Köy ziyaretleri kapsamında Kızılcahavlu Köyü’nü ziyaret eden Saadet Partisi Tire Belediye Başkan Adayı Sadrettin Yakuter, köylüler tarafından coşkuyla karşılandı.

 

Ercan ÇELİK

 

Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden SP’nin belediye başkan adayı Sadrettin Yakuter, köy ziyaretlerinde de coşkuyla karşılanıyor. Gittiği her köyde, üretici ve tarım ile ilgili geliştirdikleri projeleri aktaran Yakuter’e, kahve toplantısında köylülerden biri “Biz bıktık artık, bizi ancak sen kurtarırsın!” dedi.

 



BİZİM ÇİFTLİK PROJESİ

Üreticinin ancak kooperatifleşerek ve birleşerek kazanacağını dile getiren Yakuter, Bizim Çiftlik Projesi’nden bahsetti. Projenin tamamen üreticiyi kalkındırma amaçlı olduğunu belirten Yakuter, “Belediyemiz ve kurulacak olan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile işbirliği içinde köylerdeki küçük hayvan barınaklarının büyük meralarda bir araya toplanması sağlanacak, köylerdeki emek ve zaman israfının önüne geçilecek. Aynı zamanda istihdam ve gelir artışına katkıda bulunarak, kentlere göç de engellenecek. Bizim çiftlikte hayvanlar için barınak, sağımhane, revir, doğum odası, dezenfeksiyon çukurları, yürüyüş yolları ve biogaz tesisi olacak. Üretilen sütün kalite ve pazarlamasındaki yaşanan sıkıntılar ortadan kaldırılacak. Bu proje ile aynı zamanda kötü görüntü engellenmiş olacak ve hijyen ortamı oluşturularak yaşanabilecek sağlık sorunlarına da çözüm bulunmuş olunacaktır. Böylece tarımsal ekonomimiz güçlenecektir.” dedi.

 


SOĞUK HAVA DEPOLARI

Üreticinin en büyük sorunlarından birinin soğuk hava deposu olmaması olduğunu belirten Yakuter, “Çiftçimizin en büyük sorunlarından birisi de hasat zamanı mahsülün çok bol olması nedeni ile fiatların aşırı düşmesi ve üreticimizin zarar etmesidir. Elindeki ürünü bekletemeyen çiftçimiz yok pahasına malını satmak zorunda kalmaktadır.Bunun önüne geçmek amacıyla köylerimize soğuk hava depoları kurarak, üreticimizin hak ettiği değeri almasına imkan sağlanacaktır.” Dedi.

Sadrettin Yakuter ve ekibi, seçim çalışmalarına köylerde ve ilçe merkezinde devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi