Ercan ÇELİK

Değirmen Restoran’da verilen yemekli toplantıya Tire CHP’nin önde gelen isimleri Yücel Özen, Hidayet Petin, Ali Gemici, Nedret Timur gibi isimlerin yanında Gençlik Kolları Başkanı Görkem Çolak, köy ve mahalle muhtarları, çok sayıda partili ve delege katıldı. Toplantıyı, basın da yakından takip etti.

GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

Toplantı salonuna 10. Yıl marşı, alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde giren Mustafa Güngör, adeta gövde gösterisi yaptı. Programın sunuculuğunu Özcan Çimrin yaparken, programın başında toplantıya katılamayan bazı parti büyüklerinin mesajlarını okudu. Mesajlar arasından CHP’li eski bakan Halil Çulhaoğlu, Belediye Meclis Üyesi Azmi Öztüzün’ün de mesajı okundu.

“60 YIL SONRA BİRİNCİ PARTİ OLDUK”

Alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Mustafa Güngör, CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a geçmiş olsun dileyerek konuşmasına başladı ve ilçe başkanlığı döneminde imza attıkları başarıları vurgulayarak, “Ben, 2010 – 2014 yılları arasında 4 yıl ilçe başklanlığı yapan, 2010 yılında çiçeği burnunda ilçe başkanıyken, referandum yaşayan bir ilçe başkanıydım.  %63.7 oy aldık ve başarıya imza attık. 2011 seçimlerinde hiçbir belediye başkanımız yoktu. Büyükehir belediye başkanımız yoktu. Tire belediye başkanımız yoktu. 10 bin 700’lerden partinin oylarını 19 bin 415’e taşıyarak 60 yıl sonra Tire’de birinci parti olduk.” Dedi.

“HEDEF YÜZDE 52”

Ülke gündemine de değinen Mustafa Güngör, “Bugün ülkemiz bir yangın içerisinde. Hepiniz gündemi takip ediyorsunuz. Bu yangına dur deme zamanı gelmiştir. Yüzde 25’ler falan değil. AKP Genel başkanı nasıl çıkıp meydana “yüzde 51” diyorsa biz de CHP olarak oyumuzu yüzde 52’lere çıkarmaya and içtik.” Dedi.

“PARTİ ÜYESİ MUHTARIMIZI DELEGE YAPMADI”

Konuşması zaman zaman gençlerin tezahüratlarıyla kesilen Güngör, “Ben böyle kargaşa içerisinde aday olmak istemezdim. Ben şu anki mevcut ilçe başkanımızı daha önce destek vererek hep beraber ilçe başkanı yaptık. İlçe başkanımı delege seçimlerinde parti büyüklerimle beraber bir yol haritası çizelim gel tek liste yapalım dedik.  O günkü il yöneticimizi Yücel Özen ile defalarca, hem köylerde hem Tirede eski ilçe başkanlarımız ile konuşuldu ama bir türlü arkadaşımızı ikna edemedik. Hisarlık muhtarı gibi AKP iktidarına karşı her türlü eziyete karşı partimizin kayıtlı üyesi olan bu arkadaşımızı delege dahi yapmamıştır.” diyerek, Hakan Şenoyar’ı, partililere şikayet etti.

“BU SEÇİM, CHP’NİN SEÇİMİ”

5 Aralık 2017’de yapılacak ilçe kongresinde aday olduğunu açıklayan Mustafa Güngör, “Ben bu yola eski ilçe başkanlarımız, eski parti büyüklerimizin önerisiyle çıktım. Nasıl ki Mustafa Kemal 1919’da Samsun’dan istiklal mücadelesini başlattıysa biz de 2019’da Tire’den istiklal mücadelesini başlatacağız. Hedefimiz 2019! Bu seçim CHP’nin seçimi olacak. Herkese hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

ÇOLAK: “AYRIŞTIRMA GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ YOK”

TireVizyon mikrofonuna konuşan Tire Gençlik Kolları Başkanı Görkem Çolak, “Bizim birleştirici olmamız lazım. Bizim için birleştirici olan kişi önemlidir. Bugün bu toplantıya baktığımda ben 55 tane muhtarımızı görüyorum. Eski ilçe başkanlarımızı görüyorum. 2019 ülkemiz için çok önemli bir kavşak. Parti içinde ayrıştırma gibi bir lüksümüz olamaz. Bu düşüncedeyim.  Adaylarımız çıkıyorlar, açıklamalarını yapıyorlar. Biz bunlara kongre ya da kurultay demiyoruz. Bunlar bizim için demokrasi şölenidir. 5 aralıkta yine demokrasi şölenimiz var.

PETİN, BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERDİ

Partinin ileri gelen isimlerinden, Eski İlçe Başkanı Hidayet Petin, “Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Kişilerin arkasında asla olmayız. 2019 Türkiye için çok önemli bir seçim yılı. Birlik beraberlik içinde olmamız lazım. Bir yarıştan çok, birlik ve beraberliği temsil etmek için buradayım. Seçimlerin çok güçlü, hep birlikte olunursa alınabileceğini biliyoruz. 67 yıl sonra kazandığımız belediyeyi kaybetmek istemiyoruz. Bu nedenle buradayım.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi