Yaklaşık 4 ay kadar önce kurulan ‘Kadın Partisi’, Türkiye’nin isminde bir cinsel ögeyi barındıran ilk siyasi partisi oldu. Türkiye’nin en yeni partisi, geçen süre içinde; İstanbul, Ankara, İzmir Bursa ve Muğla illerinde teşkilatını oluşturan ‘Kadın Partisi’nin İzmir İl Teşkilatı dün Tire’ye gelerek bir grup Tireli kadına kurdukları siyasi partiyi anlattı.

Ergün ÇELİK

Türkiye’de artık ‘kadın’ adıyla bir siyasi parti kuruldu. Dünya’da, İsveç olduğu gibi, bazı ülkelerde örnekleri görülen bir cinsel kimliği ön plana çıkaran bir siyasi parti ilk kez ülkemizde kurulmuş oldu. 25 Haziran 2014 tarihinde kurulan ve sonrasında geride kalan 4 aylık dönemde Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Muğla illerinde örgütlenip teşkilatını kuran Kadın Partisi’nin İzmir İl Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri dün Tire’ye gelerek Tireli bir grup bayanla bir araya gelerek kurdukları partilerini ve amaçlarını anlattı.

Kadın Partisi’nin İzmir İl Başkanı, Tirelilerin özellikle de CHP’li Tirelilerin yakından tanıdığı bir isim. Son yerel seçimlerde CHP’den Tire Belediye Başkan Aday Adayı olan Emel Denizaslanı, Kadın Partisi’nin İzmir İl Başkanı olarak Tireli kadınlarla buluşmaya geldi. Sasa Bey Bulvarı’nda bulunan Turkuaz Kafe’de gerçekleşen toplantı, daha çok sohbet havasında geçen bir etkinlik şeklinde geçti.
Toplantıda Denizaslanı’na eşlik eden partililer şu isimlerden oluştu: Nihal Pehlivan (Parti Meclisi üyesi), Jale Pasili , Nalan Dağdelen, Pembe Emül, Zeki Buzgan ve Ekrem Arslan. 

PARTİNİN RENGİ PEMBE
Kadınların en sevdikleri renklerden biri olan ‘Pembe’, doğal olarak ‘Kadın’ ismiyle kurulan partinin de rengi olmuş. Partinin logosu; pembe zemin üzerine beyaz  renkten çizilmiş olan kare içerisine el terazisi olarak şeklinde ifade edilmiş.

KADIN PARTİSİ, ERKEK ÜYELERE AÇIK
Partinin, kadınların siyasette daha çok yer alması ve ülkenin yönetiminde söz sahibi olması hatta ülkeyi yönetmek amacıyla kurulduğunu belirten Emel Denizaslanı, öylesine kurulan bir parti olmadıklarını amaçlarının ve hedeflerinin iktidara yükselmek ve ülkeyi kadın hassasiyeti ile yönetmek olduğunu belirtti.

Kadın ismiyle kurulan bir siyasi parti olmalarına rağmen, erkek üyelere kapılarının açık olduğunu, böyle bir kısıtlama ve engelleme olmadığını belirten Denizaslanı, başta kadınlar olmak üzere düzenin kokuşmuş siyasi partilerinden bıkan tüm vatandaşları Kadın Partisi içerisinde yer almaya davet etti.
‘ATAERKİL’ TOPLUM YAPISINA RAĞMEN UMUTLU VE KARARLILAR
Erkek egemen bir toplumu yapısı ve ‘ataerkil’ aile yapısına sahip bir ülkede olmalarına rağmen partilerinin geleceklerinden ve ilerleyişinden umutlu olduklarını ve karşılaşacakları her türlü zorluğa rağmen yola devam etme noktasında kararlı olduklarını belirten Denizaslanı, “En iyi dediğimiz partilerde bile sözde pozitif ayrımcılık olması için konulan ‘kadın kontenjanı’ kotalarının bile hiçbir zaman kullanılmadığı bir ülkede bu dengesizliğe bir son vermek, toplumun yarısını oluşturan kadınlara hak ettikleri önemi ve yeri vermek adına meydanlara indik.” şeklinde konuştu. Denizaslanı, Tire’ye bundan böyle daha sık gelip Tireli kadınlarla bir araya geleceklerini belirtti.


Editör: Haber Merkezi