Milliyetçi Hareket Partisi Tire Belediye Başkan Adayı Çağlı Seçim çalışmaları kapsamında şimdiye dek yaklaşık 30 köyü ziyaret etti.



Son olarak Tire’nin Eğridere ve Osmancık köylerinde köylüler tarafından meşaleler ile coşkuyla karşılanan, MHP Adayı Çağlı, gittiği köylerde gösterilen büyük ilgiden dolayı oldukça memnun. Eğridere ve Osmancık köyleirnde  Tarım ile ilgili projelerini anlatan Çağlı, vatandaşlardan takdir topladı.  



Hasan Çağlı, “ÜRETEN KAZANACAK”
Çağlı üzerinde önemle durdukları ‘Yerel ile Ulusalı Buluşturan Belediyecilik’ projesini anlattığı Eğridere ve Osmancık köylerinde, “Süt Menderesi projemiz ile ülkemizin en büyük süt üretim çiftliğini kuracağız. Süt hayvancılığı yapan üreticimizin üretim maliyetlerini en aza indiren bu tesiste, hayvanların toplu halde bakımı sağlanacak, veteriner hizmetlerinden bakım ve sağım ünitelerine kadar tüm altyapı bu proje kapsamında gerçekleştirilecek. Süt Menderesi kompleksinde ayrınca biogaz tesisi, süt entegre ve süt tozu tesisi, Yem üretme tesisi ve laboratuvarı da yapılarak Türkiye'ye örnek bir tesis kuracağız” dedi.

Tire Süt Kooperatifi ve Derebaşı Çiçekçilik kooperatifi gibi başarılı örneklerin çoğalması için her türlü kooperatifçilik girişimlerini destekleyeceklerini vurgulayan MHP adayı Çağlı, “Derebaşı Çiçekçilik Kooperatifi ile birlikte şehrimize Çiçekçilik Organize Bölgesi kurulmasını sağlayacağız” dedi.



İŞLE AŞI BİRLEŞTİREN BELEDİYECİLİK 
Üretimin desteklenmesinin yanı sıra, üretilen hizmet ve ürünlerin kolayca pazar bulması, üreticinin üretime daha çok yönlendirilmesi yoluyla istihdamın ve yeni üretim teknolojilerini de destekleyerek  "üretici ve pazarı birleştirme" anlayışının bir sonucu olarak esnaf ve hizmet sektörünün de, tarımsal gelirin artışından yararlanacağını söyleyen MHP Belediye Başkan Adayı Çağlı, “Hep birlikte kazanacağız. Tire ekonomisinin temeli tarım ve hayvancılıktır. Tarım ürünlerimizi belediyemizin öncülük yapacağı Tarım Birlikleri ve bu birliklerin kuracağı tesisler ile markalaştırılmasını, standardizasyonunu ve ambalajlanmasını sağlayacağız. İlçemizde üretilen tüm tarım ürünlerini bir Tarım Envanterinde toplayarak, Tarım Bilgi Bankası oluşturacağız. Ticaret Koordinasyon Merkezi ile ürünlerimizin ülke ve dünya pazarlarına satışını profesyonel bir şekilde yapılmasını sağlayacağız” dedi.



ÜRETİCİ İLE PAZARI BULUŞTURAN BELEDİYECİLİK
Bölgenin en büyük modern hayvan pazarını MHP Belediyeciliği ile Tire’deki üreticiye sunacaklarını vurgulayan Çağlı, “Haftanın tüm günleri açık olacak olan Bölge Hayvan Pazarı'nda veteriner hizmetleri, besleme üniteleri, kantar hizmetleri, otopark, kafeterya, mescit gibi birimleri üreticilerimizin hizmetine sunulacak. Tire Pazarı içinde özel bir bölüm ayırarak,  kendi ürettiği ürünleri pazara getiren üreticimize yerde satış yapmaktan kurtarıp ücretsiz tezgah tahsis edeceğiz. Köylü Pazarı içinde yer alacak olan üreticilerimizden işgaliye bedeli kesinlikle alınmayacak. Belediyemiz Köpek Barınağını bir Evcil Hayvan Hastanesi haline dönüştürerek, belediyemiz veterinerleri ile halkımızın hobi amaçlı beslediği güvercin, muhabbet kuşu, kedi, köpek vb. tüm evcil hayvanların bakımı ücretsiz olarak yapılacak. 



Editör: Haber Merkezi