Seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Dere Mahallesi Muhtar Adayı Rahmi Çatalbaş, 8 Mart Dünya adınlar Günü’nde, kadınları unutmadı. Mahallesinde dolaşarak karşılaştığı kadınlara karanfil veren Rahmi Çatalbaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Atatürk Ortaokulu’nda kadın öğretmenleri de ziyaret eden Çatalbaş, davet edilen evlerde mahalle sakinleri ile bir araya geldi sorunları dinledi ve projelerini anlattı.

Kadınlarla ilgili farkındalığın sadece 8 Mart ile sınırlı olmaması gerektiğine vurgu yapan Rahmi Çatalbaş, “Yuvayı yapan dişi kuştur. Ailenin huzuru, gelecek nesillerin güven içinde yaşaması, toplumun refah ve mutluluğunu; kadınların üstlendiği yükün hafiflemesine, paylaşılmasına ve cinsiyet ayrımı yapmadan kadın haklarına saygı duyulmasına bağlıdır. Yeri geldiğinde anne, yerin geldiğinde içten arkadaş bazen de değerli bir eş. Kadınlar bizim baş tacımızdır” dedi.

Projelerini açıklamaya başlayan Rahmi Çatalbaş, Tire Dere Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini kurarak mahalle için sosyal sorumluluğun ve dayanışmanın ön plana çıkarılmasını hedefliyor.  Çatalbaş dernek çalışmalarıyla ilgili de şöyle konuştu; “Tek bir sesin topluca daha gür çıkmasını, oluşturulan topluluk sayesinde daha fazla ciddiye alınarak bir güç oluşturma çabasındayız. Bizim inancımız ve arzumuzda mahallemizi en iyi şekilde temsil etmek, mahalle sakinlerimizin haklarını birlik ve beraberlik içinde en iyi şekilde savunmaktır.”

Editör: Haber Merkezi