MHP Tire İlçe Teşkilatı'nın geçtiğimiz cumartesi günü yapılan kongresinde yarışı kazanan isim, partinin genç yüzlerinden Atakan Duran oldu. Son derece demokratik bir ortamda yarışan Bayram Demirel ve Atakan Duran, birlik beraberlik mesajı vermeyi ihmal etmediler.

 

Ercan ÇELİK


HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Milliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Teşkilatı, 11. Olağan Kongresi geçtiğimiz Cumartesi günü Hangar Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongreye MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Eski Genel Başkan Adayı ve partinin güçlü isimlerinden Musavvat Dervişoğlu, Eski Milletvekilleri Erdal Sipahi ve Şenol Bal, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, İl yöneticileri ve çevre ilçelerden partililer de katılım gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan da kongreye katılanlar arasındaydı.

 

Mevcut İlçe Başkanı Bayram Demirel ve partinin genç isimlerinden Salih Atakan Duran'ın yarıştığı kongre oldukça çekişmeli geçti. Kongre sonunda sandıklar açılınca 15 oy farkla Salih Atakan Duran, MHP Tire İlçe Başkanı oldu. Oyların 146'sını Bayram Demirel alırken, 161'ini Atakan Duran aldı.

 

Divan Kurulunun oluşturulması ile başlayan kongrede, Divan Başkanlığını Erdal Sipahi, Divan üyeliklerine ise Selahattin Şahin, Murat Taşer, Şevket Alptekin, Kürşat Haliloğlu seçildi. Kongre, daha sonra “Yönetim Faaliyet” ve “Mali” raporların okunması ve ibrası ile devam etti.

 

 

KARATAŞ VE BAL, HÜKÜMETE ‘YOLSUZLUK SORUŞTURMASI’ ÜZERİNDEN YÜKLENDİ

Daha sonra konuşmalara geçildi. İl Başkanı Necat Karataş ilk söz alan isim oldu. Karataş, birlik ve beraberlik içinde bir kongre diledi ve hükümeti, dört eski bakanla ilgili olarak Meclis’te yapılan ‘yolsuzluk’ oylaması hakkında, sert şekilde eleştiren bir konuşmada bulundu. Daha sonra söz alan eski milletvekili Şenol Bal’da aynı şekilde hükümeti hedef alan bir konuşma yaptı ve Türkiye’nin zor zamanlardan geçtiğini ve çıkış için tek çarenin MHP olduğunu iddia etti.

 

Daha sonra adaylar kürsüye gelerek birer konuşma yaptı. Kürsüye ilk Atakan Duran, ikinci ise Bayram Demirel geldiler ve salonda bulunan delegelere seslenerek destek istediler. Konuşmalar sonrasında toplam sayısı 395 olan delegeler oy kullanmak için İlçe Seçim Kurulunun oluşturduğu masanın önünde sıraya girdiler. Zaman zaman oy kullanma noktasında izdiham yaşandığı görüldü.

 

 

“BUNDAN BÖYLE TİRE’NİN GÜNDEMİNİ MHP BELİRLEYECEK”

İlk sözü alan Atakan Duran konuşmasında; “Anlaşılan o ki, iktidarın yıllardır içinde bulunduğu bu aymazlık ne yazık ki, ana muhalefet partilerine de bulaşmış,  Atatürk'ün manevi mirası üzerinde yıllardır siyaset yapanlar,  kimliklerini Soros’culara teslim etmeye başlamışlardır.

 

Her şeye rağmen ve bütün bunlar karşısında Türk milliyetçilerinin ümitsizliğe kapılmaya, teslim olmaya, yolunu ve çizgisini değiştirmeye asla hakkı yoktur. Çünkü biz Türk milliyetçilerinin, geçmişte olduğu gibi bu gün de, yarında ülkemizin en büyük teminatı olmak gibi kutsal bir sorumluluğu vardır.  Bu sorumluluk anlayışımız bizleri diğer siyasi düşüncelerden ayırmakta ve tüm güçlüklere rağmen ayakta tutmaktadır.  Bizler ülkemizin bölünmez bütünlüğü için gerektiğinde canından vazgeçen aziz bir davanın takipçileriyiz. Bu yüzden yılmadan usanmadan vatanını samimi bir şekilde seven herkesi MHP çatısı altında birleşmeye, tek yürek olmaya davet ediyoruz. Ülkemizin selameti için her Türk evladını, MHP çatısı altında taşın altına elimizi değil gerekirse başımızı koymaya çağırıyoruz.

 

Bu gün burada, bu düşüncelerimizi paylaşan arkadaşlarımız ile birlikte bu kutlu görevi üstlenmek üzere  ilçe başkanlığına aday olduğumuzu bir kez daha beyan etmek istiyorum.  Allah'ın takdiri ve sizleri tercihi ile bu kutsal görevi üstlendiğimizde,  20 yıldır edinmiş olduğum tüm birikimlerimi ve tecrübelerimi partimizin başarısı için hayata geçireceğimden hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

 

Sizlerin desteği ile ilçe başkanlığı görevini üstlendiğimizde elde edeceğimiz başarıları tüm partililerimiz ile paylaşacağız. Parti içi demokrasiyi en üst düzeyde uygulayarak, atacak olduğumuz tüm kritik adımlarda partililerimizin görüşlerini alacağız.  Başarı hepimizin olacak. Başarısızlık ise şahsıma ait olacak.  Hiçbir mazeret üretmeden tüm sorumluluğu üstlenmeye huzurunuzda bir kez daha söz veriyorum.

 

Göreve geldiğimizde ilk iş olarak üye sayımızı 2 bin rakamına çıkartmak olacak. Bugün yıllardır milliyetçi ve ülkücü bilinen partililerimizin bile üye listemizde yer almayışı oldukça üzücü.  Bu yüzden öncelikle tüm dava arkadaşlarımızı partimizin çatısı altında bir araya getirmeye çalışacağız. En önemlisi de parti içi demokrasiyi önemseyerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  İstiyoruz ki, bundan sonra delegelerimizin seçimini tamamen üyelerimiz gerçekleştirsin.  Artık masa başında delege listesi hazırlama işi partimizde son bulsun.

 

Modern bir hizmet anlayışı ile teknolojinin ve iletişimin tüm imkânlarını kullanarak, üyelerimizle diyaloğu en üst düzeye çıkaracağız.  MHP Tire İlçe Teşkilatının parti içi demokrasi konusunda ilçemize ve ülkemize örnek olması konusunda tüm gücümüzle emek vereceğiz. Halkımızın sesi ve sorunlarının takipçisi olacağız. Meclis üyelerimiz ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ile birlikte, partili partisiz ayrımı yapmaksızın, halkımızın sorunları ile ilgilenen aktif ve çalışan bir teşkilat oluşturmak için tüm kararlılığımız ile gece gündüz demeden çalışacağız. Bundan böyle Tire’nin gündemini MHP belirleyecek.  İlçemizin gelişimi ve Tirelilerin huzuru için atılması gereken tüm adımları atacağız, üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz.

 

 

“TİRE’DE OYLARINI, % 12 İLE, EN ÇOK ARTTIRAN PARTİ OLDUK”

Daha sonra kürsüye gelen Bayram Demirel konuşmasında; “Değerli dava arkadaşlarım barışmak, kucaklaşmak için fırsat arayan bütün kardeşlerimi Türkiye ve Türk milletinin değerleri etrafında buluşmaya davet ediyorum. Kim olursanız olun. Nerde yaşıyorsanız yaşayın, milli kimlik ve Ay yıldızlı şanlı bayrağımızın altında yaşamayı arzu eden herkese kucağımızı açıyoruz.

 

Değerli arkadaşlarım; MHP Tire İlçe yönetimi olarak, genel başkanımız işaret ettiği çizgi doğrultusunda önce ülkem, sonra partim, sonra da ben diyerek çalışmalarımızı yürütmeye gayret ettik. Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası ancak MHP iktidarı ve kadrolarıyla mümkündür.

 

Mensubu olmaktan büyük duyduğum, üyeliğini şerefle taşıdığım, vatan sevdalılarının partisi MHP’de yönetim kurulumla beraber Tire İlçe Teşkilatı olarak makam ve mevki peşinde olmadan hizmet verdik.

 

Göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yanan tüm olumsuzluklara rağmen üye sayımızı 321’den 929’a çıkarttık. O günden bu yana yapılan seçimlerde CHP oylarını % 8, AKP % 9 artırırken Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak % 12 oy artışı kaydederek ilçede oy oranını en çok artıran, Tireliler tarafından teveccüh gösterilen bir parti olduk.” dedi.

 

 

DURAN; 161, DEMİREL; 146 OY ALDI

Kongrenin son aşaması oyların kullanıldığı aşama oldu. Toplam sayısı 395 olan delegelerin 307’si sandık başına gitti. Delegelerin zaman zaman oy kullanma sırası noktasında gerginlikler yaşadığı  sandık başında, oy kullanma ve oy sayımı süreci akşam saat 19:00’a kadar sürdü. Yapılan sayım sonuçlarına göre; Atakan Duran kullanılan307 oyun 161’ini alarak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tire İlçe Teşkilatının yeni Başkanı oldu. İki dönem başkanlık yapan Bayram Demirel, 146 oy aldı. Kullanılan oyların hepsi geçerli çıktı.

 

 

DURAN’IN YÖNETİM LİSTESİNDE ŞU İSİMLER YER ALIYOR:

Burak Şenol, Hasan Elibol, İbrahim Belice, Mustafa Sezen, Can Toprakçı, Mehmet Erbahçeliler, H. Volkan Kulalı, Gülgezer Koçlar, Günay Titiz, İlhan Horunlu, Mevlüt Eriş, Necati Öter, Tevfik Karadağ, Ümit Çalışan, Hasan Güldürdek, İsmail Tosun, Binnaz Nizamoğlu, İsmail Aktürk.


HABER VİDEOSU:



Editör: Haber Merkezi