Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin Tire İlçe Başkanları HaberTire Gazetesi’ne konuşuyor. Haberimizin bugünkü bölümünde DP ile SP yer alırken CHP ile İYİ Parti’nin açıklamaları ise yarın yayınlanacak. 24 Haziran seçimlerinde beraber hareket etme kararı alan Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti Millet İttifakı çatısı altında toplanmıştı. HaberTire Gazetesi, Millet İttifakı’nın kurulduğu ilk günden bugüne Tire’de uyum içerisinde çalışan 4 partinin İlçe Başkanlarıyla bir araya geldi. Birbirinden önemli konuların konuşulduğu ziyaretlerde İlçe Başkanları önemli açıklamalarda bulundu.

İlk açıklama Demokrat Parti Tire İlçe Başkanı Hasan Sarp’tan geldi. Millet İttifakını, milletin duygu ve düşünceleri doğrultusunda desteklediklerini kaydeden Hasan Sarp, açıklamalarını şu cümlelerle sürdürdü;

‘ÇOK UMUTLUYUZ’

Şu anda Genel Merkezimizin aldığı karar doğrultusunda tüm ilçe teşkilatlarımızla birlikte Millet İttifakı çatısı altında İYİ Parti teşkilatlarıyla ortak hareket ediyoruz. Millet İttifakını milletimizin duygu ve düşünceleri doğrultusunda destekliyoruz. Tüm çalışmalarımızı da bu yönde yapıyoruz. Biz çok umutluyuz. Sonuçta bu bir hizmet etme yarışıdır. Bizim kadrolarımızın ülkemize ve milletimize daha iyi hizmet edeceği düşüncesindeyim. Çünkü bizim kadrolarımız daha sağlıklı ve gerçekçi plan ve projelerle hareket ediyor.

“DEĞİŞİM ŞART OLDU”

Hükümet artık çok yoruldu ve yıprandı. Bir an önce bu düzenin değişmesi şart oldu. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ayrıştırıldığımızı hissediyorum.  Bu çok büyük bir tehlikedir. Bizler yerelde Ak Partili kardeşlerimizle sağlıklı bir şekilde ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Ama Genel Başkanlık seviyesine baktığımızda orada hiç hoş görüntüler ortaya çıkmıyor.

‘MİLLET İTTİFAKINI DESTEKLEYEN TERÖR YANLISI DEĞİLDİR’

Millet İttifakı şu anda FETÖ ve PKK gibi terör örgütleriyle yan yana getirilmeye çalışılıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Bunu ne vatandaş olarak ne de bir siyasi partinin ilçe başkanı olarak kabul etmiyorum. Ben vatandaş olarak Millet İttifakını destekliyorsam FETÖ ile PKK ile aynı konumda mı oluyorum? Bu hem çok kötü, hem de çok tehlikeli bir şeydir.

‘TÜM ÜYELERİMİZ MİLLET İTTİFAKINA SICAK BAKIYOR’

Partimizin tüm üyeleri Millet İttifakına sıcak bakıyor. Herkes Millet İttifakı için elinden geleni yapıyor. Zaten Meral Akşener Doğruyol Partisi kökenli biri. Hiçbir üyemiz Sayın Akşener’e yabancılık çekmedi. Sağ olsunlar kendileri de gereken ilgiyi gösterdiler.

‘GENEL BAŞKANIMIZA GÜVENİYORUZ’

Biz Genel Başkanımız Sayın Gültekin Uysal’a inanıyor ve güveniyoruz. Partililerimizle birlikte İYİ Parti çatısı altında olmaktan asla rahatsızlık duymuyoruz.  Millet İttifakı şu anda her yerde saygı duyulan ve takdir gören tavırlarla karşılanıyor. Bu bizim açımızdan son derece umut verici bir durum. Burada liderlere büyük görev düşüyor. Liderler mitinglerde vatandaşları ayrıştıran söylemlerden kaçınması gerekiyor. Yapıcı mesajlarla insanlarımıza değerli olduklarının hissettirilmesi gerekiyor.

‘SURİYELİLER BİZDEN DAHA ÇOK DEĞER GÖRÜYOR’

Suriyeli vatandaşlar şu an Millet İttifakında bulunan vatandaşlardan daha büyük değer görüyor. Yani ülkemizde şu anda Suriyeliler el üstünde tutulurken Millet İttifakını destekleyen vatandaşlarımız vatan haini pozisyonuna getiriliyor. Bu oldukça tehlikeli bir şey. İleride daha büyük problemlere yol açabilir.

‘CUMHURBAŞKANIMIZ HERKESİ KUCAKLAMALI’

Cumhurbaşkanımızın bu süreçte bu ülke vatandaşlarına karşı biraz daha yapıcı ve toparlayıcı olmaya davet ediyorum. Kendisinden bizleri de kucaklamasını istiyorum. Çünkü onlar kazanırsa bizler de Cumhurbaşkanımızı ve Ak Partili arkadaşlarımızı tebrik edeceğiz. Yine saygı ve sevgi çerçevesinde üzerimize bir görev düşerse seve seve elbirliğiyle çalışacağız. Biz bunları söylüyorsak, Cumhurbaşkanımıza ve teşkilatlarına da bizlere ve Millet İttifakına saygı, sevgi çerçevesinde yaklaşıp siyaseti bu yönde şekillendirmesi düşüyor.

Bu duygu ve düşüncelerimle 24 Haziran seçimlerinin ilçemize, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

MEHMET EKMEN: “DİP DALGASI TSUNAMİ OLACAK”

Hasan Sarp’ın ardından Saadet Partisi Tire İlçe Başkanı Mehmet Ekmen konuştu. Dip dalgasının tsunami olacağını ifade eden Ekmen ise kısa ve öz bir açıklama yaptı. İşte Ekmen’in yaptığı o açıklama;

“Bizim isteğimiz parlamenter sistemin geri gelmesi, tek adam sisteminin son ermesi. Bunları yaparken de Saadet Partisi’nin müthiş bir rol oynaması, birleştirici olması da ayrı bir güzellik. İlk zamanlarda herhangi bir etki yokmuş gibi görünse de son zamanlarda genel başkanımızın tabiriyle dip dalgası kendini ciddi şekilde hissettiriyor. İnşallah bu dip dalgası tsunami olacak ve tek adam sistemini yıkacaktır.

Seçim süreci boyunca sandıklara sahip çıkmalıyız. Seçim sandıkta kazanılır. Sandık eğitimlerimizi önümüzdeki günlerde tamamlayacağız.

Seçime doğru son viraja geldiğimiz şu günlerde ayrıştırıcı değil, birleştirici, savaşçı değil barışçı, 25 Haziran günü yine yüz yüze bakacağımızı unutmadan, kavgasız gürültüsüz bir seçim olmasını temenni ediyoruz”

Millet İttifakı’nın diğer partileri CHP ve İYİ Parti İlçe Başkanlarının açıklamalarını ise yarın yayınlanacak olan ikinci bölümümüzden takip edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi