Saadet Partisi’nin iddialı adayı Sadrettin Yakuter, Kesikbaş Meydanı’nda yaptığı mitingte mahalleliyle kucaklaştı.

 

Ercan ÇELİK

 

Mitingler, kahve ve meydan toplantılarıyla seçim çalışmalarına devam eden siyasi partiler, halkla bir araya gelerek, projelerini anlatmaya devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz akşam Kesikbaş Meydanı’nda bir miting düzenleyen Saadet Partisi Tire Belediye Başkan Adayı Sadrettin Yakuter burada mahalleliyle buluştu.

Meydana yüzlerce araçlık konvoy ile gelen Yakuter, araçlar meydana sığmayınca kısa bir mesafe yaya olarak yürüdü ve alkışlar eşliğinde meydana girdi. Burada bulunan kahvehanelerdeki ve dükkanlardaki vatandaşları tek tek selamlayan, Yakuter mahalleli tarafından oldukça sıcak karşılandı.

Yakuter konuşmasına başlamadan önce mitinge ev sahipliği yapan İbn-i Melek Mahallesi Muhtarı Saim Yorgan ve Dört Eylül Mahallesi Muhtar Adayı Gonca Yeşiler’den çiçek aldı. Muhtar adaylarının elini kaldırarak fotoğraf çektiren Yakuter daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.

 


“20 BİN ORTAKLI  KOOPERATİF”

Konuşması sık sık tezahüratlar ve alkışlarla kesilen Yakuter, artık belediyeciliğin vatandaşı ekonomik anlamda rahatlatmak, vatandaşa kazandırmak olduğunu söyleyerek, “Bu yönde oldukça sağlam projelerimiz var. Bunların en önemlisi, Tire’de kuracağımız, 20 bin ortaklı bir üretici kooperatifidir. Tire Süt Kooperatifi’nin Finans Müdürlüğünü yaptım ve kooperatifçilik alanındaki tecrübemi bu yönde ortaya koyacağım. Kuracağımız bu kooperatif sayesinde önce üreticimizi kazandıracak. Bu sayede üretici kazanınca, esnaf kazanacak, esnaf kazanınca Tire kazanacak.” Şeklinde konuştu.

 


KESİKBAŞ’A TELEFERİK MÜJDESİ

Konuşmasına devam eden Sadrettin Yakuter, Kesikbaş Mevkii’ndeki vatandaşlara bir de teleferik müjdesi verdi. Seçim çalışmalarının en başından beri projeleri arasında önemli bir yer alan teleferik projesini meydandaki kalabalığa anlatan Yakuter, “Kesikbaş Meydanı’ndan Kaplan ve Güme Dağı’na kuracağımız teleferik sayesinde, çevre ilçelerden yerli turisti ilçemize çekerek, Tiremize gelir kaynağı ve birçok kardeşime de bu tesislerde iş imkanı sağlanmış olacak.” Şeklinde konuştu.

 


DEV KONVOYA DAVET ETTİ

Konuşması boyunca özellikle Saadet Partili gençlerin tezahüratlarıyla coşan Yakuter, “Milletin iktidarına 1 gün kaldı. Yarın (Cuma) bu büyük zaferimizi kutlamak üzere dev bir konvoy yapıyoruz. Saat 19:00’da Kesikbaş Mevkii’nde Tire Süt Kooperatifi İdari Binası önünde toplanarak konvoyumuzla hareket edeceğiz. Tüm Tire sevdalılarını konvoyumuza bekliyorum.” Dedi.



Editör: Haber Merkezi