Köydeki ilk ve orta okul öğrencilerinin, köyün Tire-Selçuk asfaltı üzerinde yer alması sebebiyle, taşımalı sistem dışında bırakıldığını ve ilçe merkezine eğitim almak üzere kendi imkanları ile gelen öğrencilerin burada yemek sorun yaşadıkları öğrenildi.
20 ÖĞRENCİ BUNDAN BÖYLE YEMEK YİYECEK
Birçoğu dar gelirli ailelerin çocukları olan küçük yaştaki öğrencilerin, sağlıklı bir beslenmeye en çok ihtiyaç duydukları büyüme çağında, doğru düzgün beslenemediklerini hatta kimi zaman aç kaldıklarını ifade ve iddia eden CHP Emekli ve Emekçiler Komisyonu Başkanı Faik Öngen, bu tespit üzerine harekete geçtiklerini söyledi. Sayıları 20 olan öğrencilerin öğlenleri sağlıklı şartlarda pişirilmiş, besleyici özellikleri olan sıcak yemek yemelerini sağlamak için başlattıkları çalışmanın olumlu sonuç verdiğini belirten Öngen, Tire Belediyesi’nin bundan böyle bu öğrencilere ücretsiz şekilde öğlen yemeği vereceğini söyledi.


YEMEKLER BELEDİYE AŞEVİNDEN
Cumhuriyet İlkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulunda okuyan öğrencilere, her gün Tire Belediyesi Aşevi’nden birkaç çeşitten oluşan sıcak yemek gidecek. Yaşları 6 ile 15 arasında değişen öğrenciler, eğitim-öğretim yılı sonuna kadar sağlıklı bir şekilde beslenecek. 


ŞENOYAR’DAN BAŞKAN ÇİÇEK’E TEŞEKKÜR 
İlçe Başkanı seçildikten sonra bu komisyonların kurulması için talimat veren CHP İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, bu önemli sorunu halleden Emekli ve Emekçiler Komisyonu’nun Başkanı Faik Öngen, Başkan Yardımcısı Mehmet Savaş ve toplam sayısı 26 olan üyelerine teşekkür etti. Şenoyar, “Çayırlı köyümüzdeki mağdur olan küçük öğrencilerimizin sorunun çözülecek olması sevindirici. Bu konuda komisyonumuza destek veren ve sorunun çözülmesinde bizzat katkı koyan Belediye Başkanımız Tayfur Çiçek’e teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi