Tireliler, başkanlarını coşkuyla karşıladılar. Yüzlerce araçlık konvoyla Tire’yi baştan sona gezen Başkan Çiçek, 5 bin Tireli’nin katıldığı mitingde halka seslendi. Tireliler, başkanlarını yeniden başkan seçmiş gibi bağırlarına bastılar. Miting alanına kurulan sahneye çıkan DSP Tire Belediye Başkan Adayı Tayfur Çiçek, yoğun tezahürat dolayısıyla bir süre konuşmasına başlayamadı. Meşaleler ve alkışlarla sahneye gelen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, hemşehrilerine konuşma yaptı. Tire’nin oylarına ve geleceğine sahip çıkmak için aday olduğunu ifade etti.

TİRE’NİN KAYBEDECEK 5 SENESİ YOK

Tireli hemşehrilerine seslenen Tayfur Çiçek, sözlerine şöyle devam etti. “Biz ilçemizi Ankara’dan yönettirmeyiz. 3 dönemde 15 yıl 3 ayrı partiden seçildim. Beni Tireli hemşehrilerim bu göreve layık gördü. Ama birileri Ankara’dan vatandaşlarımızın oylarını görmezden geldiler. Biz bunun için aday olduk. Bizim kaybedecek 5 senemiz yok. Borçsuz bir belediye yarattık. 2004 yılında borçsuz devrettiğimiz belediyeyi 2009 yılında, sadece 5 sene sonra 23 trilyon borçla devraldık. Bir daha bunu yaşamamalıyız.”

BELEDİYECİLİĞİ BİLMİYORLAR

“Hal, otopark, mezbaha, yol, su ve alt yapı için projeler üreten adaylar, bu işlerin ilçe belediyelerinin yetki alanında olmadığını bilmiyorlar. 2014 yılında çıkan kanunla beraber bu konuların hepsi Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanına dahil edildi. Belediyeler kanununu okumadıkları belli. Tire’yi tecrübe yönetmeli, Tire’yi güvenilir insanlar yönetmeli.”

MURAT BOZ GELİYOR

Tire Belediye Başkanı ve Demokratik Sol Parti Tire Belediye Başkan Adayı (DSP) Tayfur Çiçek, 29 Mart Cuma günü için de müjde verdi. Türkiye’nin en önemli sanatçılarından Murat Boz, 29 Mart Cuma günü Tire’de sahne alacak.

Editör: Haber Merkezi