Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Fatih Okuroğlu, partisinin açıkladığı “Seçim Beyannamesi” ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

Ergün ÇELİK

1 Kasım 2015 genel seçimlerine sayılı günler kala Milletvekili Adayları seçim çalışmalarına hız kattı. Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Fatih Okuroğlu partisinin açıkladığı seçim beyannamesi üzerinden Tire’de çeşitli açıklamalarda bulundu. 1 Kasım seçimlerinde ülkenin geleceği için oy verilmesi gerektiğini hatırlatan Okuroğlu, terörle mücadeleden Türkiye’ye yönelik toplu göçlere, yolsuzluklardan asgari ücrete kadar bir çok konuya dikkat çekti. “Ülkenin sağlam bir geleceğe sahip olması için tek çare Milliyetçi Hareket Partisidir” diyen Okuroğlu, partisinin açıklamış olduğu seçim beyannamesinden öne çıkan başlıkları bir bir sıraladı.

Açıklamanın yapıldığı Ankara Arena’da Şehitlere saygı için müzik yayını yapılmadı. Ankara Arena’da partisinin vaadlerini açıklamak için kürsüye çıkan Genel Başkan Devlet Bahçeli şunları ifade etti.

 

Gelenekten geleceğe bir köprü kurmak bunu da emniyete almak durumundayız. Yolumuzda kararlı şekilde yürümeli, ülkenin geleceği için çalışmalıyız. Unutmayalım ki, geçmiş geleceği gözyaşıyla sular. Gün, ülkenin geleceğine sahip çıkmak günüdür.

AKP, Türkiye’ye rest çekmiş, Erdoğan tuzak kurmuştur. Türkiye, 5 ay sonra ikinci kez seçime gidecektir.

Beyannamemiz bir gelecek projesi, bir gelecek tasarımıdır. Mağdura, mazluma, mahsun bakışlara umut vardır. Sosyal ve siyasi krizlere çare vardır. Türkiye’nin geleceği güvenceye bağlanmıştır. Gelecek Türkiye’nindir. Gelecek MHP’nin omuzlarında parlayacaktır. Son 13 yıl, heba ve israf edilmiş görülebilir.

Huzurlarınızda kararlı bir şekilde haykırıyorum. Türkiye’nin geleceğinde AKP çıkarı ve soygunu yoktur. Recep Tayyip Erdoğan gelecekte söz ve pay sahibi olamayacaktır. Erdoğan karanlık bir devrin günah yuvasıdır. Davutoğlu da aciz ve yardıma ihtiyacı olan bir şahsiyettir. Bu ikili kalkmış millilikten bahsediyor. Tıpkı iblisin sevaptan bahsetmesi gibi. Sanıyorlar ki, milli demekle milli olunur. Yok öyle yağma. Millilik araba kutularına, para kasalarına ahlakını rehin bırakmışların harcı değildir.

Düne kadar her türlü milliyetciliği ayaklar altına alıyorum diyen bu potçu değil miydi? Bunların yatacağı yer, sığınacağı delik yoktur. Bunların milli vicdanlarda affı da mümkün değildir.

Bugün millilik diyenler dün milliyetçilere en ağır küfürlerle hakaret ediyorlardı. MHP bunlara göre tehdit ve engeldi.

Biz olmasaydık AKP, Türkiye’nin fişini çoktan çekmişti. Biz olmasaydık, Türkiye’nin kaydı tarihten düşülecekti. Hep aramıza nifak sokmaya çalıştılar. Dün başaramadılar, Allah’ın izniyle gelecekte de asla başaramayacaklardır.

13 yıldır rüşvetçiler iktidardadır, yankesiciler saltanat sürmektedir. Türkiye Cumhuriyeti bir fethet devri yaşamaktadır.

20 Temmuz’dan beri olan terör saldırıları korkunç boyuttadır. AKP, PKK’yı diriltmiş adeta eline silah vermiştir. Terörün akrep gibi kaşıyanları da sokacağını söylemiştim. Meclis açılışında MHP sıralarına ‘Rahatsız mı oldun’ demiştir. Biz Erdoğan’ın sözlerinden rahatsızız, buna da devam edecektir. Akrebi ayağımızla ezeceğimiz gibi sahiplerinden mutlaka hesap soracağız.

AKP, PKK'ya cephanelik vermiştir. AKP, hatta PKK’yı iktidara taşımıştır. Bunlar vatana ihanetten topluca yargılanacaklardır. Erdoğan ve Davutoğlu, askeri kışlaya, polisi karakola zorlaya zorlaya çekmiş, PKK’ya buyur etmiştir. Her şehit kanının vebali Erdoğan’ın üzerindedir. Terör olaylarının niçin arttığı henüz yanıtı bulunamamış bir sorudur.

‘400 vekil verilse böyle olmayacaktı’ demiştir. Gizli bir itirafname gibidir. 400 vekil kazansa PKK saldırmayacaktır. Erdoğan’ın kastı budur. Saray’ı bunların başına yıkarız. O zaman el mi yaman bey mi yaman herkes görecektir. Erdoğan’ın PKK’yla anlaştığı bellidir. Erdoğan, Oslo’da İmralı canisinin serbest kalma güvencesi sunmuştur. Erdoğan, PKK’ya aziz vatanı peşkeş çekmiştir.

İmralı canisiyle mektuplaştın mı? Şahsen temas kurdun mu? Kandil’dekilere kriptolu telefon gönderdin mi? Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla girilen kozmik odadaki bilgiler kimin elinde? KCK’nın kurulmasında katkın var mı? Fedarasyon ümidi verdin mi?

AKP, PKK'sız, PKK, AKP'siz bir hiçtir. AKP, PKK'nın hayat iksiridir.

AKP'ye oy veren vatandaşlarım başta olmak üzere vatandaşlarıma sesleniyorum, zalimleri tahttan indirmek için ülkenin geleceğine oy verelim. Gelecek MHP'dir, MHP ise gelecektir. MHP iktidara hazırdır.

Teröristlerin silahı alınmadan yalvararak bu iş çözülmez dedik, haklı çıktık. PKK silah bırakmaz, betona gömmez dedik, haklı çıktık. Çözüm, çözülmedir. Terörle Kürt kardeşlerimizi ilişkilendirmeyin felaket olur dedik, haklı çıktık. Saldırılarla sizi masaya oturturlar dedik, haklı çıktık. İdamı kaldırmayın, cezaları hafifletmeyin dedik, haklı çıktık.

AKP’yle geçecek her an PKK’ya ödüldür. Karanlığı fark etmek için ampülleri söndürmek yeterli olacaktır.

Bizim koalisyon kurmadığımızı söylediler. Bizim her şeye hayır dediğimizi öne sürdüler. Biz iktidardan kaçmadık, kaçmayız. Biz dedik AKP ile HDP, AKP ile CHP, olmadı AKP-CHP-HDP iktidar kursun dedik.

MHP'nin amacı tek başına iktidardır. Eğer algı operasyonlarıyla, anket oyunlarıyla, ahlaki olmayan yöntemlerle 1 Kasım seçimlerinin üzerine ambargo koymaya çalışanların arzuladıkları gibi bir sonuç alınırsa, yani genel olarak medyada servis edildiği üzere 1 Kasım'ın aşağı yukarı 7 Haziran'ın tekrarı olması halinde hiç kimse kaygılanmasın.

Böyle bir durum karşısında MHP, PKK uzantısı HDP'nin dışındaki her parti ile 4 ilkesi saklı kalmak kaydıyla iktidar kurmaya ve iktidar olmaya hazırdır. Bunu da şimdiden ilan etmektedir. Türkiye'nin üst üste 1 Kasımlar yaşamaması için biz sorumluluğa varız.

1 Kasım seçim neticesinin kriz ve kaosa davetiye çıkarmaması için 4 ilkemizi kabul eden HDP dışındaki her partiyle diğer bir seçenek olarak seçim beyannamelerini bir hükümet protokolüne dönüştürmeye peşinen hazırız. Bunu da muhattaplarımıza bildiriyoruz.

Bildirgede, çiftçiler için mazot 1 lira 75 kuruş, asgari ücret net bin 400 lira olarak açıklanırken, emeklilere yılda iki kez olmak üzere bin 400 lira "Emekli Destek Ödeneği" vadediliyor.

Bildirge, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin de katıldığı programla kamuoyuna açıklandı. MHP'nin 7 Haziran seçimlerinde "Bizimle Yürü Türkiye" olarak belirlenen sloganı ise "Ülkenin Geleceğine Oy Ver" oldu. Açıklanan bildirgede, parlamenter sistemin sürdürüleceği vurgusu yapılırken, anayasanın ilk dört maddesinin ise ilelebet korunacağı ifade edildi. Yargı sisteminin hızlı işleyen ve adil bir yapıya kavuşturulacağı vurgulanan bildirgede, tüm vatandaşları kapsayan "aile avukatlığı" sisteminin hayata geçirileceği açıklandı.

İŞTE BİLDİRGEDEN BAŞLIKLAR:

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele konusu bildirgede geniş yer bulan başlıklardan oldu. Toplumsal huzur ve güvenin tesis edileceği, önleyici kolluk hizmetine de ağırlık verileceği belirtilen bildirgede, güvenlik ve istihbarat zaafının giderileceği duyuruldu.

Asayişin sağlanması amacıyla "kent timleri" oluşturulacağı, terörle mücadele için ekonomik ve sosyal projelerin de destekleneceği kaydedilen bildirgede, "Çözüm Süreci rezaleti tamamen bitirilecektir" ifadesine yer verildi.

"Bölücü terörü kökünden kazımayı" vadeden MHP'nin bildirgesinde, terörle mücadelede teknolojiden en ileri düzeyde yararlanılacağı, ayrıca istihbarat ağının da güçlendirileceği anlatıldı.

Güvenlik çalışanlarına yönelik vaatlerin de yer aldığı bildirgede, polislerin ek göstergesinin 3 bin 600 liraya yükseltileceği, emniyet çalışanlarının özlük haklarının da iyileştirileceği açıklandı.

Özel güvenlik görevlilerinin en az 2 bin 100 lira aylık alacağı ifade edilen bildirgede, astsubayların yüksek öğrenime bağlı intibaklarının yapılacağı ayrıca eksik kalan haklarının da verileceği belirtildi. MHP, uzman jandarmaların özlük haklarını iyileştirmeyi, bir yıllık askeri eğitimlerini de emeklilikten saymayı vadediyor.

SIĞINMACILAR BAŞLIĞI

Bildirgenin "sığınmacılar" başlığında ise Türkiye'ye yönelik toplu göçlerin kaynağında çözülmesinin sağlanacağı, ülkeye kabul edilenlerin ise geldikleri ülkeye sınır olan alanlarda barındırılacağı bildirildi.

Sığınmacıların yurt içine dağılımlarının kayıt altına alınacağı ve belirtilen yerlerde yapılacağı ayrıca yeme, içme, barınma ve giyinmelerinin sağlıklı şartlarda temin edileceği açıklandı.

Bildirgenin "yolsuzlukla mücadele" başlığında ise tüm yolsuzluklarının üzerine gidileceği ve hesabının sorulacağı vurgulanırken, yolsuzluklardan elde edilen servete ise zaman aşımı gözetilmeksizin el konulacağı kaydedildi.

Yolsuzlukla Mücadele Kurulu kurulması sözü veren MHP, kamu ihale sistemi ve imar mevzuatının yolsuzluklara meydan vermeyecek şekilde yeniden düzenleneceğini ifade etti.

NİTELİKLİ ENDÜSTRİ BÖLGELERİ KURULACAK

Bildirgenin, "Sanayi, Ticaret ve Turizm" başlığında ise nitelikli yeni endüstri bölgeleri kurulacağı, belli malların teşviki için Merkez Bankası tarafından "reeskont kredisi" verileceği duyuruldu.

MHP'nin bildirgesinde, vadeli satışlarda "KDV erteleme sistemi"nin getirileceği, ayrıca dar bölgeli ve sektörel teşvik sistemine geçileceği açıklandı.  MHP, turizm yatırımcılarına dönük teşvik ve destekleri de artırmayı vadetti.

Yeni işyeri açan esnafa 5 yıl vergi ve prim avantajı sağlanacağını duyuran MHP, AVM yasasının ise esnafın haklarını koruyacak şekilde yeniden düzenleneceğini açıkladı.

Şoför esnafının, yenilemek için alacağı ticari araçlardan vergi alınmayacağını da duyuran MHP, şoför esnafına yıpranma payı, yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafa ise vergisiz akaryakıt sağlanacağı sözü verdi.

MAZOT FİYATI DEĞİŞMEDİ

MHP'nin 7 Haziran seçimleri öncesi çiftçi için açıkladığı mazotun litre fiyatı ise bu bildirgede de değişmedi. Mazotun litre fiyatı 1 lira 75 kuruş olarak açıklanırken, gübre, tohum, ilaç ve yem üzerindeki vergilerin ise kaldırılacağı bildirildi.

Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV alınmayacağı belirtilen bildirgede, et ve sütte garanti fiyat uygulamasına geçileceği açıklandı.

MHP, buğday, mısır, pamuk, soya, ay çiçeği, çeltik, fındık, incir, üzüm, kayısı, zeytin, yer fıstığı ve enerji bitkileri için fiyat garantisi verileceğini duyurarak, tarım-sanayi entegrasyonunun sağlandığı kırsal cazibe birimleri olan "Tarım Kentleri" kurulacağını açıkladı.

ASGARİ ÜCRET BİN 400 LİRA VAADİ

HP, önceki seçim bildirgesinde olduğu gibi bunda da asgari ücreti net bin 400 lira olarak belirledi. Asgari ücretten vergi alınmayacağı, ücretlilerin asgari ücret tutarında gelirlerinin ise vergi dışı bırakılacağı bildirildi.

Staj ve çıraklık sürelerinin emeklilik hizmetine sayılacağı açıklanan bildirgede, kamu çalışanlarına yapılan tüm ek ödemelerin emekli aylığına yansıtılacağı belirtildi.

İmamsız ve müezzinsiz cami kalmayacağı vurgulanan bildirgede, ihtiyar heyeti üyelerine her ay 150 lira huzur hakkı verileceği de kaydedildi.

HER AİLEDEN BİR KİŞİYE İŞ İMKANI

ıllık ortalama 700 bin kişiye iş imkanı sağlamayı vadeden MHP, her ailenin bir ferdine iş imkanı sağlanacağını, iş sağlanıncaya kadar da 700 lira aile desteği verileceğini duyurdu.

Askerliğini yapan gençlere, iş kurabilmeleri amacıyla yarısı hibe olmak üzere 50 bin liraya kadar girişimcilik kredisi verileceğini belirten MHP, işsiz gençlerin ailelerinin ise sağlık sigortasından yararlandırılacağını bildirdi.

Her öğrenciye öğrenim süresince 10 bin liraya kadar yükseköğrenim kuponu verileceği, askerlik süresinin ise prim ödemeksizin emeklilik hizmetine sayılacağı da açıklandı. MHP, evlenecek gençlere 10 bin lira tutarında da faizsiz kredi sağlanacağını belirtti.

MHP, girişimci kadınlara yüzde 50'si hibe olmak üzere finans desteği sağlanacağını, kadınlara sigortalılık öncesi doğumlar için doğum borçlanma hakkı verileceğini bildirdi.

EMEKLİYE YILDA İKİ KEZ BİN 400 LİRA

meklilere yılda iki kez olmak üzere bin 400 lira "Emekli Destek Ödeneği" vadeden MHP, bunlardan ilkinin mart ayında, ikincisinin ise eylül ayında verileceğini duyurdu. Emeklilerin banka promosyonu almalarının sağlanacağı belirtilen bildirgede, emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin de giderileceği kaydedildi.

MHP bildirgesinde, muhtaç durumdaki ailelere, temel ihtiyaçlarını karşılamaları için "Hilalkart" verileceği, asker ailelerine yapılan ödemenin ise aylık 500 liraya çıkarılacağı belirtildi.

EVİ OLMAYANA KİRA YARDIMI

Evi olmayan ailelere aylık 250 lira kira yardımı getirileceğini açıklayan MHP, aylık 200 kilovat saatin altında elektrik tüketen ailelere ise yüzde 75 indirim yapılacağını duyurdu.

MHP ayrıca elektrik abonelerinden kayıp-kaçak ve sayaç okuma bedelinin de alınmayacağını bildirdi.

65 yaş aylığının 300 liraya, üç aylığının ise 900 liraya yükseltileceğini, engelli ve engelli yakını aylığının da 400 liraya çıkarılacağını açıklayan MHP, gazilere 3 bin 600 günde emekli olma hakkı tanınacağını, muharip gazilere ödenen şeref aylığının ise bin 400 liraya yükseltileceğini kaydetti.

Okul öncesi eğitimin 4-5 yaş grubundaki nüfus için tedricen zorunlu hale getirileceği ve zorunlu eğitim süresinin 13 yıla çıkarılacağı da bildirgede yer aldı.

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE SINAV KALKACAK

Atama bekleyen öğretmelerin tamamının kademeli olarak atanacağını duyuran MHP, öğretmenlerin ek göstergesinin de polislerde olduğu gibi 3 bin 600 liraya çıkarılacağını açıkladı.

MHP, üniversiteye giriş sınavının da kaldırılacağını vadetti.

Sağlık çalışanlarına yıpranma payı verileceğini duyuran MHP, sağlık hizmetinden alınan katılım payının kalkacağını, hastanelerin ise tam gün, tam kapasite çalışacağını kaydetti. Büyük bölgesel kan merkezleri kurma sözü veren MHP, ayrıca her il ve büyük ilçede kemoterapi ve diyaliz merkezi kurulacağını duyurdu.

Editör: Haber Merkezi