İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’i makamında ziyaret etti.  Burada basına konuşan Kocaoğlu, Tire’de satılacağı iddia edilen köy malları konusuna açıklık getirdi.

 
HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Yapılan ziyaret kapsamında günlerdir polemik yaratan Tire’de satılacak olan İl Özel İdare Malları konusuna açıklık getirdi.

İl Özel İdare mallarının dağıtımıyla ilgili konuşan Kocaoğlu, “Özel İdare Mallarının nereye verildiği zaten ortada. Bu konuda sıfır çektik. Köy tüzel kişiliği ve belde malları konusunda ise biz ‘seçim sürecinde bu malları kim kullanıyorsa yine onlar kullanacak’ dedik. Buna kooperatifleşme ile izin vereceğiz. Tire’deyse belediyeye irili ufaklı birtakım araziler verilmiş. Bunların üzerlerinde ürünler var. Bunların toplanılması ve değerlendirilmesi için ihaleye çıkmamak, görevi kötüye kullanmak, malı yönetememektir. Tire Belediyesi, mal satışı değil ürünlerin kullanılması için ihaleye çıkmıştır. Bugüne kadar yapılan ihaleler malın satışına yönelik değil, malın üzerindeki ürünlerin heba olmamasına yöneliktir. Şu ana kadar satılan tek kuruşluk mal yoktur. Meclisten alınan yetki köy malları satılıyor şeklinde değildir. Burada bir otel, bir iş hanı ve Gökçen’de iş yeri ve evler var. Amaç bu malları satmak değil, borçtan kurtulmaktır. Şimdi bu kapsamda malların değeri tespit edilecek ve bu mallar kamu kurumlarına ve SGK’ya teklif edilip borçların silinmesi talep edilecektir. Biz bir taraftan borcu silerken, bir taraftan da Tire’de yaşam standardını yükseltmek için projelerimize devam edeceğiz. Kapalı spor salonu, stadyum, yüzme havuzu gibi hizmetler için destek olacağız.

 

BURADA SİYASİ BİR LİNÇ VAR
“Hani bu mallar satılmayacaktı, zaten satılan hiçbir şey yok. Burada siyasi bir linç var. Bu linçin yarısı Tire Belediye Başkanı’na, yarısı da Aziz Kocaoğlu’nadır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kamu kurumlarının, kamu iktisadi teşebüüslerinin ve belediyelerin nadide mallarının kimin hangi imar yetkileriyle sattığı malumdur.”

 

PROJELERİ YERİNDE İNCELEDİ

Tire’yi ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire Belediyesi’ndeki ziyaretin arıdından, Başkan Çiçek, CHP İlçe Başkanı Şenol Sardoğan ve beraberindeki ekiple birlikte projeleri gezerek, yerinde inceledi. 

HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi