Ercan ÇELİK

Kurucu başkan Atakan Duran’dan sonra görevi devralan İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Hayati Okuroğlu, genel merkezin yerel seçimler öncesi il ve ilçe başkanlıklarını güçlendirmek amacıyla yayınladığı genelge doğrultusunda istifa etti.

Genel merkez, önce il başkanlarının istifasını istemişti. Daha sonra yeni il başkanları atandı ve şimde de atamaların gerçekleştiği illere bağlı ilçelerdeki başkanlar ve yönetimlerinin istifa etmeleri istendi. Bu kapsamda Tire İlçe Başkanı Hayati Okuroğlu ve 23 yönetim kurulu üyesi istifa ettiler.

Gazetemize açıklama yapan Hayati Okuroğlu, “Genel merkezimizin yayınladığı genelge doğrultusunda yönetimimizle birlikte istifa dilekçemizi İzmir İl Başkanlığımıza gönderdik. İYİ Parti, yerel seçimlere daha güçlü bir şekilde hazırlanmaktadır.” Dedi.

Okuroğlu’nun il başkanlığına gönderdiği dilekçede şu ifadeler yer aldı; “Genel merkezimiz tarafından il-ilçe başkanlıkları ve yönetim kurullarının yerel seçimler öncesinde güçlendirilmek üzere yendilen yapılandırılmalarına ilişkin yayınlanan genelge gereği, İYİ Parti Tire İlçe Başkanlığından istifa ediyorum. Gereği bilgilerinize arz olunur.”

Editör: Haber Merkezi