Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, geçtiğimiz 30 Mart yerel seçimleriyle ilgili HaberTire Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

 

Ergün ÇELİK
 

 

Seçim süreci boyunca hiçbir gazete veya internet sitesine konuşmayan Sardoğan, seçim sonrası ilk defa HaberTire’ye konuştu. 30 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir zafere imza attığını belirten Sardoğan, CHP’nin Tire’de birleştirici güç olmayı başardığını ifade etti. Sardoğan, yaptığı açıklamada; “Cumhuriyet Halk Partisi, özgür düşünceye sahip çıkan, dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini savunan, Atatürk ilkelerinden ödün vermeyen, 90 yıldır yeni filizlerle gençleşen dev bir çınardır. Biz Tire’de bu dev çınarı bir adım daha yükseğe çıkararak Tire için önemli bir başarıyı elde ettik. İlçe başkanı olduğum 15 Temmuz tarihinden bu yana Cumhuriyet Halk Partisini’nin basında tartışılmamasını genel ilke edindim. Ben ilçe başkanı olurken kendime üç önemli ilke belirledim. Bu ilkeler, parti içindeki herkes birbirini sevecek ve sayacak, herkes fikrini özgürce söyleyecek ve kimse kimsenin fikrine yanlış demeyecek şeklindeydi. Biz Tire’de işe bu üç temel ilkeyle başladık. Sabır ve gayretle bu üç temel ilkeye sadık kalmayı başardığımıza inanıyorum. Elbette parti içinde bizler de çok tartıştık ama bunu basınla hiçbir zaman paylaşmadık.” Dedi.

 

 

“CHP’Yİ BİR ARAYA GETİRMEK  İLÇE BAŞKANI’NIN GÖREVİDİR”

Tire’de seçimlere sayılı günler kala ortaya çıkan dargınlık ve küskünlüklere de değinen Sardoğan, “Cumhuriyet Halk Partisi’ni bir araya getirme görevi ilçe başkanına aittir.Ben de bu dargınlık sürecinde hiç kimseye cevap vermeden, saygısızlık yapmadan, parti içindeki herkesi dinleyerek bir çatı altında toplamaya çalıştım. Herkesi tek tek ikna ederek Cumhuriyet Halk Partisi’nde birleşmeyi sağladık.” dedi. Bu seçimin sadece Tire için değil Türkiye için de çok önemli olduğunu söyleyen Sardoğan, “Söz konusu Cumhuriyet, Vatan ve Millet olunca herkes CHP’de birleşti . Cumhuriyet Halk Partisi kapısı herkese açıktır.” dedi.  Dargınlıkların giderildiği küskünlerin barıştığını belirten Sardoğan artık hizmet etme zamanının geldiğini söyledi.

 

 

“CHP’ DE OYNANMAK İSTENEN OYUNLARI BOZDUK”

Tire’de Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında bir çok oyun oynanmak istendiğini ve ilçe yönetimi olarak bu oyunları bozduklarını söyleyen Sardoğan, “ Cumhuriyet Halk Partisi Tire’de geçen iki seçim döneminde çok az farklarla kaybetti. Biz bu sefer geçmişte CHP’ye gönül veren herkesi bir araya toplayarak 30 Mart seçimlerinde partimizde oynanmak istenen oyunları bozduk. 30 Mart yerel seçimleri birlikten doğan kuvvetin bir örneğidir.” Dedi.

 

 

“YEREL SEÇİMLERDE ADAY ÇOK ÖNEMLİ”

30 Mart yerel seçimlerinin,Tire’de uzun yıllar hasret kalınan CHP iktidarını göreve getirdiğini söyleyen Sardoğan, yerel seçimlerde aday faktörünün de çok önemli olduğunu vurguladı. CHP olarak Belediye Başkanımız Tayfur Çiçek’in 2009 seçimlerinde olması gereken yerden 2014 ‘de aday olmasını sağladık ve Tire’de seçimleri kazandık. 

 

 

“HALİL ÇULHAOĞLU VE MUSTAFA GÜNGÖR DE ÇOK ÇALIŞTI”

Kazanılan seçimde CHP için birçok önemli isimin de rolü olduğunu söyleyen Sardoğan, “ Eski Devlet Bakanımız Halil Çulhaoğlu ve Eski İlçe Başkanımız Mustafa Güngör gibi isimlerin yanında elele vererek Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül veren yediden yetmişe herkesin bu seçimin kazanılmasında önemli ölçüde emeği var. Kadın kollarından gençlik kollarına, CHP çatısı altında bulunan herkes çok disiplinli bir şekilde çalışarak emeklerinin karşılığını aldı.” Şeklinde konuştu.

 

 

 

“CHP’NİN SEÇİM KAZANMASI BİRİNCİ AŞAMA”

Geçtiğimiz seçim sürecinden sonra asıl işin yeni başladığını söyleyen Sardoğan, “Bizim için Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim kazanması birinci aşamadır. Artık 30 Mart seçimleri geride kaldı. Bundan sonra önümüze bakacağız. Tire için neler yapabiliriz bunları tartışacağız. Yapacak olduğumuz çalışmalar kapsamında diğer tüm siyasi partilerle elele vererek önümüzdeki 5 yılda Tire’ye gelecek hizmetleri el birliğiyle takip ederek Tire’yi nice hizmetlerle buluşturmak istiyoruz.” dedi.

 

 

SİYASET KİN GÜTMEK DEĞİLDİR

Sardoğan, HaberTire Gazetesi’ne yaptığı özel açıklamada, Siyasetin kin gütmek olmadığını, saygı sevgi ve karşılıklı hoşgörü olduğunu vurguladı. Kim tarafından yapılırsa yapılsın Tire’ye yapılan her hizmetin çok önemli olduğunu hatırlatan Sardoğan, “Gerekirse iktidar partisi ve diğer partilerle masaya oturup Tire’ye hizmet etme noktasında yapacağımız işleri de tartışacağız. Karşılıklı güven ve hoşgörü içerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle Tire’yi çok önemli seviyelere taşıyacağız.” Dedi.

 

 

BEN HİÇ KİMSE İÇİN KÖTÜ SÖZ SÖYLEMEDİM

Seçim süreci boyunca tek hedefinin kazanmak olduğunu söyleyen Sardoğan, “ Bu süreçte hiçbir partiye yada partiliye kötü bir söz söylemedim. Hiçbir gazeteye çıkıp da açıklama yapmadım. Bana karşı söylenen sözler olsada ben sükunetimi koruyarak hiç kimse hakkında konuşmadım. Çünkü ben 31 Mart sabahı hepimizin yine Tireli olacağımızın bilincindeydim. Hepimiz seçim sonrası yine birbirimize selam vereceğiz. Bundan sonra iktidar partisi genel hizmetleri getirmeli, biz de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle yerel hizmetleri getirmeliyiz.” Dedi.

 

 

BÜYÜKŞEHİR İLE TİREYE DAHA ÇOK HİZMET GELECEK

Büyükşehir’e bağlanmanın Tire için hiçbir dezavantajı olmadığını belirten Sardoğan, aksine Büyükşehir’e bağlanmakla beraber Tire’ye gelen hizmetlerin artacağını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Tire’ye çok önem verdiğini belirten Sardoğan, yerelde Tire’yi kalkındırmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi de elinden geleni yapacak.” Dedi. Tire için yapıalcak olan en küçük hizmetin, Tirelilerin refah seviyesini yükselteceğine dikkat çeken Sardoğan, “Bundan sonra yıkıcı muhalefet değil yapıcı muhalefetler yapılmalı” dedi.

 

 

TÜM TİRE’YE TEŞEKKÜR EDİYORUM

30 Mart yerel seçim sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimi kazanmasında emeği geçen herkese minnettar olduğunu söyleyen Sardoğan, “  Süreç boyunca dişini tırnağına katan eli öpülesi kadın kollarımıza, saat kavramı gözetmeksizin gece gündüz demeden çalışan gençlik kollarımıza, hiçbir çıkar beklemeden var gücüyle çalışan partililerimize ve seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy veren vermeyen herkese çok teşekkür ediyorum.” Dedi. 



Editör: Haber Merkezi