Önceki gün Tire’ye gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, ilçeyi gezerek çeşitli kurumlarda görüşmeler yaptı. Tireli kadınları dinledi.


Ağustos ayı içinde kurulan Tire Kent Konseyi’nin “Kadın Meclisi” de geçtiğimiz günlerde oluşturulmuş ve ilk toplantısını da geçtiğimiz hafta içinde yapmıştı. Berrin Büyükdereli’nin başkanı olduğu Tire Kadın Meclisi, ilk misafirlerini ise önceki gün ağırladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi bünyesinde oluşturulan ‘Kent Yaşamı ve Kadın Çalışma Grubu’ tarafından organize edilen “Yaşam Okulu” isimli gezi etkinliği, İzmir ve Tireli kadınların kaynaşması açısından dolu dolu geçti. Gezide Konak Belediyesi Şiir Tiyatrosu Topluluğu da yer aldı.

YAKLAŞIK 35 KİŞİDEN OLUŞAN BİR GRUPLA TİRE’YE GELDİLER
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’nin Kadın Meclisi Başkanı ve yönetimi ile bazı üyeleri, Tire’yi ziyaret etti. Yaklaşık 35 kişiden oluşan grubun içinde birkaç erkek de yer aldı. Kadın Konseyi Başkanı Kızbes Seyhan Aydın liderliğindeki grupta yer alan isimler arasında; Şennur Genç (Kadın Meclisi Kadın ve Siyaset Çalışma Grubu Başkanı), Emine Cin (Kadın Meclisi Kent Yaşamı ve Kadın Çalışma Grubu Başkanı), Rukiye Urgancı (Koruyucu Aileler Yardımlaşma Derneği Başkanı) vardı.

TİRE’NİN NE KADAR KADIN DOSTU BİR KENT OLDUĞUNU İNCELEDİLER
Tire Kadın Meclisi Başkanı Berrin Büyükdereli ve Tire Kadın Meclisi Sekreteri Gülgün Gözeger tarafından karşılanan İzmir heyeti üyeleri ilk olarak İstasyon Parkı’nda çay içip yol yorgunluğunu attı. Buradan sırasıyla Kent Müzesi, Kadın Danışma Merkezi, Derekahve, Tire Belediyesi ve Süt Kooperatifini ziyaret eden İzmir Kadın Meclisi üyeleri; Tire’deki kadınların profilini, siyaset ve ekonomideki katkı ve rollerini, Tire’nin ne kadar kadın dostu olduğunu incelediler.

BAŞKAN KIZBES SEYHAN AYDIN, “TİRELİ KADINLARLA DENEYİMLERİMİZİ PAYLAŞMAK İSTİYORUZ” DEDİ
İzmir Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Seyhan Aydın, gezi ve yapacakları çalışmanın amacını; kadınların içinde yaşadıkları kenti biçimlendirme gerçeği yada kentlerin kadınları biçimlendirme gerçeğini görüp analiz etmek ve buradan yola çıkarak, ilçelerde kurulu olan kadın meclisleri ile iletişim halinde olup işbirliğine olanaklarını geliştirmek ve onlarla deneyimlerimizi paylaşmak amacındayız.  
Editör: Haber Merkezi