AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu milletin 10 Ağustos’tan sonra CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Bahçeliyi siyasetten göndereceğini belirterek “tıpış tıpış gidecekler” dedi

 


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Tire’de CHP lideri kemal Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeliye yüklendi. Kılıçdaroğlu’nun seçmenine yönelik “sandığa tıpış tıpış gidecekler” sözünü hatırlatan Soylu “Bu millet, 10 Ağustostan sonra hem Kılıçdaroğlu hem de Bahçeli’yi siyasetten gönderecek. Tıpış tıpış gidecekler” dedi. İzmir turunu sürdüren Süleyman Soylu, Tire’de Belediye’ye ait İstasyon Salonu’nda, AK Parti Tire İlçe Teşkilatı’nın STK’lar ile muhtarlara yönelik düzenlediği yemeğe katıldı. Soylu’ya AK Parti İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema, Aydın Şengül, İl Başkanı Bülent Delican ve yönetim kurulu üyeleri eşlik ederken, yemekte AK Parti Tire İlçe Teşkilatı ise tüm organlarıyla hazır bulundu.

 

 

“BÜYÜK HEDEFLERE KOŞACAĞIZ”

Yeni Türkiye’ye yalnızca 2 gün kaldığını ifade eden Soylu’nun konuşması salonu dolduran partililerin “Cumhurbaşkanı Erdoğan” şeklindeki tezahüratlarıyla sık sık kesildi. 10 Ağustos’ta vesayet rejiminin sona ereceğini belirten Soylu, “Pazartesi sabahı milletimiz büyük bir yürüyüşe başlayacak. Tekrar büyük hedeflere koşacağız. Adaletin her vatandaşa eşit uygulandığı bir Türkiye’ye koşacağız. 12 yıldır bu kutlu kadrolar çok önemli değişimlerin altına imza attı. Ancak vesayetçiler Menderes’e, Özal’a ve milletin yanında duran siyasetçilere ne yaptılarsa bu günde ellerinden geleni yaparak, vesayetin devam etmesini istiyorlar. 12 yıldır büyük badireler atlattık. Türkiye’de ara rejimi devam ettirmek istediler. Türkiye’nin üreten ve yüksek katma değer ortaya koyan bir ülke olmasını istemediler. Bu ülkede kardeşi kardeşe düşürdüler. Enerjiye, sağlığa, eğitime harcayacağımız parayı faize yatırdılar. 10 Ağustos’ta Türkiye, bu toprağın değerleriyle geleceğe ulaşan bir cumhurbaşkanı seçecek. Türkiye güzel günlere adım atıyor” şeklinde konuştu.

 

 

“BAŞINIZ DİK YÜRÜYÜN”

Türk milletinin her zaman başının dik yürümesi gerektiğini, çünkü Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere sahip olduğunu kaydeden Soylu, “ Bakalım 10 Ağustos’ta, Kılıçdaroğlu’nun mu, Bahçelinin mi, yoksa bu büyük milletin dediğimi olacak? Bizi eski Türkiye ile bütünleştirmek istediler. 1960 darbesini yaptılar, Özal’a kumpas kurdular, Erbakan’ı itibarsızlaştırdılar. Şimdi tekrar Türkiye’yi geri götürmek istiyorlar. Bunu da siyasetin eliyle yapmak istiyorlar. Türkiye’nin zenginleşmesini ve büyümesini engellemeye çalıştılar. 30 Mart’ta millet bunun cevabını yüzde 45 buçuk ile verdi. ‘Biz sizi istemiyoruz. Yeni Türkiye’yi istiyoruz” dedi. Halkımız yerel seçimlerde yüzde 45 buçuk ile büyük bir adım attı. Milletimizin gösterdiği yolda ne yaptığımızı ve nasıl bir sürece doğru gittiğimizi biliyoruz. 12 yılda büyük adımlar attık” dedi.

 

“VIZ GELİP TIRIS GİDERLER”

Kılıçdaroğlu ile Bahçeli’nin vız gelip tırıs gideceğini söyleyen Soylu sözlerine şöyle devam etti. “Ortaya bir aday çıkardılar. ‘İsviçre çakısı’ gibi bir adam, içinde her şey var. ‘Türk Solu’ dergisi ile poz veriyor, ardından Bozkurt selamı verip, Ülkücülerin gönlünü alıyor. Menderes’in mezarına gidip sahte gözyaşı döküyor. Ona soruyorlar, diyorlar ki “Siz aday olmasaydınız kime oy verirdiniz?” O da “Selahattin Demirtaş’a” diyor. Bu da Devlet Bahçeyi’ye hayırlı olsun. Adam tam bir fiyasko. Mehmet Akif’in mezarında Çanakkale şiiri ile bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı’nı karıştırdı. Bu adama Türkiye’yi nasıl teslim edeceğiz? Bir ara düşündüm, kim bunun arkasında diye Acaba Devlet Bahçeli mi var diye. Ama çıka çıka Pensilvanya çıkıverdi. Bir beddua yaptı. İçinde bir dua 5 tane “Ekmel” var. Türkiye senden kurtuldu diye dua ediyor. Sen beddua ediyorsun. 10 ağustos’tan sonra yeni Türkiye’de Kılıçdaroğlu da, Bahçeli de olmayacak. Felaketle karşılaşmamak için 10 Ağustos’ta sandığa gidip, oyunuza sahip çıkın.”

 

 

“STAR OYUNCU YERİNE DUBLÖR ÇIKARDILAR”

AK Parti İzmir Milletveki Nesrin Ulema, Türkiye’nin büyümesini istemeyenlerin iş başında olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendilerine ‘star’ oyuncu aradılar. Ancak çıkara çıkara bir ‘dublör’ çıkardılar” dedi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. AK Parti iktidarını güldür güldür akan bir ırmağa benzeten Delican, “Vesayet rejimi bu ırmağın üzerine 350 yıldır baraj yapmaya kalktı. O barajı Başbakanımız Recep Tayyip Edoğan milletin iradesiyle paramparça edecek. Bu ırmak 350 yıl aradan sonra tekrar normal mecrasına dönecek” diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi