Ercan ÇELİK

“Seçim için değil, geçim için” diyen MHP Tire İlçe Başkanı Bilal Kıvrak, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nden farkındalık yaratmak adına Tire Romanlar Derneği’ni ziyaret etti. 
Ziyarete İlçe Başkanı Bilal Kıvrak’ın yanında AR-GE’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Tabakoğlu, Tire Ülkü Ocakları Başkan Vekili Ertüzün Tamer ve partinin sosyal faaliyet ve halkla ilişkiler birimleri de hazır bulundu. 

“MHP, TİRE’DE İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ”
MHP’li heyeti Aslanlı Çeşme’de ağırlayan Dernek Başkanı Hasan Hüseyin Karabacak, nazik ziyaretten dolayı teşekkür ederek “Bu ziyaret Tire’de bir ilk. İlk defa bir siyasi partinin böyle anlamlı bir günde bizleri hatırlaması ve bizlerle birlikte olması bizleri son derece mutlu etmiştir.” Dedi. 

“BU BİR KUTLAMA DEĞİL ANMADIR”
8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nün bir kutlama değil, anma olduğunu belirten Karabacak, “Dünyada en fazla soykırıma uğrayanlardandır Romanlar. 8 Nisan bu kayıplarımızı anma bu anlamda bir farkındalık yaratma günüdür. Ama ne yazık ki yanlış anlaşılıyor. Kutlama gibi algılanıyor. Biz TİROMDER olarak bu yüzden herhangi bir kutlama programı yapmıyoruz. MHP Tire İlçe Teşkilatı da sağolsun bu mahiyette bizlere çok anlamlı ve güzel bir ziyarette bulundular.” Dedi. 

“BAHÇELİ’NİN BİRLEŞTİRİCİ POLİTİKASINI TAKDİR EDİYORUZ”
Roman vatandaşların yerel ve genelde yaşadıkları sıkıntıların da ele alındığı ziyarette Karabacak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin birleştirici ve bütünleştirici politikasını takdir ettiklerini belirtti. 
Karabacak, Romanların diğer insanlardan farklı olmadığını, dernek olarak toplumda yapılan ayrımcılığın aşılması için resmi ve köklü çalışmalar başlattıklarını ve bu çalışmaların meyvelerini toplamaya başladıklarını belirtti. 

Roman vatandaşların yalnız olmadığını dile getiren MHP Tire İlçe Başkanı Bilal Kıvrak, “İlçe başkanlığı olarak bu anlamda elimizden geleni yapacağız. TİROMDER’e ve Başkan Hasan Hüseyin Karabacak’a misafirperverliğinden dolayı teşekkürü borç biliriz.” Dedi. 


 

Editör: Haber Merkezi