İki seçim ve bir referandum öncesi pişirilip tekrar tekrar sunulan Tire Belevi yoluyla ilgili vaatler, yine bir seçim öncesinde ısıtılıp seçim malzemesi yapılmak isteniyor. Ama artık   Tireliler laf değil icraat, söz değil yol görmek istiyor”dedi.

DİLİMİZDE TÜY BİTTİ AMA,  BUNLARIN SEÇİM HEYBESİNDE BOŞ VAATLER BİTMEDİ.

Tire Belevi yolunun yılan hikayesine döndüğünü söyleyen Özen, “Üç bakan bir başbakan eskiten bu yol vaatleri artık halkımızın sabrını eskitir noktaya gelmiş durumda. Bu yolun diğer otoyol projelerinden çok daha önemli olduğunu, bu yolda kaybettiğimiz canlar nedeniyle hayati önem taşıdığını biz söylerken dilimizde tüy bitti ama, anlaşılıyor ki, sayın Hamza Dağ’ın seçim heybesinde boş vaatler bitmemiş. Oysa hükümet yetkilileri bilmelidir ki, Tire Belevi yolu çoktan bir vaat olmaktan çıkmış durumda. Halkımız artık sonuç ve hizmet beklemektedir. Vaatlerin ne seçimlere ne de kaybettiğimiz canlara, yıkılan yuvalara  faydası olmuyor”dedi.

EL KOYMAK ŞİMDİ AKLINIZA GELDİYSE,DAHA ÖNCE NE KOYDUNUZ ?

Hamza Dağ’ın Tire-Belevi yolu ile ilgili  açıklamalarının basında “Ölüm yoluna hükümet el koydu” şeklinde yer aldığını hatırlatan Yücel Özen, “Tireliler her seçim öncesinde el konulan, start verilen, yapımına başlanılan hayali bir yol projesinin vaatlerini dinlemekten çok sıkıldı. Bunca zaman kandırılan, umutlarıyla oynanan halkımız, hükümetin daha yeni el koyması ile şaşkınlık içinde. Sormak istiyorum. Bu bitmeyen yolun gidişatına daha yeni el koymak aklınıza geldiyse, daha önce bu yola ne koymuştunuz ? Bu seçim esprileri artık Ak Partili seçmenin bile yüzünü güldürmüyor. Hükümetimize göre Tire’nin Bayındır’dan, Ödemiş’den ve Selçuk’tan neyi eksik bilmiyoruz ama, bu ilçelerin otoyol ve ulaşım sorunları çözülürken Tire’nin hükümet eliyle sadece emniyet müdürlüğü, kaymakamlık binası ve hastaneye verilen ambulansla yetinmesi mi isteniyor anlamış değilim. Hükümetimiz Tire Belevi yolunun gidişatına seçim için el koyacağına, Tirelilerin yoluna taş koymaktan vaz geçsin”dedi.

VERGİMİZİ ÖDÜYORUZ, BU YOL TİRENİN ANA SÜTÜ GİBİ HELALİDİR

Tire’nin Belevi yolu dışında birikmiş bir çok ihtiyacı olduğunu söyleyen Özen, “biz artık seçime yönelik bu tür boş vaatlerle vakit kaybetmek istemiyoruz. Bu yol Tirelilerin ödediği vergiler karşılığında ana sütü gibi helalidir.  Buna karşılık ilçemize reva görülen şey ise, bu hakkı vermeyi ihmal eden hükümetin yıllardır mazeret üreterek ortaya koyduğu samimiyetsiz ve sorumsuz  tutumdur. ”dedi.

MASAL DİNLEMEK İSTEMİYORUZ

Tire’nin artık Torbalı yolunu konuşması gerektiğini sözlerine ekleyen Yücel Özen, “Yıl 2019 olmuş biz hala sayın Hamza Dağ’ın yine bir seçim öncesi temelini attığı yolun bitirilmesi sözünü tutsun diye bekleyen bir ilçe konumundayız. Tireye bu haksızlığı yapanlar asla unutulmayacak. Yıllardır Belevi yolunun yapılması bekleyen ilçemizin bu sorunu çoktan çözülmesi gerekirdi. İlçemizin yeni yıldaki en büyük hedefi Tire Torbalı yolu olmalıydı. Ama ne yazık ki, biz hala Hamza Dağ’dan yok kur farkı dalgalanması, yok yüklenici firmanın işi yavaşlatması gibi masallar dinliyoruz. Tirelilerin bu boş vaatlere artık karnı tok. Hamza Dağ bu masalları gitsin başka yerlerde söylesin. Bizi yolun bitiş tarihi ilgilendiriyor. İnsanımızın yok yere hayatını kaybetmemesi ilgilendiriyor. Tire’nin büyük şehre medeni bir şekilde bağlanması ilgilendiriyor.”şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi