Kısa, orta ve uzun vadeli planlarla ilçeyi geleceğe taşıyacaklarını belirten Demirezen, “Gönül Belediyeciliği’nin en güzel örneklerini sergileyeceğiz. Bayındır AK Parti Belediyeciliğini özlemiş” diye konuştu.

“Çiçeğin Başkenti” diye anılan İzmir’in Bayındır ilçesi beş yıl aradan sonra tercihini tekrar AK Parti’den yana kullandı. 31 Mart Yerel Seçimlerinde, CHP’li rakibi Dr. Ufuk Sesli karşısında ezici bir üstünlük sağlayan AK Partili Uğur Demirezen, kısa, orta ve uzun vadeli planlarını  anlattı.  Sempatik tavırlarıyla, 7’den 77’ye ilçede herkesin gönlüne girmeyi başaran Bayındır’ın “Sarı Çocuk” lakaplı Başkanı Demirezen, “Ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan parmakla gösterilen bir kent yaratacağız.  Kazanan, ‘Gönül Belediyeciliği’ ile Bayındır oldu” dedi. İlçeyi geleceğe taşıyacaklarını belirten Demirezen, “Gönül Belediyeciliği’nin en güzel örneklerini sergileyeceğiz.  Bayındır AK Parti Belediyeciliğini özlemiş, bunu halkımızın gözlerinde görebiliyorum” diye konuştu. “Kalp kırmak çok kolay ancak kazanmak çok zor” diyen Demirezen, “Hayata geçireceğimiz sosyo- ekonomik projelerle öncelikli olarak insanlarımızın umutlarını yarınlara güçlü şekilde taşımalarını sağlayacağız” ifadelerinde bulundu.
 

Bayındır’ın “Sarı Çocuk” lakaplı başkanını tanıyabilir miyiz? Bu lakabı size seçmen mi taktı?
-“2011'de, AK Parti'nin yürütme kurulunda görev aldıktan sonra 2013 yılının Kasım ayında Bayındır İlçe Başkanı olarak atandım. Daha önce de siyasetle yakın ilişkim vardı. 3 Aralık 1974'te İzmir'in Bayındır ilçesinde doğdum. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Bayındır'da tamamladım. 2011-2013 yıllarında İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptım. Serbest ticaretle uğraşıyorum. Evli ve iki çocuk babasıyım. “Sarı Çocuk” lakabını 24 Haziran seçimlerinin kampanya çalışmalarında Binali Yıldırım bey taktı. Kısa sürede ilçede adım ‘Sarı çocuk’ oldu. Miting ve ziyaretler gerçekleştirdiğimiz mahallerde ismimi hatırlayamayan yaşlı teyze ve amcalar “Bak, sarı çocuk gelmiş” diyorlardı. Samimiyet, sevgi ve saygı çerçevesinde seçmenle sıcak ilişkiler kurduk. Tek isteğim onlara layıkıyla hizmet edebilmek.”

Seçim kampanyanızın oldukça renkli geçtiğini öğrendik. Her kesimden oy almışsınız. Bu nasıl oldu? 
-AK Parti ve MHP ilçe teşkilatları olarak, seçim öncesi birbirimize kenetlendik. Cumhur İttifakı Bayındır’da etle tırnak gibi oldu. Kampanyamızı birlikte sürdürdük. Ayrı, gayrı yapmadık. AK Parti İlçe Başkanımız Veysel Bakıcıol ve MHP İlçe Başkanımız Şevki Aksu kampanyamızın gizli kahramanları. Bilgi ve tecrübeleriyle yolumuza ışık oldular. Birlikte, detaylı bir plan ve program çerçevesinde hareket ettik. Her iki partinin gençlik ve kadın kollar ile birlikte son derece etkin bir kampanya gerçekleştirdik. Zaman zaman, İl Başkanlıklarımızın öncülüğünde milletvekillerimiz ve bakanlarımızdan destek aldık. Seçmen ile zaten temas halindeydik. İlçemizin sorunlarını yakından biliyorduk. Projelerimizi ona göre sıralandırdık. Kırsal ve kent merkezinde her gittiğimiz mahallede büyük bir ilgi ile karşılandık. Yüzde 58’in üzerinde bir oy oranıyla açık ara farkla seçildim. Kampanyamızın sırrını sevgi ve samimiyet şeklinde özetleyebilirim. Her kesimden seçmenle iç içe olduk. Onların güvenini boşa çıkarmayacağız. Çok yorulduk ama değdi.”
 

Nasıl bir belediye devraldınız? 
-“Devraldığımız mali tablo çok iç açıcı değil. İlk günden itibaren birer birer alacaklılar kapımızı çalmaya başladı. Buna rağmen enkaz edebiyatı yapmayacağız. Bayındır’a bugüne kadar bir çivi çakan, emeği geçen herkese ayrım yapmadan teşekkür ediyoruz. İşin özü, güler yüzlü ve hizmet odaklı bir belediye olacağız. Taraflı tarafsız herkes bana oy verdiğine asla pişman olmayacak.”
 

 Bayındır’ın öncelikli sorunları neler?
-İş, aş ve hizmet. Tarım politikalarına destek vereceğiz. Kırsaldaki vatandaşımızın sorunlarını asla göz ardı etmeyeceğiz. Klasik belediyecilik hizmetlerimizi aksatmadan yerine getirirken, gençlerimize istihdam yaratacak projeler önceliğimiz olacak. Biogaz enerji merkezi kuracağız. Güneş’ten elektrik enerjisi üreteceğiz. Çiçekçilik ekonomik açıdan önemli bir sektör. İlçemizin bacasız sanayisi diyebilirim. Sera ve bahçelerimizde üretilen çiçekleri iç ve dış pazara veriyoruz. Ekonomide önemli oranlarda katma değer yaratıyoruz. Bu sektörü daha da geliştireceğiz. Çiçekçilik ihtisas alanları yaratacağız. Ziraat ve Veterinerlik Fakültelerinin kurulmasını sağlayacağız. Bölgenin en büyük süt üreticisi konumundayız. Bunu daha da geliştireceğiz. Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması vazgeçilmezlerimiz arasında. Toplam 150 yataklı yeni devlet hastanesini en kısa sürede hayata geçireceğiz. AK Parti hükümetimiz ile uyum içinde çalışıp, ilçemize hizmet edeceğiz. Devlet ve özel sektör yatırımları ile büyüyecek ve gelişeceğiz. Bayındır, mutlu insanların yaşadığı parmakla gösterilen bir kent olacak.”
 

Hizmet ilkeleriniz neler olacak?
-“Enerjimi Bayındır için harcayacağım. Ekibimle birlikte ayrım yapmadan çalışacağım. Her vatandaşım benim için özel ve eşit olacak. İlçe başkanlığım dönemimden beni tanıyanlar bilir. Yöre insanımızın derdi, bizim derdimizdir. (Masasında ki adalet heykelini eline alarak gösteriyor) Hizmet yaparken işte böyle adil ve tarafsız olacağım. Birilerinin değil halkın başkanı olacağım. Vatandaşımızın gönlündeki “Sarı çocuk” olarak uzun yıllar kalabilmek en büyük arzum. Yapılacak çok işimiz var. Öncelikleri belirleyip, ivedilikle harekete geçtik”
 

Projelerinden bazıları 
*Toplam 250 gence iş imkanı sağlayacak çağrı merkezi.
*30-50 kişi istihdam sağlayacak biogaz enerji merkezi.
*Yaklaşık 50-60 kişiye istihdam yaratacak GES-güneş enerjisinden elektrik üretim merkezi kurulması.
*Çiçekçilik ihtisas alanı oluşturulması.
*Organize Sanayi Bölgesi  (OSB) kurulması. 
*Doğalgazın hızlı bir şekilde  tüm mahallelere yaygınlaştırılması. 
*TOKİ evleri projelendirilmesi ve inşa edilmesi.  
*Ziraat ve Veterinerlik Fakülteleri’nin kurulması. 
*Yeni Belediye Hizmet Binası yapılması. 
* Toplam 150 yataklı Hastane yapılması.
*Et ve Balık Kurumu Mezbaha  İşletmesinin kurulması.


 

Editör: Haber Merkezi