Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Alsancak ve Göztepe statlarını yerinde incelemek üzere İzmir’e gelen eski Ulaştırma Bakanı ve Başbakan Binali Yıldırım’a söz verildiği halde bitirilemeyen Tire – Belevi yolunu da incelemesi için çağrıda bulundu. 

Kendisine “Yolların Kralı” denilen Binali Yıldırım’ın Tire – Belevi yoluyla ilgili verdiği sözü unuttuğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Binali Bey, madem İzmir’e geldiniz Tire’ye de gelin. Yola gelin. 20.5 kilometrelik yolun temeli iki yıl önce atıldı. 4 Eylül 2018’de açılacak dediniz üzerinden 14 ay geçti. Sadece 5.4 kilometresi tamamlandı. Söz verdiğiniz tarihte bitiremediğiniz İzmir Alsancak ve Göztepe stadlarının yanında bir diğer sözünüzü de hatırlayın ve Tire – Belevi yolunu da inceleyin. Ben de size eşlik edeyim” dedi. 

BİR ARPA BOYU YOL ALINDI!
Binali Yıldırım döneminde söz verilen, Ahmet Arslan döneminde temeli atılan ve 4 Eylül 2018 tarihinde biteceği açıklanan 20,5 kilometrelik Tire – Belevi yolu Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan döneminde de bitirilemediğini hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:

“Binali Yıldırım Ulaştırma bakanıydı. Söz verdi ama yolu yapamadı. Sonrasında Ahmet Arslan Ulaştırma Bakanı oldu ve 6 Nisan 2017’de gerçekleştirilen temel atma töreninde yolun Tire’nin kurtuluş günü olan 4 Eylül 2018’de açılacağının sözünü verdi. O da sözünü yerine getiremedi.  Yeni bakan Mehmet Cahit Turan döneminde de bir arpa boyu yol alınamadı. 20.5 kilometrelik yolun ancak 5.4 kilometresi bitirilebildi. Asfaltlama çalışmaları ödenek yetersizliğinden dolayı durdu. Ödenek gelmiyor dolayısıyla yüklenici de ağır aksak çalışıyor. Bu yol bir ölüm yoludur ve can almaya devam ediyor. Madem yolların kralısınız; bitirin şu yolu! İzmir Alsancak ve Göztepe stadlarının yanında Tire – Belevi yolunu da yerinde inceleyin. Dilerseniz ben de size eşlik edeyim. 20.5 kilometrelik yolun neden bitirilemediğini kamuoyuna açıklayın.”

Editör: Haber Merkezi