Bu kez seçimlere her zamankinden daha iddialı hazırlanan Saadet Partisi Tire Belediye Başkan Adayı Sadrettin Yakuter, Ekinhisarı Meydanı’nda yaptığı mitingte mahalleliler tarafından coşkuyla karşılandı.

 

Ercan ÇELİK

 
HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA


Seçim ofisi önünden hareket eden yüzlerce araçlık büyük bir konvoyla Tire’yi turlayan Yakuter, Ekinhisarı Meydanı’na geldiğinde, Duatepe Mahallesi sakinleri tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Yüzlerce kişinin doldurduğu alana alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde giren SP’li aday, soğuk havaya rağmen kendisini dinlemeye gelen partililere teşekkür etti.

 

 

“TAYFUR ÇİÇEK’İN LASTİĞİ PATLADI”

Konuşmasını yapmak üzere alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Yakuter, “Merkez sağda biz varız. Bir de karşımızda Tayfur Çiçek var. Tayfur Çiçek’in de lastiği patladı. Çünkü geçen gün kapısını aldık tüm Tire’yi gezdirdik. Koşarak kapıya bakmaya gitmişler. Ama biz iktidara geldiğimizde, gerçek başkanlık kapısını sökeceğiz, vincin arkasına takıp yine tüm Tire’yi gezdireceğiz. Çünkü millete kapı yok. Millete kapı mı olur yahu! Kapı arkasında gizli şeyler konuşulmak için vardır. Bu milletten neyi saklıyorsunuz? Ben gelir gelmez ilk işim belediye başkanlığı kapısını dışarı atmak olacak. İstediğiniz zaman benim yanıma gelip, işlerinizi halledeceksiniz. Çünkü patron sizsiniz. Eğer 5 yıl patron olmak istiyorsanız oyu bana vereceksiniz.” dedi.

 

“YANLIŞLIKLA BANA MESAJ GÖNDERDİLER”

Konuşması sık sık tezahüratlarla kesilen Sadrettin Yakuter, “Artık 10 bin 20 bin kişiye mesaj çekiyorlar. Ne yapacaklarını şaşırdılar. ‘Lütfen gelin, konvoylarımıza katılın diyorlar. Arabalarınıza, motorlarınıza benzin katalım. Aman nolur seçimi kaybedeceğiz. Sadrettin Yakuter ve ekibi geliyor. Nolursunuz, yalvarıyoruz gelin konvoyumuza katılın.’diyorlar. Nereden mi biliyorum? Çünkü yanlışlıkla bana da mesaj atmışlar. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Yanlışlıkla bana mesaj gönderdiler. Allah’tan korkun ya. Siz gelin bizim konvoyumuza katılın. Ama biz benzin koymayız. Bizde gönül esastır. “ dedi.

 

 

“İŞTE BİZİM FİNANSÖRLERİMİZ BUNLAR!”

Kendisi ve partisi hakkında kasıtlı olarak çıkarılan dedikodulara değinen Yakuter, “Bir dedikodu attılar ortaya, ‘ Sadrettin Yakuter güzel insandır ama oylarınız boşa gitmesin. Nasıl olsa kazanamayacak.’  Dediler. Baktılar bu da olmadı şimdi yeni bir iftira ortaya attılar. ‘Sadrettin Yakuter’i birileri finanse ediyor’ diyorlar. Doğru söylüyorlar. Birileri bizi finanse ediyor. Kim ediyor biliyor musunuz? Asgari ücretli vatandaşlarımız. Çünkü ceplerinden 10 – 20 lira verip bize destek oluyorlar. Gönülleriyle veriyorlar.” Dedi.


 Tam da bu esnada sahneye gelen bayan bir partili Sadrettin Yakuter’e para uzatarak, seçim çalışmaları için kullanmasını istedi. Emekli olduğu öğrenilen bayanın ardından, işçilik yaparak geçimini sağlayan bir başka partili de Yakuter’e gelerk cebindeki son parasını verdi.  Bunun karşılığında son derece duygulandığı gözlenen Yakuter, “İşte bizim finansörlerimiz bunlar!” dedi.


HABER VİDEOSU:


Editör: Haber Merkezi