Türk siyasi hayatına 2014 yılında başlayan Merkez Parti, Türkiye’nin her yerinde teşkilatlanmasını sürdürüyor. Bir süre önce Tire’de de teşkilatlanmasını tamamlayan Merkez Parti, ilk kongresini hafta sonu gerçekleştirdi. Tire’de gerçekleştirilen kongreye Merkez Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Oğuz, İzmir İl Başkanı Menderes Bozkurt gibi isimlerle birlikte çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre başkanlık seçimi ile sona erdi. Tek adaylı gidilen kongrede Tire’nin yeni İlçe Başkanı Dilek Çekici oldu.

Kongrenin ardından konuşan çiçeği burnunda İlçe Başkanı Dilek Çekici, duygu ve düşüncelerini HaberTire Gazetesi’ne anlattı. Tire’de Merkez Parti teşkilatını kısa süre içerisinde büyütmek istediklerini söyleyen Çekici, açıklamasında 8 MART vurgusu yaptı. Günün anlam ve önemine de değinen Çekici, şöyle konuştu;

“Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Hayatımızın her bir anına dokunan, anlamlandıran tüm kadınlarımızın gününü içtenlikle kutluyorum. Kadınlarımızla birlikte Merkez Parti çatısı altında çok güzel işler yapacağız. Bu ülkede kadın cinayetlerinin işlenmediği yarınları hep birlikte inşa edeceğiz.

 ‘TİRE HALKININ GÖNLÜNDE YER EDECEĞİZ’

Ben yaklaşık 5 yıldan bu yana Tire’de yaşıyorum. Bu 5 yıl içerisinde Tire’yi tüm yönleriyle gözlemlediğimi düşünüyorum. Bu kentin sorunlarını sokaktan, gençlerimizden, çocuklarımızdan, kısacası vatandaşımızdan dinlemek gerekiyor. Bizler göreve geldiğimiz şu andan itibaren Tire’de bunu hayata geçireceğiz. Çalışmalarımızı vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda sürdüreceğiz. İnanıyorum ki ekibimizle birlikte kısa süre içerisinde Tire halkının gönlünde yer edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle şahsımı Başkanlık görevine layık gören tüm partililerimize, Kongremize katılarak bizleri onurlandıran Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Oğuz’a, İl Başkanımız Menderes Bozkurt’a ve tüm Merkez Parti Ailesi’ne teşekkür ediyorum”

BOZKURT: “BİZ BU TOPRAKLARIN İNSANIYIZ”

Kongrenin ardından bir açıklama da Merkez Parti İzmir İl Başkanı Menderes Bozkurt’tan geldi. Aslen Ödemişli olduğunu, aile büyüklerinin de Tireli olduğunu söyleyen Bozkurt, açıklamasında Tire’ ilişkin birbirinden önemli konuları gündeme taşıdı. Önümüzdeki ilk yerel seçimlerde Tire Belediyesi’ne talip olduklarını ifade eden Bozkurt, şöyle konuştu;

“Bizler bu toprakların insanıyız. Dolayısıyla bu topraklarda neler yapılır, neler yetişir, insanlarımızın ihtiyaçları nelerdir çok iyi biliyoruz. Bizler yıllarca bu topraklarda yetişen ürünlerimizin nasıl tüccarlar tarafından heba edildiğini, zamanında ödemelerin yapılmadığını, üreticinin bankalara teslim edildiği günleri iyi biliyoruz. 57 yaşına geldim. Hala daha iktidarların vaatleri yerine gelecek diye bekliyoruz. Maalesef günümüzde zenginlerimiz servetine servet katarken fakir insanlarımız daha da fakirleşmeye başladı.

KİMSEYE SÖYLEMEYECEĞİZ, KENDİMİZ YAPACAĞIZ

Tire’de tespit ettiğimiz birçok sorun var. Sanayi sitemizin hali meydanda. Sokak aralarında tamircilerimiz var. Yolların ve altyapının durumları belli. Kuvvetli yağmurlarda ilçenin tüm yağmur suyu şehrin alt kısımlarına kadar gidip su baskınları oluşturuyor. Yapılaşmaya girmiyorum bile. Tire’de adres bulmak bile o kadar zor ki navigasyonla dahi bulunamayan adresler var.

Tire’nin topraklarında yetişen ürünlerin, yine Tire’de mamül haline getirilip vatandaşa sunulması gerekiyor. Tire için çok büyük düşüncelerimiz var. Tire’de hayvancılığı geliştirmek, üreticiyi kazandırmak istiyoruz.

Bizler çözüm önerilerimizi ve projelerimizi yetkili makamlara iletmeyeceğiz. Bizler diğer partiler gibi yapmayacağız. Kimseye bağırıp çağırmayacağız. Çünkü iktidar olan ‘En iyi ben bilirim’ deyip dışarıdan gelen seslere kulak asmıyor. Merkez Parti olarak önümüzdeki ilk yerel seçimde Tire’de seçime katılacağız ve kazanacağız. Biz yorgun bir parti değiliz. Dolayısıyla içimizde yorgun siyasetçi de yok. Tertemiz arkadaşlarımızla güzel bir birlikteliğimiz var. Yerel seçimlere kadar Tire’nin nüfusunun yüzde 10’u kadar üye kaydetme hedefimiz var. Bu hedefimizi gerçekleştirip önümüzdeki ilk yerel seçimde Tire Belediyesi’ni kazanacağız”

YÖNETİM KURULU ASİL

Tolgahan Çekici

Ayşe Akkuzu

Hüseyin Akkuzu

Gamze Akkuzu

Merve Arslan

YÖNETİM KURULU YEDEK

Mehmet Çekici

Mehmet Gacar

Ümit Gacar

Erdem Beköz

Necip Acar

İL DELEGELERİ

Dilek Çekici

Tolgahan Çekici

Ayşe Akkuzu

Hüseyin Akkuzu

Gamze Akkuzu

Editör: Haber Merkezi