Ercan ÇELİK

 

MHP'de 21 Kasım 2015'te Sinan Oğan, 28 Kasım 2015'te Koray Aydın ve 30 Kasım'da da Meral Akşener genel başkanlığa aday olduğunu açıklamış ve tüzük değişikliği kongresi yapabilmek için delegelerden imza toplamaya başlamıştı. 1 Kasım'daki 26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi'nin ardından MHP’nin "başarısız" olduğunu savunan partili muhaliflerden genel başkanlık için adı geçen Koray Aydın, Meral Akşener ve Sinan Oğan MHP’de olağanüstü kurultay için gerekli olan 247 imzanın çok üstünde bir imza sayısı olan 543 imza toplayarak bu imzaları genel merkeze verdiler. 543 imzanın 415’ini toplayan deneyimli siyasetçi Meral Akşener, adaylar içinde en öne çıkan isim olarak görünüyor. Akşener’in adaylığı MHP tabanında uzun zamandır görülmemiş bir heyecan yarattı.

Genel Başkan Yardımcısı Prof. Ümit Özdağ, Prof. Özcan Yeniçeri ve Yusuf Halaçoğlu ile birlikte basın toplantısı yaparak olağanüstü kongre talebi ile görevinden istifa ettiğini açıklamasıyla MHP’de olağanüstü kurultayın kaçınılmaz olduğu gözüküyor.

 

MUHALİF İL BAŞKANLARI GÖREVDEN ALINIYOR

İmzaların toplanıp genel merkeze verilmesinin ardından genel merkez tarafından bazı il başkanları görevden alınmaya başladı. Al Jazeera'nın haberine göre, MHP'li muhalifler “Tüzük değişikliği için olağanüstü kurultay toplansın” dilekçelerinin altına imza atan teşkilatların kapatıldığını söylediler. Bu isimlerden bazıları kurultayı toplamadığı için Genel Merkez’e açılan davada, davacı konumunda. Örneğin ilk kapatılan teşkilatlardan Denizli il teşkilatının 20 delegesinden 19’u, Uşak teşkilatının 7 delegesinden 6’sı, Aksaray teşkilatının 7 delegesinden yine 6’sı ve Kilis teşkilatının 3 delegesinden 2’si imza verdi. 9 delegesi bulunan Elazığ ve 7 delegesi bulunan Kırklareli blok olarak muhalif kanada destek vererek “kurultay toplansın” talebiyle imza attılar. 11 delegesi bulunan Tokat teşkilatının ise 8’i aynı gerekçeyle dilekçeyi imzalayanlar arasında yer alıyor.

Şuana kadar 13 İl ve 7 ilçe başkanlığı kapatıldı. Kapatılan teşkilatlara genel merkeze yakın isimler atandı. Bilecik’te atanan İl Başkanı da olağan üstü genel kurul talebi ile görevi kabul etmeyerek istifa etti.

 

“YA BAŞBAKAN OLACAĞIM, YA BAŞBAKAN OLACAĞIM!”

Kapatılan il teşklilatlarını ziyaret etmeye başlayan Genel Başkan Adayı Meral Akşener, gittiği her yerde büyük bir coşkuyla karşılanıyor. İlk olarak Denizli’den ziyaretlerine başlayan Akşener’i, Denizli’de partililerden oluşan büyük bir kalabalık karşıladı. Zaman zaman izdiham yaşandı. Adaylığını açıklarken "Ya Başbakan olacağım Ya torunuma babaanne olacağım" diyen Akşener, Denizli ziyaretinde bu sözünü değiştirerek “Toruna gelin iyi bakıyor. Ya başbakan olacağım, ya başbakan olacağım" diyerek kararlılığını bir kez daha ortaya koydu. Akşener, ‘Ülkücüye itibar, ülkücüler iktidar’ sloganı ile ziyaretlerine devam ediyor. Meral Akşener’e ziyaretlerinde Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve MHP Ankara Milletvekili Mustafa Ekmen de eşlik ediyor. İzmir’i ziyaret edip etmeyeceği ise merak konusu.

 

ATAKAN DURAN, AKŞENER’İ DESTEKLİYOR MU?

Tire’de MHP’nin başarılı ilçe başkanı Atakan Duran’ın da kulisllerden edinilen bilgilere göre Meral Akşener’e destek verdiği öğrenildi. Yine kulislerde konuşulan iddialara göre MHP İlçe Başkanı ve Üst Kurul Delegesi Atakan Duran, beraberindeki bir heyetle birlikte geçtiğimiz aralık ayında Meral Akşener’i İstanbul’daki evinde ziyaret ederek bizzat görüştü ve noter tasdikli kongre talep dilekçesini elden teslim etti. Atakan Duran’ın ekibinde yer alan bazı isimlerin sosyal medya üzerinden Meral Akşener ile birlikte fotoğraf yayınlamaları da bu iddiaları destekler nitelikte. Atakan Duran’ın Tire’deki MHP tabanıyla yaptığı istişarelerin yanında kendi fikirlerinin de Meral Akşener’i destekleme yönünde olduğu edinilen bilgiler arasında.

 

ATAKAN DURAN AÇIKLAMA YAPMADI

Edindiğimiz bu kulis bilgilerinin ardından HaberTire Gazetesi olarak MHP İlçe Başkanı Atakan Duran’a ulaştık ve sorularımızı yönelttik. Duran, konuyla ilgili ısrarlı sorularımıza rağmen herhangi bir açıklama yapmadı ve ilerleyen günlerde kapsamlı bir basın açıklaması yapacağını belirtti. Tire MHP camiası şimdiden heyecanla bu açıklamayı bekliyor.

 

BAHÇELİ ZİYARETİNE KATILMADI

Tire’deki MHP kulislerinden edinilen bir başka bilgiye göre ise dün akşam İzmir İl Başkanlığı’nın İlçe Başkanlarıyla birlikte yapacak olduğu Devlet Bahçeli ziyaretine Tire İlçe Başkanı Atakan Duran katılmadı. Duran’ın yoğun programı sebebiyle bu ziyarete katılamadığı edinilen bilgiler arasında. 

Editör: Haber Merkezi