Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, yaptığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sardoğan, CHP olağanüstü kurultayı, Tire Belediyesi’nin satış yetkisi ve yeni yapılacak iş merkezi ile ilgili konulara açıklık getirdi.

 

Ercan ÇELİK

 

Basın mensuplarıyla Derekahve Kafeteryası’nda düzenlenen bir kahvaltıda bir araya gelen Şenol Sardoğan, kahvaltının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Basın toplantısına, Sardoğan’ın yanında İlçe Sekreteri Hakan Şenoyar, İlçe Basın Sekreteri İbrahim Koç ve Tire Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Necmettin Uçmaz  da katıldı.

 

“KURULTAY, DEMOKRASİ ŞÖLENİ OLDU”

Cumhuriyet Halk Partisi olağanüstü kurultayını değerlendiren Sardoğan, “Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra CHP olağanüstü bir kurultay yaptı. Son derece doğal bir şey. Bir projemiz vardı, kazanmak isterdik ama olmadı. Burada hiç kimseyi suçlamıyoruz. Kurultayımız tam demokrasi şöleni havasında geçti. Ben birçok kurultaya katıldım ama bu kurultay gerçekten farklıydı. Partimiz bence son yıllardaki en güzel kurultayını geçirmiştir. 2 adayımız vardı. Kurultaya girişlerinden, çalışmalarına kadar, herşeyi etik kurallar dahilinde yaptıklarını gördük. Kurultay salonunda da bizzat kendim gittim gördüm herşey olması gerektiği gibiydi. Birbirlerini saygı çerçevesinde eleştirdiler. CHP’de özlenen bir yapıydı bu. Yarışlar olmalı, ama yarış bittikten sonra adayların, delegelerin verdiği kararlara saygı duyarak çalışmalarına devam etmesi gerekir. Nitekim şimdi sayın Muharrem İnce’yi görüyoruz, tüm Türkiye’ye geziyor, çalışmalarını sürdürüyor. ” dedi.

 

“İKTİDAR OLACAĞIZ”

2015 seçimlerinin Cumhuriyet Halk Partisi için son derece önemli olduğunu kaydeden Sardoğan, “İktidar olmak istiyoruz, olacağız. Tüm çalışmalarımız bu yönde. CHP Tire İlçe Örgütü olarak biz de çalışmalarımıza önümüzdeki haftadan itibaren başlıyoruz. Biz iktidar olmak istiyoruz. Bu nedenle bir genel seçim varken, parti içi iktidar çalışmalarının yapılmasına izin verilmeyecektir. Eğer iktidarı hedefliyorsak, parti olarak dışa dönük çalışmalıyız. 2015 seçimleri aynı zamanda Türkiye’nin geleceği için son derece önemlidir.

 

“TARTIŞMALAR SOSYAL MEDYADA DEĞİL, İÇİMİZDE OLMALI”

İktidar yolunda, ,iç çatışmaya yer olmadığını belirten Sardoğan, “Partimizde alınacak kararları, partimizin projelerini kendi içimizde tartışmalıyız. Ama bunu kendi içimizde tartışmadan basına taşımamak gerekir. En temel kural budur. Ben Tire İlçe Başkanıyım. Tire ile ilgili her türlü eleştiriyi kabul ederim. Ama parti içinde olacak. Arkadaşlarım gelecek, parti içinde eleştirilerini iletecek biz de bunları düzeltme yoluna gideceğiz. Ama bunu parti içinde değil de direk basın yoluyla ya da sosyal medyada yapıyorsa, biz bunun amacının partiyi ileriye götürmek değil, birbirimizin açığını aramak olarak yorumlarız. İktidara geleceksek, açık aramak yerine açık kapatmakla meşgul olmalıyız.” Dedi.

 

“İZSU ÇALIŞIYOR”

İZSU ile ilgili son dönemde çıkan haberlere ve aksaklıklar ile igili de konuşan İlçe Başkanı, “İZSU Tire’de inanılmaz hizmet yapıyor. Hizmet yapmıyor diyemeyiz. Tabi Tire 87 mahalleye sahip birçok ilden büyük bir ilçe. Burada özellikle koordinasyonda eksiklik oluyor. Bize ulaşan sorunları biz İzmir’deki İZSU yetkililerine iletiyoruz ve sağolsunlar sorunları çözüyorlar. Bu geçiş sürecinde bazı ufak aksaklıklar gayet doğaldır. Yapılan iş kolay değil. İZSU Batı çevreyolunda bir vezne açtı. Evet yer seçimi hatalıdır ve en kısa sürede de bu sorunun çözümü için İZSU harekete geçmiştir. Hatta önüm üzdeki günlerde İtfaiye Meydanı’nda bir tahsilat veznesi açılması söz konusu. Köylerde İZSU ile ilgili yaşanan problemlerde de muhtar ya da köylü bize ulaştığında biz İZSU ile görüşüp sorunları çözüyoruz.” Dedi.

 

“BÜTÜNŞEHİR, AKP’NİN YASASIDIR”

Bütünşehir yasasının ilçe belediyelerine getirdiği zorluklar ile ilgili yorum yapan Sardoğan, geçtiğimiz meclis toplantısında alınan satış yetkisi ve bunun ardından Ak Partililerin açıklamalarıyla ilgili konuştu. Sardoğan, “Bütünşehir yasası AKP’nin yasasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu  kanunla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne iptal başvurusu vardır. AKP hükümeti yasayı çıkarıyor, sonra da o yasanın karşısına geçip, Tire’deki AKP’li arkadaşlar yasaya muhalefet ediyorlar.  Bütünşehir yasası, yanlış bir yasa. Ne Avrupa yerel yönetimler yasasına uygun, ne de Türkiye’deki yerel yönetimlere uygun. Yerel yönetimlerin daha da yetkilerinin arttırılması gerektiği yerde bu yetkileri daraltan bir yasa.  Tire’de siyaseti değiştirmemiz gerekiyor. Arada bir basına çıkıyorum ama her zaman söylüyorum. Hizmet siyaseti yapmalıyız, polemik siyaset değil. Bütüşehir yasasını AKP hükümeti çıkardı. Bütün ilçe yöneticileri bu uyum sürecinde ekonomik anlamda zor durumda kaldı. Bu sorun Tire’ye özel bir sorun değil. Selçuk, Ödemiş, Turgutlu gibi Türkiye’nin birçok ilçe belediyesi zor durumda. İlçe belediyelerinin bu zor durumu aşabilmesi için belli satışlar yapması gerekli. AKP’de siyaset yapan arkadaşların satışa karşı olmaları bana abes geliyor. ‘Türkiye’de satış ve özelleştirme politikalarının mimarı biziz’ diye övünüyorlar. Satmadıkları bir şey kalmadı. Devlet Demir Yolları, göletler ve nehirler var. Şimdi de onların üzerinde çalışıyorlar. Tüm bunların üzerine Tire’de ‘Biz satmayacağız, sattırmayacağız’ demeleri abesle iştigaldir. Biz hizmete bakarız. Başbakan söylüyor, ‘Bu özelleştirmeleri yaptık ve bu hizmetler geldi’ Tire’de de bu satışlarda öncelik köylülerdedir. Köylüden talep olduğu takdirde bu yerler yine Tireli köylülerimize satılacaktır.” Dedi.

 

“MEZARLIĞIN SATILMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

Ak Partili meclis üyelerinin gündeme taşıdığı, Mehmet Köyü’nde bulunan bir mezarlığın da bu satış yetkisi kapsamında satışa çıkarılmasıyla ilgili konuşan Sardoğan, “Mezarlık satışı konusunda da konuşan Sardoğan, “Satış yetkisinin gündeme geleceği meclis toplantısı öncesinde, ben Ak Parti İlçe Başkanı’nı ziyaret ettim. Tire siyasetinde bunlar ilktir. Gittim kendisiyle çay içtik. ‘Akşama satış yetkisi gündeme gelecek, siz de grubunuzu toplayın. Bir karar alırsanız bize de söyleyin, hep birlikte ortak akılla eksikleri kapatalım’ dedim. Ama yapmadılar. Şimdi satılacak bu yerler zaten liste halinde açık. Mezarlığın satılması söz konusu olabilir mi? Bunu söyleyen arkadaşa şaşırıyorum.  Meclisin oluşturduğu komisyon bir aydır bu konuyla uğraşıyor. Satılacak ya da satılmayacak yerleri belirliyorlar. Her yeri tek tek incelediler. Satılması gereken yerlerin onaylarını verdiler. Satılmaması gereken yerleri belirlediler.  Mezarlığın satılması diye bir şey asla yoktur.” Dedi.

 

“MÜDÜRLER, PERFORMANSA GÖRE DEĞERLENDİRİLMEDİ”

Yeni uygulamayla puanlanan Okul Müdürleri, görevden alınmıştı. Bu puanlama sistemini de değerlendiren Sardoğan, “Tire’de 12 okulumuzun müdürü değerlendirme sonucu görevden alındı. Ben bunu kesinlikle doğru bulmuyorum. Çünkü, değerlendirmelerin başarıya, liyakata veya performansa göre yapılmadığını gördük. Bundan dolayı çok üzüldük. Keşke Ak Parti İlçe Başkanı Kamil Yaldız da bu konuda daha aktif rol alarak yaşanan bu kötü sürece müdahale etmesini isterdim. Çünkü bu okul müdürlerinin bir kısmı Tireli, bir kısmı da uzun yıllardır Tire’de yaşayan değerli inşalardı. Bu değerlendirmelerde Ak Partililerin de pek etkisinin olmadığını, daha çok Eğitim Bir Sen yöneticilerinin bu konuda çok aktif ve söz sahibi olduklarını gördük. Değerlendirmelerin bu şekilde yapıldığını gördük. Siyasetin bu seviyelere inmemesi gerekiyor. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve Şube Müdürümüz zaten yeni geldiler. Yanılmıyorsam şube müdürü Taner bey, 5 günlük bir çalışmayla Tire’deki okul müdürleri hakkında performans puanı verdi. Burada Ak Parti ilçe yöneticilerinden çok Eğitim Bir Sen’in etkili olduğuna inanıyorum. Çünkü Ak Parti İlçe Başkanının böyle siyasi bir hata yaparak, karşısına bu kadar büyük bir kitleyi alabileceğini düşünmüyorum. Bununla ilgili genel merkezimiz, il örgütümüz ve biz  ilçe örgütü gerekli çalışmaları yapıyoruz. Gerekli itirazlar yapılıyor. Bu noktada öğretmen arkadaşlarımızın yapacağı her türlü eyleme destek vermeye de hazırız. Çünkü Tire, eğitim düzeyi yüksek bir ilçe. Bu eğitim öğretim yılının bu gibi sorunlar yüzünden aksak başladığını görüyoruz. Çocuklarımıza yazık, geleceğimize yazık. CHP ilçe örgütü olarak konunun takipçisiyiz.” Dedi.

 

“İŞ MERKEZİNİN KABASI 10 AYDA BİTECEK”

Eski perakendeci Hali’nin olduğu alana yapılacak iş merkezi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan CHP İlçe Başkanı, “İlçemiz güzel bir iş merkezine kavuşacak. Yaklaşık 11 bin metrekarede 2 katı otopark, 3 katı iş yerleri olan bu yapı ilçe merkezimizin ticari hayatına çok büyük bir katkı sağlayacaktır. Tire aşağıya (kuzeye) doğru kayıyordu. İlerde ‘Eski Tire’ diye bahsedeceğimiz bir çarşı olacaktı. Bu iş merkezi bunun önüne geçecektir, orada var olan bütün işyerlerinin değeri artacaktır. Müteahhit 10 ayda kaba inşaatını bitirme sözü verdi. İnanıyorum ki yerine getirecektir.

Demek ki polemik siyaseti yapmamak gerekiyor.  O günü kurtarmak için, günlük konuşmak doğru değil. Halk, zamanı geldiğinde bunları değerlendiriyor. Geçmişte konuşan o arkadaşlar, buradaki iş merkezi bitince ne diyeceklerini merak ediyorum. Ama halk gerekeni 2015 seçimlerinde yapacaktır.  

Müteahhit firma ve belediye arasında işyerlerinin %50’şer paylaşılacağını ve bu paylaşımın her işyerlerinin değerleri üzerinden yapılacağını belirten Sardoğan, “Burada paylaşım kat kat değil, dükkanların bedelleri üzerinden yapılacaktır.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi