Milliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Teşkilatı, Türk kültürünün önemli günlerinden biri olan Nevruz Bayramı’na sahip çıktı. Tire İstasyon Meydanı’nda yapılan coşkulu etkinlikte MHP’liler, demir dövdü.

 

Ercan ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Milliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Teşkilatı, Türk kültüründen bahar bayramı olarak kutlanan Nevruz’a, Tire’de düzenlediği etkinlikle sahip çıktı. Geçtiğimiz Pazar günü İstasyon Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe, MHP Tire Belediye Başkan Adayı Hasan Çağlı, MHP Tire İlçe Başkanı Bayram Demirel, Tire Belediye Meclis Üyesi Adayları, Ülkü Ocakları Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Kutlamalar ortaya yakılan Nevruz ateşiyle başladı. Ateşin üzerinden sırayla atlayan partililer daha sonra demir döverek, Nevruzu kutladılar.

 

“NEVRUZ, ERGENEKON’DAN ÇIKIŞTIR”

Etkinlikte kürsüye gelerek ilk konuşmayı yapan isim Cengiz Ekşioğlu oldu. Nevruz’un Türk tarihindeki önemine vurgu yapan Ekşioğlu, “Nevruz Ergenekon’dan çıkıştır. Ergenekon Türk yurdudur. Sevgili Tireliler, Sultan Nevruz’u biz her zaman kardeşlik, dostluk, birlik ver beraberlik  içerisinde kutladık. Bu geleneği biz babalarımızdan, dedelerimizden devraldık. İnşallah 30 martta MHP iktidarında, Sultan Nevruz 1 gün değil, 1 hafta sürecek, bayram, şölen şeklinde devam edecektir. 1994 yılında, 1999 yılında yarım kalan hayalimizi, 2014 yılında gerçekleştireceğiz, MHP’yi Tire’de iktidar yapacağız. Tireliler, değişik siyasi parti başkanlarını gördüler, ama MHP’nin nasıl bir yönetim göstereceğini 30 Martta görecekler. Tiremizi dünyanın en güzel şehri yapacağız. Nevruz da bunun en güzel gösterisi olacaktır.” şeklinde konuştu.

 

“ARABALAR DEĞİL, İÇİNDEKİ İNSAN ÖNEMLİ”

Etkinliğin sunuculuk görevini üstlenen, MHP Tire Belediye Meclis Üyesi Adayı Veteriner Hekim Eşref Okur, etkinliğe katılan kalabalığa teşekkür ederek, “Ben yarın akşamdan itibaren her akşam saat 19:00’da Faik Tokluoğlu Bulvarı’ndaki seçim büromuza bekliyorum. Arabalı arabasız gelin farketmez. Diğerleri araba sayıyorlar. Bizim için hiç önemli değil. Kuru meta değil, içindeki insanlar önemli bizim için. Bir oy çok önemlidir arkadaşlar. Bir oy namustur. Büyük Atatürk ne demiş, ‘Bir Türk dünyaya bedel!’” şeklinde konuştu ve coşkulu kalabalıktan büyük alkış aldı.

 

TAPELER DİNLETİLDİ

Yüzlerce partilinin doldurduğu alana kurulan projeksiyonda sosyal medyada son zamanlarda en çok izlenen videolar arasında olan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun, DP Genel Başkanı olduğu dönemdeki ve son dönemdeki konuşmaları dinletildi. Bunun yanında Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in BDP’li Osman Baydemir ile tokalaşırken çekilmiş fotoğrafı yayınlandı. Son günlere damgasını vuran videolardan biri olan ve Egemen Bağış ile Gazeteci Metehan Demir arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesi kaydı, etkinliğe katılanlara dinletildi.

 

Konuşma sırası MHP Tire Belediye Başkan Adayı Hasan Çağlı’ya geldiğinde ise tezahüratlar ve alkışlar dakikalarca sürdü. “Şehrimizin kenar mahalleleri maalesef dar gelirli insanlarla dolu. Birçoğu internet hizmetinden mahrum. Şehrimizin her semtine internet kütüphaneleri kuracağız. Tire’de tarihsel yapı, sayılmayacak kadar çok. Tire çok zengin bir tarihi mirasa sahip. Biz bunları değerlendiremiyoruz. Bugün Tiremiz başarısız yöneticilerimiz sayesinde hizmet alamıyoruz. Yapılacak tek şey fikir üretip, uygulamak. Ama bizim belediye başkanımız bunlarla ilgilenmek yerine, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni bölmek peşinde olan, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etmekle meşgul. Bizim belediye başkanımız, şehri idare etmek yerine deplasman deplasman gezip basketbol koçluğu yapmakla meşgul. Şehrin en güzel binalarını, arsalarını müteahhitlere peşkeş çekmekle meşgul. Halktan kopup, kendini Arap Pınarı Mesire Yerine kapatmakla meşgul.

 

“TiRE’NİN TAYYİBİ”

Eğer siz takdir ederseniz 30 Mart 2014 tarihinden sonra ben ve ekibim, günün her saati sizlerle olacağız. Ankara’nın bir tayyibi var. Ankara’nın tayibi ne yapıyorsa, belediye başkanımız, bizim tayyibimiz aynısını yapıyor. Tayyibin bugün söylediği yarın inkar ettiğidir. Tire’nin tayyibinin de öyle.  Ankara’nın tayyibi, milli görüş gömleğini çıkarıp, başka gömlek giydiğini söylüyor. Tire’nin tayyibi de bakıyorsunuz Anavatan gömleği giymiş, bakıyorsunuz Demokrat Parti gömleği giymiş, şimdi de CHP gömleği giydi. Yarın hangi gömleği giyeceği belli değil.

 

VANTİLATÖR VE DÖNEK BENZETMESİ

Aday Çağlı’nın ardından kürsüye gelen MHPli Belediye Meclis Üyesi Adayı Melih Bezci, aynı esnada Tire’de Yanık Konak Meydanı’nda miting yapmakta olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya üstü kapalı mesaj gönderdi. Bezci, “Yanık Konak’tan gelen bir vantilatör rüzgarı var bu tarafa. O yüzden hava soğudu, üşüyoruz. Kuşlar da var böyle, taklacılar, dönekler; böyle siyasetçiler de var. Allah onlardan da razı olsun. Yolsuzluklara, haramlara lanetler yağdırıyorsun. Sonra gelmişsin buraya kendini koltuğa mevkiye bırakmışsın. Piyon olmuşsun. Çıkıyorsun seçim naraları atıyorsun. Nerede kaldı senin siyasi terbiyen, nere kaldı edebin, nerede kaldı ahlakın!” dedi.

 

“ŞAMARI VURMAYA HAZIR MIYIZ?”

Kalabalıktan oldukça büyük alkış alan Bezci, “Ülkemizin ve ilçemizin karanlık ve kasvetli durumundan bizi ancak, ruhu ve kalbi temiz Türk milliyetçileri kurtaracaktır. 30 Mart 2014 günü hepinizi sandıklara oy kullanmaya davet ediyorum. Ey güzel Tire’nin akıllı seçmenleri. Aklımızı kullanmamız çok önemli. Bu koltuk sevdalılarına, bu haram imparatorlarına sandıklarda şamarı vurmaya hazır mıyız? Genel başkanı hakkında soru sorulunca kaçacak delik arayanlara tokadı vurmaya hazır mıyız? Her seçimde ayrı partilerle flört eden, milliyetçilerin üstüne hesap yapan, orada burada dedikodu yapan, kulisler yapanlara şamarı vurmaya hazır mıyız? Kendi gücüyle seçime giremeyim, taşeron olan, sadece sağın oyunu bölmeye finanse edilenlere MHP rüzgarını tattırmaya hazır mıyız? Ankara’da Recep Ağa, Bozkurt işareti yapan Kemal Ağa. İşiniz bitti ağalar MHP geliyor. Bu ateş sizi de yakacak, kavuracak. Ara sıra kabristanlığa gidin, bu dünyanın altı da var. Yalan konuşmayın artık. Yalan tüccarlarına ve yalan imparatorlarına en iyi cevabı vereceğinizi umuyorum.” şeklinde konuştu.



HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi