Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atilla Sertel, adı “Ölüm Yolu”na çıkan Tire – Belevi yolunu meclise taşıdı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Tire ziyaretinde verdiği sözü hatırlatan Sertel, Tire – Belevi arası 20 kilometrelik bu yolun derhal yapılması gerektiğini vurguladı.

Sertel, konuşmasında şu ifadelerde bulundu; “İzmir milletvekili olarak, Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım Tire – Belevi arası yol için ‘Biz Türkiye’nin her tarafına binlerce kilometre yol yaptık. 20 kilometrelik Belevi – Tire yolunu mu yapamayacağız!’ demişti. Aradan yıllar geçti. Bu yol hala yapılmadı, yapılmıyor. Bu yol ekonomik açıdan da önemlidir, can güvenliği açısından da. Orada köylüler, Selçuk, Belevi ve Tire’de oturanlar ölmektedir. Tire Organize Sanayi Bölgesi de bu yol üzerindedir. Otoyola bağlantılı elverişli hale gelirse üreticiler İzmir – Aydın otoyolundan hem İzmir Limanı’na daha rahat ulaşacak, Hem de Aydın ve iç bölgelere nakliye sağlanacaktır. Burada en önemli sorun can güvenliğidir. Her hafta 3-4 kaza oluyor ölümlü ve yaralanmalı kazalar. Binali Yıldırım bey, verdiği sözü tutsun 20 kilometrelik yolun yapılmasını sağlasın.” Dedi.

 

CHP’Lİ VEKİL HABERTİRE’YE KONUŞTU

Tire-Belevi Karayolu’nu meclise taşıyan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Mecliste yaptığı konuşmanın ardından HaberTire Gazetesi’ne özel açıklamarda bulundu.

Tire-Belevi Karayolu’nun bir an önce “Ölüm Yolu” ünvanından kurtulması gerektiğini söyleyen CHP’li vekil Atilla Sertel, HaberTire Gazetesi Genel Koordinatörü Ergün Çelik’e birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Atilla Sertel, Milletvekili olmadan önce yürüttüğü seçim çalışmalarında, Tire-Belevi Yolu üzerinde bulunan Alaylı Köyü’nde, bölge halkı tarafından geçtiğimiz yıl yapılan yol eylemine de bizzat katılmış ve bu yolun yapılmasının takipçisi olacağını o zaman duyurmuştu.

 

“ASLA GERİDE DURMAYACAĞIZ”

Tire-Belevi Karayolu’nun hem tarihi hem de turistik açıdan büyük önem taşıdığını belirten Sertel; “Ben artık 20 kilometrelik Tire-Belevi Karayolu’nun ‘Ölüm Yolu’ olarak adlandırılmasını istemiyorum. Özellikle Tire ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı bu yolun yapılması üreticiye de önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Ak Parti’nin İzmir Milletvekili ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım bu yol ile ilgili bölgede yaşayan vatandaşlarımıza sayısız sözler vermiştir. Bizler de verilen sözlerin sonuna kadar takipçsisi olacağız. Asla geride durmayacağız. Çok merak ediyorum. Acaba İzmir cezalandırılıyor mu? Bu yolun yapılmasını istemek, orada yaşayan insanlarımızın en doğal hakkıdır. Madem İzmir Milletvekilisin, o zaman bu yolu en kısa sürede yapmak senin görevindir”

 

“O YOLDAKİ SIKINTIYI EN İYİ BİLENLERDENİM”

“Tire Organize Sanayi Bölgesi’nin varlığı da Belevi Karayolu’nun yapılmasında en büyük gerekçelerden biridir. Binali Bey bilmez ama ben o yolu en iyi bilenlerdenim. Çünkü biz,o yörenin çocukları olarak o topraklarda kendiliğinden çıkan papatyalar gibiyiz. Bizim o topraklarda tohumlarımız var. Binali Bey ise belediyelerin diktiği mevsimlik çiçek gibidir. Sadece seçim zamanından seçim zamanına ortaya çıkar.

 

“KAMULAŞTIRMA SORUNU YOKTUR”

Sertel, yaptığı açıklamalarda birbirinden önemli konulara dikkat çekti. uzun zamandır kamulaştırma söylemlerine de değinen Sertel, kamulaştırmanın artık çok zor bir şey olmadığını, istenildiği takdirde kısa süre içinde kamulaştırmaların gerçekleştirileceğini iddia etti.

 

TİRE AK PARTİ YÖNETİMİ’NE DE ÇAĞRIDA BULUNDU

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, HaberTire Gazetesi aracılığıyla Tire Ak Parti Teşkilatına da çağrıda bulundu. Sertel açıklamasında; “ Yerelde siyaset yapan iktidar partisinin Tire’deki temsilcileri Başbakan’a mektup yazsınlar. Partilerinin Milletvekilleri ile bir heyet oluşturup Ankara’ya gitsinler. Tire-Belevi Karayolu’nun bir an önce yapılması için ellerinden geleni yapsınlar” dedi. 

Editör: Haber Merkezi