinin, ülkenin hükümetsiz kalmaması adına samimiyet ve şeffaflık ilkeleri çerçevesinde sürdürüldüğünün altını çizen Sürekli, “Her türlü olasılığı değerlendiriyoruz. 22 Ağustos akşamına kadar süremiz var. Bir anlaşma sağlanamazsa tekrar halkın iradesine başvururuz. Zaten tabanımızın da bu yönde bir beklentisi var. Olası bir erken seçimde ise iktidarımıza 13 yıldır olduğu gibi tek başına kaldığımız yerden devam ederiz. Milletin kararına güveniyoruz, onlar yanlış yapmaz. AK Parti’de, bu dönem seçilen yeni 145 milletvekili arkadaşımızın kendileri açısından en ufak bir kaygıları yok. İster tekrar listelerde olalım ya da olmayalım hiçbir şey fark etmez. Önemli olan vatanın birliği ve bütünlüğüdür. 14’ncü yaşını kutladığımız partimizi milletimiz kurup, bu günlere getirdi. Daha da ileriye taşıyacaktır” dedi.

“SANDIK YÖNETİM KURULLARI OLUŞTURULACAK”
Tire İçe Başkanı Mehmet Çeltikçoğlu ise AK Parti’nin geride bıraktığı 14 yılın toplam 13 yılını iktidarda geçirdiğini belirterek, “arka arkaya önemli seçim süreçlerini geride bıraktık. 7 Haziran seçimlerinde CHP ve MHP’nin toplamı kadar oy almamıza rağmen yüzde 41’lik sonuç bizi memnun etmedi. Olası bir erken genel seçimde güven ve istikrar unsurlarının ön plana çıkarılması gerektiği kanısındayım. İstanbul’da başarıyla uygulanan ‘sandık yönetim kurulları’ sistemini Tire’de de hayata geçirmek istiyoruz. Şimdiden sistemin yüzde ellisini oluşturmayı başardık. Be çerçevede, ilçedeki mevcut 209 sandıkta görev yapacak toplam 1970 görevliyi sahaya yaymamız gerekiyor. Mahalle çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Olası bir erken seçime teşkilat olarak hazırız” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi