CHP geçtiğimiz Cumartesi günü  Proje ve  çalışma  komisyonu ile  Küçükburun çıkarması yaptı.


Ercan ÇELİK

CHP Proje grubu İlçe sekreteri Hakan Şenoyar ,Örgütten sorumlu İlçe bşk yrd Fehmi Yalçın , proje  komisyon başkanı Necla Keser ,Belediye meclis üyesi adayı Hüseyin Dinçer ve oldukça kalabalık CHP Üyesi partili kadınlar ile Küçükburun köylülerini  ziyaret  etti.

                Ziyarette  köylüleri tarafından  çok sıcak ve ilgiyle karşılanan CHP’lilere muhtar Mustafa Baş  ve köy kadınlarının kendi  yaptıkları katmer ayran,ürettikleri incir ve cevizlerden  ikram edildi.

                CHP adına İlçe sekreteri Hakan Şenoyar  kahvede köylülere son çıkan büyükşehir yasasıyla neler kaybettiklerini, yasanın olumsuz yanlarını, Işid ve PKK meselesi, 2/B  arazileriyle ilgili ve çeşitli yerlerdeki orman talanlarıyla ilgili  açıklamalarda bulundu. Konuşmasında büyükşehir yasasını AKP nin çıkarttığını ve bu yasa çıkarken  köylülerin yaşam şartlarının ve bugüne kadar alışılagelmiş hayatlarının hiç düşünülmeden ve  dikkate alınmadan çıkartıldığını, AKP nin düzen değil düzensizlik getirdiğini ve bu kanunun köylünün menfaatine değil zararına olduğunu ve köylülerin tüm mallarının ve yetkilerinin AKP tarafından ellerinden alındığını belirtti. İl özel idarenin hizmetlerinin belediyeye  yüklendiğini ancak bu kurumun taşınabilir ve taşınamaz mallarıyla hizmet kaynaklarının sırf CHP kazandı diye tüm halkın cezalandırılırcasına İzmir büyükşehir belediyesine verilmediğini söyleyerek, Atatürk’ten ve TC den rahatsız olanların  Atatürk’ün Köylü milletin efendisidir sözüne inat yaparcasına Köy tüzel kişiliklerinin kimliğini elinden aldığını bunca yıllık değerlerinin yok sayıldığını ve nasıl milliyetçiliği ayaklar altına aldık diyorlarsa köylüyü de ayaklar altına almak istediklerini belirtti.

 

Şenoyar, “CHP  Olarak buna asla izin vermeyeceğiz ve bunun için  mücadele edeceğiz.CHP halkın partisidir ve ayrım yapmadan her TC  vatandaşıyım diyene kapılarımız açıktır. CHP nin kırmızı çizgileri vardır. Bunların başında Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği rotada yurtta sulh, cihanda sulh anlayışına sahip, halkı ve üretim yapan emekçi tüm yuttaşlarını kucaklayan, emeğin en yüce değer olduğunu ve kuvai milliye ruhuyla kurtuluş savaşına en büyük emek veren gazilerimizin, şehitlerimizin  ve kefeniyle siyasete girenlerin değil kefensiz  bu memleketi gavurdan kurtaranların  onuruna layık olmaya çalışan bir partidir. O tertemiz ve Yörük kültürüyle yaşayan özgürlüğüne  sahip köylü bizim için bu milletin efendisidir ve haklarını elinden alanları bu köylü asla af etmeyecektir. Zaman bunun haklı olduğunu  gösterecektir.

 

İlçe sekreteri, kanunu çıkarırken bu kanunların uygulanabilirliğine bakmadan çıkarıldığını bu yüzden Hangi siyasi partiye oy verirse versin tüm halkın mağdur edildiğini belirtirken iktidarın en kısa sürede ‘ben oy aldım ne yaparsam doğrudur’ anlayışından vaz geçmesini aksi takdirde AKP nin tüm halkı mağdur edeceğini söyledi.

Daha sonra sohbet havasında geçen konuşmada  köyün  sıkıntıları ve ihtiyaçlarıyla ilgili görüşler alınarak Komisyon başkanı Necla Keser  ve kadın üyeler köylü kadınlarla oldukça samimi sohbet ettiler. Küçükburun kadınlarının CHP li kadınların gelmesinden son derece memnun oldukları görüldü.

Daha sonra köy sakinlerinden Selahattin Kurt’un  daveti üzerine ev ziyareti yapan CHP liler muteşem manzara karşısında  ikram edilen kahvelerini  içerken ev sahiplerinin dilek ve temennilerini dinlediler.

                CHP İlçe sekreteri Hakan Şenoyar  bu projenin amacının köylü kadınların ailelerin yaşamlarını ,sıkıntılarını yerinde görmek,onların dilek ve temennilerini alarak onlara gelecekleriyle ilgili  aydınlatıcı bilgi ve haberler sunmaktır.Bu projelerimiz devam edecektir  ve CHP nin tüm köylülere tanıtılmasına ve köylü kadınlarıyla CHP’nin kuçaklaşmasını sağlamaya devam edeceklerini  belirtti.Bu çalışmalara katılan  fedakar kadınlarımızla her şeyi başarabileceğimizi biliyoruz dedi.

                Tirenin Çeriközü köyünden sonra en uzak dağ köylerinden olan Küçükburun köyü  son büyükşehir yasasından sonra mahalle statüsüne sokularak tüzel kişiliğine son verilmiş ti.Bu köyün gelir kaynakları arasında Antep fıstığı,İncir,Ceviz  bulunmakla birlikte  köyün kişi başına gelir seviyesi  yıllık   3000  tl  civarında olup şirin bir ege dağ köyüdür.


Editör: Haber Merkezi