Tire’de CHP’den aday adaylığını açıklayan Mimar Nihat Koç, ‘sosyal demokrat’ ilkeler temelinde insan odaklı yeni bir anlayışla yönetime talip olduğunu ifade etti.



Nadir UYSAL / Yeni Asır Gazetesi


CHP Tire’de belediye başkanlığı yarışı kızıştı. İlçede, toplam 6 aday adayından biri olan işadamı Mimar Nihat Koç, Tire’ye karşı büyük bir sevgi beslediğini belirterek, “Tutkuya dönüşen Tire sevdamı ilçeyi yönetmek isteğiyle taçlandırmayı arzu ediyorum. Bunun için aday adayı oldum” dedi. İnsana öncelik veren, daha demokratik, çoğulcu, katılımcı ve ilkeli bir yönetim anlayışına sahip olduğunu söyleyen Mimar Nihat Koç, ‘sosyal demokrat’ ilkeler temelinde insan odaklı yeni bir anlayışla yönetime talip olduğunu ifade etti. “İnsan hakları alanında yalnız yasalardan değil, uygulamadan kaynaklanan sorunları çözüme kavuşturacağız.” diyen Koç,  “Ahlak ve erdemliği en yüce değer sayıyoruz. Bu değerlere en çok bugünlerde ihtiyaç duyuyoruz. Görev verildiği takdirde, belediyeyi bu ilkeler çerçevesinde yönetmek istiyoruz” şeklinde konuştu.




"TEMİZ SİYASET, DÜRÜST YÖNETİM"
Temel amaçlarının, ‘çoğulcu ve katılımcı’ yönetimi ilçede egemen kılmak olduğunu kaydeden Koç, “Kent bazında, ‘mahalle konseyleri’ oluşturacağız. Belirlenen ihtiyaçları ve ortaya atılan fikirleri değerlendirip, bunları belediye meclisine taşıyacağız. Belediye yönetimini tek kişilik yönetim anlayışından kurtarıp, ilçeyi Tire halkıyla birlikte yöneteceğiz. ‘Ben yaptım oldu. Sadece ben bilirim’ anlayışın aksine, yaşamın her alanında bilginin üretildiği, bilgi ekonomisini yaygınlaştıracağız. Temiz siyaset ve dürüst yönetim anlayışı çerçevesinde hareket edeceğiz. Belediye yönetimlerindeki ‘kirlenme’ öncelikli sorunlarımızdan biridir. Yolsuzluk, rüşvet, görevi ihmal ve kötüye kullanma, adam kayırmalar, siyaset-ticaret ilişkileri, yakınlara çıkar sağlama gibi olumsuzluklar halkımızın yerel yönetimlere olan güvenini zedelemekte ve halkımızın demokrasiye olan inancını sarsmaktadır. Bize düşen görev ise “temiz siyaset ve dürüst yönetim” anlayışı ile yolsuzlukları önleyip, yaşama geçirmektir. Bunu ekip ruhuyla Tirelilerin desteğiyle başaracağız” dedi.




"EĞİTİMLİ BİR KENT YARATACAĞIZ"
Eğitimli bir kent yaratacaklarını anlatan Nihat Koç, “ Bu kentte gecekondular, seyyar satıcılar, cadde köşelerine yaya kaldırımlarını vahşice işgal eden “cadde konducular” olmayacak. Avuç içi büyüklüğündeki yeşil alanlara “çadır kondular” kurulmayacak. Yeşil alanlar, piknik alanına çevrilerek, eşe dosta “ikram kondular” şeklinde verilmeyecek. Park ve çocuk bahçelerinin köşelerinde “büfe kondular” bulunmayacak. Yasal yollar aşılmadan, kimseye açıktan para ödenmediği, ‘eğitimli’ bir kent yaratacağız. Unutulmamalıdır ki, ışığa arkasını dönen gölgesini görmeye mahkumdur. Tek adam anlayışıyla belediye yönetilmez, yönetilmemelidir. Yönetim ekip işidir ve belediye başkanı bu ekibin orkestra şefidir. Bize görev verilirse, sivil inisiyatifi sürekli devrede tutacağız. Bu insana olan saygının bir gereğidir” diye konuştu. 




"AVM CİNAYETİNİ DURDURACAĞIZ"
Tire’de, belediye eliyle işlenmekte olan “AVM” cinayetini durduracaklarını ifade eden Koç,  şöyle devam etti. “Yapılmak istenen AVM, bu kente ve kent insanına karşı işlenen en büyük suçtur. Sağlıklı çevre, sağlıklı yaşam herkesin hakkıdır. Şehirlerin kalbi meydanlarda atar. Bir meydan, şehre kimlik kazandırır. Kalpsiz ve kimliksiz bir şehir olur mu? Tire ne yazık ki, artık kimliğini arayan bir kent durumundadır. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçi ile Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ortaya koydukları meydan projeleri ile bu konuda örnek alınacak başkanlardır. TESK Başkanı Bendevi Palandöken’in, şehir merkezlerindeki AVM’lerin küçük esnafı yok ettiği gerekçesiyle şehir dışına çıkarılması yönündeki çabası ile İzmir limanına yapılmak istenen AVM’ye karşı Kemeraltı esnafının başlattığı mücadeleyi ibretle görmek gerekiyor. Kötü örnekler yerine, iyi örnekler hayata geçirilmelidir. Çevreye duyarlılık, CHP’ nin önceliklerindendir. Her sabit düşünce sahibi için zindandır. Bilimin, eğitimin ve CHP’ nin ‘aydınlık’ düşüncesi, insanları kendi zindanından kurtaracaktır. Şehrin kalbine saplanmak istenilen ‘AVM’ hançerinden bu kenti kurtarmak için birlikte el ele, omuz omuza verelim.  Aydınlık insanların yaşadığı Tire’yi yarınlara beraberce hazırlayalım.” 



NİHAT KOÇ KİMDİR?
Sanayici, müteahhit ve turizmci olan Mimar Nihat Koç ilçede başarılı bir işadamı olarak tanınıyor. Halen,  Açıköğretimde Sosyoloji bölümü7. Sömestr öğrencisi olan Koç, Müteahhitler Birliği ile Tire Gönüllüleri Derneği’nde de başkanlık görevini sürdürüyor.

Editör: Haber Merkezi