Ercan ÇELİK

İYİ Parti 1. Olağanüstü Kurultayı Ankara Spor Salonu'nda Genel Başkan Meral Akşener ve 1071 delegenin imzası ile başladı. Meral Akşener 1060 oyla yeniden genel başkan seçildi.

İYİ Parti 1. Olağanüstü Kurultayı Genel Başkan Meral Akşener ve on binlerce partilinin katılımıyla gerçekleştirildi.Kongre salonunun kapısı Türkiye'nin dört bir yanında gelen vatandaşların yoğun ilgisi yüzünden sabah saat 5’de açıldı. Bu saatte Ankara Spor Salonu hunca hınç doldu.Salonun içi kadar dışı da izdiham derecesinde kalabalıktı. Yurdun dört bir yanından gelen İYİ partililer salon dışında oldukça coşkulu bir atmosfer sergilediler. Salonda yer kalmayınca dışarıda kalan vatandaşların kongreyi izleyebilmesi için dev Led ekranlar kuruldu.Salonun içinde de coşku had safhadaydı. Davul ve zurnalar eşliğinde salon hep bir ağızdan sık sık İzmir marşını söyledi.Salonda; "Mustafa Kemal'in askerleriyiz","Ne mutlu Türküm diyene", ”vatan sana canım feda", "şehitler ölmez vatan bölünmez", “devletin başına Meral gelecek" sloganları atıldı.Salonda kurulan dev ekranlardan milli mücadele ruhu salona yansıtıldı. Salonda ışıklı pankartlarda İstiklal Marşımızın ilk mısrası olan "Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak" hiç sönmedi.Meral Akşener'in salona gelişine kadar coşku dinmeden devam etti. Akşener'in gelişi öncesi salon hep bir ağızdan ayağa kalkarak İstiklal Marşının mısralarını haykırarak okudu.

ATAKAN DURAN HABERTİRE’YE KONUŞTU

Ankara dönüşü gazetemize konuşan İlçe Başkanı Atakan Duran, Ankara izlenimlerini şöyle paylaştı: “1 Nisan 2018 Pazar günü Ankara Kapalı Spor Salonu’nda yapılan, İYİ Parti 1. Olağanüstü Kongresi’nde Tire’yi temsilen ilçe başkanı ve üst kurul delegesi olarak katıldım. Tire’den kongremize 2 otobüs 20’den fazla özel araç ve hava yoluyla kendi imkanlarıyla vatandaşlarımız kongremize iştirak ettiler. Mazereti olmayan ilçemizin tüm yöneticileri kongreye katılım gösterdiler.  Kongreye katılımın oldukça yüksek olduğunu emniyet kayıtlarından tespit ettik. Bu katılım oranı bizleri de son derece mutlu etmiştir. Katılımcıların coşkusu ve heyecanı, Ankara Kapalı Spor Salonu’nu tabiri caizse bir bayram yerine çevirmiştir. Türkiye’nin dört bir yanından çok farklı kesimlerden gelen vatandaşlarımız ülkemizin güzel yarınları için İYİ Parti çatısı altında toplanmıştır. Bugüne kadar yapılan parti kongrelerine kıyasla çok yüksek katılım, büyük coşku, heyecan ve kararlılık sergilenmiştir. Sayın genel başkanımız yaptığı güzel konuşmayla Cumhurbaşkanlığına talip olduğunu bir kez daha kararlılıkla ortaya koymuştur. Partimizi iktidara taşıyacak olan Genel İdare Kurulumuz da bu kongremizde seçilmiştir. Başta sayın genel başkanımız Meral Akşener ve hepsi birbirinden kıymetli genel idare kurulu üyelerimizi bu vesile ile tekrar tebrik ederiz.”

GENEL MERKEZDE TİRE’YE ÖZEL İLGİ

İYİ Parti İlçe Başkanı Atakan Duran, Ankara’da Tire’yi çoğu yöneticinin tanıdığını vurgulayarak, “Tire heyeti olarak genel merkezi ziyaret ettik. Tüm genel başkan yardımcılarımızla görüştük. İzmir Milletvekilimizi Sayın Aytun Çıray ile görüştük. İzmirimize ve özellikle Tiremize büyük ilgi alaka gösterildi.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi