Ergün ÇELİK


MHP'nin tarihi kurultayı yapıldı. Tarihi kongrede tüzükteki 13 madde değiştirildi. 10 Temmuz 2016'da genel başkan seçimi için kongre tarihi belirlenip, kongreyi toplamakla yetkili 3 kişilik heyet belirlendi. Ankara’da bulunan Büyük Anadolu Oteli’nde gerçekleştirilen kongreye Tire’yi temsilen MHP Tire İlçe Başkanı ve üst kurul delegesi Atakan Duran katıldı. Kongreye Küçük Menderes Havzası’ndan Ödemiş dışındaki tüm ilçelerin katıldığı gözlendi. Kongre sonrası ayağının tozuyla HaberTire Gazetesi’ne konuşan MHP Tire İlçe Başkanı Atakan Duran açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“KONGREYE İLGİ YOĞUN OLDU”
Kongreye katılmak için bir gece öncesinden Büyük Anadolu Oteli’ne giden Atakan Duran, Kongre’ye ilgilin çok yoğun olduğunu söyledi. Duran açıklamalarını; “ Yargıtay’ın belirlediği 595 yeterli delege sayısının 157 kişi daha üstüne çıkan partililer 752 kişi hazurun listesiyle kongreyi gerçekleştirdi. Çağrı heyeti açılış konuşmasını yaparak divan başkanlığı için liste vermek isteyenlere çağrıda bulundu. 456 delegenin imzası ve Sayın Meral Akşener’in desteğiyle Müsavat Dervişoğlu başkanlığında bir divan heyeti listesi ve 170 delege imzası, Sayın Sinan Oğan desteği ile Hasan Hüseyin Türkoğlu başkanlığında divan heyeti listesi çağrı heyetine sunuldu.  2 listenin ayrı ayrı sunulmasından sonra salonda bulunan delegeler listelerin birleşmesini talep etti. Bu talebe duyarlı olan Genel Başkan Adayları kendi aralarında görüşerek Sayın Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ortak bir liste sundular ve bu liste oy birliğiyle kabul edildi. Divan’ın teşkilinden sonra gündem maddelerine geçildi. Bu esnada divana delegeler tarafından önergeler verildi. Bu önergeler oylanarak gündeme alındı ve sırasıyla oy birliğiyle kabul edildi.  Söz konusu önergelerde hayata geçirilenlerden bazıları şu şekilde; 

1-Teşkilat kapatma kaldırıldı. Ayrıca başkanlık divanının teşkilatı görevden alma yetkisi de sonlandırıldı. 
2-Kongre dönemlerinde hiçbir üye tedbirli olarak disipline sevk edilemeyecek. Böylelikle bu üyenin aday olma hakkı ve oy kullanma hakkı korumaya alınmıştır. Kongre tarihinden önce bu tür işlemler yapılmışsa bunlar kaldırılmış/affedilmiştir. 
3-İl veya İlçe bazlı üye silme işlemi tamamen kaldırılmıştır. Üye silmek suretiyle delege düşürmek artık mümkün değildir. 
4-Genel Merkez’in bir partili hakkında Merkez Disiplin Kurulu’nda disiplin işlemi yapabilmesi imkanı ortadan kaldırılmıştır. Artık herkes sadece bağlı bulunduğu İl Disiplin Kurulu’nda soruşturulabilecektir.
5-57. Hükümet döneminde mecliste yaptığı konuşmayla hafızalara kazınan eski Mersin Milletvekilimiz Rahmetli Ali Güngör’ün aziz hatırası uyarınca manevi şahsiyetine af ithaf edilmesi, divan dahil tüm delegenin bunu ayakta alkışlaması günün en güzel anlarından biriydi. 
6-10 Temmuz 2016 Pazar Günü Ankara Arena Spor Salonu’nda Genel Başkan seçimli olağanüstü kurultay yapılması karara bağlandı ve bu kurultayı düzenlemek üzere Müsavat Dervişoğlu başkanlığında 3 asil, 3 yedek üyeden oluşan bir heyet görevlendirildi. 


KİMLER KATILDI?
Tarihi kongreye İzmir’in 25. Dönem Milletvekili Aslan Savaşhan ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden MHP’li 5 Milletvekili katılırken, İzmir’in tek MHP’li Belediye Başkanı olan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile birlikte çok sayıda Belediye Başkanı katıldı. Bu isimlerin yanında görevi başında ve üst kurul delegesi olan Beydağ, Kiraz, Tire, Selçuk, Çeşme, Urla, Balçova, Bornova, İlçe Başkanları da kongre salonundaki yerlerini aldılar. Bunlarla birlikte yakın zamanda görevden alınmış olan Torbalı ve Buca Eski İlçe Başkanları ve Üst Kurul Delegeleri de salonda hazır bulundular. Ayrıca içlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer ve Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mehmet Yılmazer’in de bulunduğu birçok Belediye Başkan Adayı da salonda hazır bulundu. Büyük bir coşkuyla başlayan kurultay, yine büyük bir coşku ve birlik beraberlik havası içerisinde sona erdi. Türkiye’nin dört yanından bu büyük ana tanıklık eden delegeler ve misafirler büyük gurur ve mutlulukla salondan ayrıldı. 




Editör: Haber Merkezi