Mevcut ilçe Başkanının karşısında çok ciddi bir blok var. Belediye Başkanı, eski ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, hatrı sayılır partililerin ve gençlik kollarının bulunduğu bu bloğun adayı kim olacak tartışmalarında öne çıkan en büyük isim Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Güngör oldu. Partinin abisi olarak “adayımız ol” baskılarına karşı Mustafa Güngör sessizliğini bozdu.

“PARTİMİN VERDİĞİ HİÇ BİR GÖREVDEN KAÇMADIM”

HaberTire Gazetesi’ne açıklama yapan Güngör, "Kendimi bildim bileli Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük iki eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin içindeyim. Bugüne kadar hep partimin nasıl daha yukarı taşıyabilirimin mücadelesi içindeydim ve bu mücadelede üstüme ne görev düştüyse hepsini elimden geldiğince yaptığımı düşünüyorum. Öyle ki böyle bir zamanda 2019 gibi bir süreç yaklaşıyorken sağ olsunlar değerli Tireli hemşehrilerim, bazı belediye başkanlarım, ilçe başkanı arkadaşlarım, genç kardeşlerim ve partimin emektarlarının “Adayımız ol Mustafa bey. bu mücadelede yanımızda ve ilçe başkan adayımız ol” baskısı ile karşı karşıyayım. Bu güne kadar ben partimin ve partililerimin benden talep ettiği hiç bir isteğe kayıtsız kalamadım. Bu günden sonra da kayıtsız kalamam. Geçmişten beri olduğu gibi bu günde en büyük mücadelemiz partimizin bayrağını daha yükseğe taşımak" dedi.

“DELEGE SEÇİMLERİ DEMOKRASİ ŞÖLENİ OLMALIDIR”

Delege seçimlerinin yarın başlayacak olduğu Tire'de Mustafa Güngör'ün bu günden adaylık açıklamasına yeşil ışık yakması şaşkınlık yarattı. Daha delege yapısı oluşmadan adaylık açıklaması için erken mi diye sorduğumuzda ise “Birçok arkadaş delege seçimlerinden sonra açıklama yapalım Mustafa bey dediler ama ben adaylığımın altında bana güvenip haber bekleyen arkadaşları hesaplarla boğmak istemedim. Partimi ve üyeleri daha fazla bekletmek istemedim. Delege seçimleri partimizin demokrasi şölenidir. Sandıktan çıkıp delege olan bütün arkadaşlarımız başımızın üstündedir. İradeleri ne yönde olursa olsun bu partinin emekçileri bu partiye yakışanı bilir ve tercihini yapar." Dedi.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ'Ni  BÜYÜTMEK

Adaylığının sebebini sorduğumuz Mustafa Güngör, “Daha önce belirttiğim gibi tekrar belirtmek isterim ki adaylığımın bütün amacı Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olan partimizi daha ileri götürmek ve bayrağı daha yukarı taşımaktır. Bu mücadelede yanımda bulunacak veya bulunmayacak olan herkese şimdiden teşekkürü bir borç bilirim. Bu partinin her bir üyesi cumhuriyet kavgamızın bayrağıdır. Biz bu kongrelerden sonrada kimler seçilirse seçilsin hep birlikte 2019'a hazırlanacağız ve 2019 seçimlerini kazanacağız. Şimdiden aday olan bütün arkadaşlara başarılar dilerim"dedi.

Editör: Haber Merkezi