Önceki gün 2. Bölge’deki ilçelerdeki teşkilatları gezen ve bu çerçevede Tire’ye de gelen CHP İzmir İl Başkanı seçilen milletvekilleri ve milletvekili adayları Tireli partililere gösterdikleri yorucu tempodaki çalışmalardan dolayı teşekkür ettiler. CHP İl Başkanı Bedri Sertel, “İzmir’de başarılı olduk ama Türkiye genelinde olamadık” diyerek, kendi açılarından ortaya çıkan seçim tablosunu ifade etti.


7 Haziran’da yapılan 25. dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin üzerinden 9 gün geçti. Seçim sonuçları kualisyonu işaret etti. Çıkan sonuçlar doğrultasında milletvekili seçilen ve yeni dönem için Meclis yolunu tutan değişik partilerden milletvekilleri bulundukları kentlerde ve bölgelerdeki parti teşkilatlarına kısa kısa teşekkür ziyaretlerinde bulunmakta.
AYNI GÜN İÇİNDE; BORNOVA, KEMALPAŞA, BAYINDIR, ÖDEMİŞ, KİRAZ, BEYDAĞ VE TİRE’Yİ GEZDİLER
İzmir’de de benzer görüntüler yaşanmakta. İlçemiz Tire’nin de içinde bulunduğu 2. Bölge dahilinde olan Bornova, Kemalpaşa, Bayındır, Ödemiş, Kiraz, Beydağ ve Tire’yi önceki gün CHP’nin yeni dönem milletvekilleri, seçilemeyen milletvekili adayları ve İzmir İl Başkanı ziyaret ederek buradaki parti teşkilatı yöneticileri ve partililerle görüşerek gösterdikleri gayretten dolayı teşekkür etti.
BAŞKAN ÇİÇEK VE İLÇE BAŞKANI SARDOĞAN BİRLİKTE KARŞILADI
Tire teşkilatı önünde Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, Belediye Meclis üyeleri; Necmettin Uçmaz, Sezer Konursay, Nurdan Karaoğlanoğlu, Kadın Kolları Başkanı Nihal Gülüm, Gençlik Kolları Başkanı, Gençlik Kolları Başkanı Lütfü Yalvaç, İlçe Sekreteri İbrahim Koç ve çok sayıda partili tarafından çiçeklerle karşılanan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, yeni dönemde de seçilen 1. Bölge Milletvekili Musa Çam, 2. Bölge’den milletvekili seçilen Kamil Okyay Sındır, 2. Bölgeden milletvekili adayı gösterilip seçilemeyen Nurgül Uçar, Ülkümen Rodoplu, Ali Kemal Elitaş, Nevzat Kavalar parti binasında bir süre durup partililerle vakit geçirdi.
‘TEŞEKKÜR’ ZİYARETİ
Yaptıkları ziyaretin ‘teşekkür’ amacı taşıdığını belirten heyet üyeleri, Tire’de seçim dönemince başarılı bir çalışma yapıldığını, oyların arttırıldığını bundan dolayı Tireli partililere çok teşekkür ettiklerini belirttiler. 
“CHP’NİN TİRE’DEKİ OYLARINI YÜKSELTTİK”
İlk sözü ev sahibi sıfatı ile alıp kısa bir konuşma yapan ve ziyaretçilere ‘hoş geldiniz’ diyen İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, vekil seçilen isimlere başarılar diledi. Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, zorlu bir seçim süreci yaşadıklarını belirtti. Hep birlikte Tire’de güzel bir sonuç çıkardıklarını, 60 yıl sonra CHP belediyeciliği ile tanışan Tire’de CHP’nin oyunu daha da yükselttiklerini söyledi.
“BAŞARININ ARKASINDA Kİ EN BÜYÜK GÜÇ KADINLARIN”
Akabinde önce İl Başkanı Bedri Serter, sonra da milletvekilleri ve milletvekili adayları tek tek söz alıp kısa konuşmalar yaptılar. Konuşmalarında seçim sonuçlarını değerlendiren ve teşekkürlerini ileten konuşmacılar, İzmir’deki sonuçtan memnun olduklarını ifade ettiler. İl Başkanı Serter’in konuşmasının en dikkat çeken kısmı, “İzmir’de başarılıyız ama Türkiye genelinde değiliz” ifadesi oldu. Serter, bu başarıda en büyük rolün kadınlara ait olduğunu, altını çizerek belirtti. Serter, “Kadınlarımızın çabaları olmasaydı, bu iş olmazdı” dedi.
Söz alan diğer isimlerin ortak vurgusu, CHP’nin kualisyon hükümetini kurmaya ve Devleti yönetmeye hazır olduğu, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakan olarak görmek istedikleri, CHP iktidarına merhaba demeye halkın hazır olduğu yönüne oldu. 

Editör: Haber Merkezi