Ak Parti Tire İlçe Teşkilatı ilk Mahalle İftarı’nı İzmir Milletvekili Nesrin Ulema’nın katılımıyla gerçekleştirdi. Milletvekili Ulema, katıldığı iftar yemeği sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Dilek KART - Ahmet ŞENKİ / Yerel Güç Gazetesi

İhsaniye Mahallesi’nde gerçekleştirilen ve mahallelinin yoğun katılım gösterdiği iftar programına katılan Milletvekili Ulema, iftar öncesi geldiği mahallede, kısa süre önce eşini kaybeden Bakkal Mustafa Çetin’i işyerinde ziyaret ederek taziyede bulundu.

Daha sonra, annesi ve kızı Lenf Ödemi (Fil Hastalığı) olan aileye ziyarette bulunan Ulema, Fil Hastası Fehmiye Kocabıyık ve kızı Elif Kocabıyık’ın hastalıkla ilgili yaşadıkları sorunları dinledi. 19 Mayıs Üniversitesi Hastanesi’nde ismini öğrenemedikleri bir doktorun, hastalığı tedavi ettiğini duyduklarını söyleyen ailenin derdine derman olmak için doktorları arayan Milletvekili Nesrin Ulema, hastalığı tedavi eden bir doktor var ise mutlaka bulacaklarını ve aileye yardımcı olacaklarını söyledi.

Çeltikcoğlu, “DİLEĞİM, HER RAMAZAN BİR ARADA OLMAK”
Milletvekili Ulema ziyaretlerin ardından mahalle halkının katıldığı sokak iftarına katıldı. İftar sofrasına gelen Ulema vatandaşın alkışları ile karşılandı. İftarın yemeği sonrası vatandaşlara katıldıkları için teşekkür eden Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, “Ak Parti Tire İlçe Teşkilatı olarak hazırlamış olduğumuz, İftar soframıza katıldığınız, bizlerle birlikte olduğunuz için, teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Rabbimden dileğim, bundan sonraki ramazanlarda da yine bir arada iftar sofralarında buluşmak” dedi.

Ulema, “LÜKS SOFRALARDA DEĞİL, HALKIMIZLA GÖNÜL SOFRALARINDAYIZ”
Ak Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema da vatandaşlara teşekkür ederek, ramazanın birlik, beraberlik ve paylaşımın örneklerinin en güzel şekliyle görüldüğü ve yaşandığı bir ayda halkla birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Ulema, “Bizler lüks otellerinde sofralarında düzenlenen iftar yemeklerine değil, halkımızla birlikte sokaklarda kurduğumuz gönül sofralarındaki iftar yemeklerine katılarak orucumuzu açıyoruz. Bugün biri kapımı çalar mı? Halimi hatırımı soran olur mu diyerek evinde umutla bekleyen vatandaşımızı ziyaret ederek iftar açıyoruz. Ramazan ayının içeriğine yakışır bir şekilde 30 gün boyunca halkımızla birlikte oluyoruz. Bu mübarek ayın tüm İslam coğrafyasına barış, huzur ve kardeşlik getirmesini diliyorum” dedi.


“AÇ TAVUK KENDİNİ BUĞDAY AMBARINDA SANIRMIŞ”
Bir süre gazetecilerle sohbet eden Milletvekili Nesrin Ulema, katıldığı bir televizyon programında, ‘Kendimle yarışıyorum’ ifadesini kullanan Aziz Kocaoğlu ile ilgili soruları yanıtladı. Ulema, “Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. Aziz Bey, söz verdiği projelerin ne kadarını yerine getirdi? Hala bitmeyen bir metro var. Aziz Bey’in kendisini rakipsiz görmesi, İzmir’i ‘Vatandaş nasıl olsa bize oy verir’ mantığıyla yönetmesinden. 2011 seçimlerinden bu yana her gün İzmir2in bir sokağındayız. İzmir sokaklarında görüştüğümüz vatandaş, STK’lar ve esnaf ile İzmir’in nabzını tutuyoruz. İzmir yerel yönetimlerden çok şikâyetçi. İzmir’de ve ilçelerinde en doğru ve ibreyi bize çevirecek adayı belirleyip, İzmirliyi çileden kurtaracağız” dedi.

2014 yerel seçimleri ile ilgili olarak, Belediye Başkan Adayları’nın belirleneceği tarihin henüz belli olmadığını söyleyen Milletvekili Ulema ve beraberindeki heyet, İhsaniye Mahallesi’nden sevgiyle uğurlandı. 

Heyet, iftar yemeği sonrası geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden, Tire’de yunus olarak görev yapan Polis Memeru Feridun Kesicioğlu’nun ailesi evinde ziyaret edildi. Tire’de dördüncüsü açılacak olan Sevgi Evleri’nin ziyaret edilmesinin ardından, yoğun bir programı tamamlayan İzmir Milletvekili Ulema Tire’den ayrıldı.
 
Editör: Haber Merkezi