Saadet Partisi Tire İlçe Teşkilatı, Ankara’da yaşanan terör olayının ardından yayınladığı basın açıklamasında terörü lanetledi.

 

Ercan ÇELİK

 

Saadet Partisi Tire İlçe Teşkilatı’nın yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında, konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi: “Masum insanları hedef alan bu alçakça saldırıyı Milli Görüş camiası olarak bütün nefretimizle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun. Bu kanlı saldırıların temel amacı, milletimiz içinde öfke, kin, çatışma ve kamplaşma meydana getirerek kardeşi kardeşe kırdırmaktır. Türkiye’yi geri dönülmez bir bataklığın içine sürüklemektir.Millet olarak bu oyuna gelmemeli, tahriklere kapılmamalıyız. Türkiye’yi karıştırmak isteyen karanlık mihraklara karşı verilecek en güzel cevap, Sağcısıyla-Solcusuyla, Kürdüyle- Türküyle, Alevisi ve Sünnisiyle, birbirimize daha fazla kenetlenmek, Milli Birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak olacaktır.

Ülkede barış ve huzuru sağlamak en başta iktidarın görevidir. Hükümet başarıyı sahiplendiği gibi, başarısızlığında sorumluluğunu üstlenmek zorundadır. Bu çerçevede terörist saldırılarda yaşanan istihbarat ve güvenlik zaafiyetlerine ilişkin iddiaları geçiştirmek yerine, büyük bir titizlik ve hassasiyetle üzerine gitmelidir. Bu saldırılarda hayatını kaybedenler için ilan edilen 3 günlük resmi yas elbette gereklidir ancak asla yeterli değildir. Hükümetin görevi ölenlere saygı kadar yaşayanların tedirginliğini ortadan kaldıracak ve toplumdaki haklı endişeleri giderecek adımları atmak olmalıdır. Aynı şekilde siyasi partiler de böylesine hassas bir süreçte, parti çıkarları kaygısıyla değil, ülke kaygısıyla hareket etme erdemliliğini ortaya koyabilmelidir. Ancak 100’ün üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybetiği böyle bir ortamda bile, TBMM’de grubu bulunan 4 partinin genel başkanının bırakın terörü çözmeyi, bir masa etrafında toplanıp, konuşmayı bile beceremiyor olması bu liderlerin ülkeye verebilecek hiçbir şeylerinin kalmadığının göstergesidir. Oysa terör bu milletin ortak dramı ve ortak acısıdır. Ortak acılar ortak kararlılıklar gerektirir. Bu süreç kısır siyasi çekişmelerin malzemesi haline getirilmemelidir. Tam tersine toplumun bütün kesimlerinin temsil edildiği bir ‘Teröre karşı Milli Birlik ve İstişare Toplantısı’ gerçekleştirilmelidir.

Türkiye tarihi geçmişi ve engin tecrübesi ile büyük bir devlettir. Aziz milletimiz sahip olduğu cesaret, kararlılık ve fedakarlık ile en zor badireleri atlatmış, hatta imkansız sanılanı başarmış bir millettir. Bu karanlık dönemi de sağduyu ve kararlılıkla geride bırakmayı bilecektir. “

Editör: Haber Merkezi