Tirevizyon ekranlarında yayınlanan ve Tire’de siyasetin konuşulduğu tek program olan Kulis’in bu haftaki konuğu İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Atakan Duran oldu. Program yapımcısı ve sunucusu Ercan Çelik’in sorularını yanıtlayan İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Atakan Duran, Tirevizyon ekranlarında birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. İYİ Parti’nin kuruluş hikayesinden bugüne birçok konunun konuşulduğu Kulis, Tireliler tarafından ilgiyle izlendi.

‘İYİ BİR TÜRKİYE İÇİN YOLA ÇIKTIK’

Programın giriş kısmında İYİ Parti’nin kuruluş amaçlarını ve ilkelerine sıralayan İlçe Başkanı Atakan Duran, açıklamalarını şu cümlelerle sürdürdü;

“İYİ Parti Kurucuları, yani bizler iyi bir Türkiye için yola çıktık. Bizim milletimiz dünyaya her zaman iyiliği empoze etmiştir. Tarihimizde ve geçmişimizde Hoca Ahmet Yesevi, Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli ve Yunus Emre gibi insanlarımız dünyaya hep iyiliği öğütlemişlerdir. Bizler de onların öğütlerinden yola çıkarak yürüyoruz.

Ülkemizde çok büyük ölçüde genç işsizlerimiz var. Bu gençlerimizin iş imkânlarına sahip olmasını istiyoruz. Toplumumuzda maalesef kadınlarımıza karşı eşitsizlik arz eden durumlar var. Kadınlarımıza her konuda fırsat eşitliği istiyoruz. Yaşlılarımıza sağlıklı ve huzurlu yaşlılık ömrü ve yaşlılarımızın geleceğe güven ile bakmasını istiyoruz. Milletimizin birlik ve beraberlik içinde yaşamasını istiyoruz.  Ve bunun için yola çıkıyoruz. İlkelerimiz; Milletimize güveni esas almak, açık dürüst ve hesap verebilir olmak, çoğulcu, katılımcı, kapsayıcı, pozitif siyaset yapmak, çözüm üretmek ve çalışkan olmak, eleştiriye açık ve özgür düşünceli olmaktır.

‘AMAÇLARIMIZ’

Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesini, değerlerini ve üniter yapısını korumak, çağdaş medeniyeti yakalamak sevgi ve saygı dilini hakim kılmak, parlamenter sistemi yaşatmak denge ve kontrol ilkesi üzerine kurulu kuvvetler ayrılığını kurmaktır. Hedeflerimiz ve amaçlarımız bunlardır.

‘O GÜNDEN BU GÜNE AKŞENER İLE BİRLİKTE YÜRÜYORUZ’

Daha önce de siyasetle uğraşmıştım. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile bizzat, birebir tanışıklığımız 2015 yılı Aralık Ayı’na denk geliyor. O tarihten bu yana Sayın Akşener ile tanışık ve birlikte yol yürüyen vaziyetteyim. Malumunuz üzerine daha önce bir başka siyasi partide ilçe başkanlığı görevi yürütmekteydim. Bu süreçte seçim sonuçları neticesi tabanımızda ve bizlerde bir kongre gerekliliği hasıl olmuştu. Bu talebi iletmek noktasında Sayın Akşener ile görüşmüş ve o an itibariyle Sayın Akşener ile birlikte bir yola çıkmış olduk. Bu bizim bakış açımıza göre bir demokrasi mücadelesiydi. Çünkü bir muhalif parti kendi kongresini yapmak için uğraşırken o süreçte iktidar partisi iki defa kongre yapabilmişti. Ama bir muhalif parti bunu maalesef başaramamıştı. Neticede biz o günlerde bir demokrasi mücadelesi vermek için yola çıktık. Görevden alındık. Şu anki Genel Başkanımız dönemin partisinden ihraç edildi. Bizler de onunla birlikte yola devam ettik.

Sonraki süreçte Sayın Akşener ve kurmayları bu gidişatın kötü olduğunu ve bir şeylerin yapılması gerektiğini ortaya koydular ve bir oluşum içerisine girdiler. Bu süreçte şahsıma da ulaştılar 20 Aralık 2017 tarihinde İl Başkanımız Yıldırım Ulupınar tarafından Kurucu İlçe Başkanı olarak görevlendirildim

‘HEMEN İŞE KOYULDUK’

Görevlendirmemiz yapılır yapılmaz yönetim kurulumuzu belirledik ve şu anda resmen İYİ Parti Tire Kurucu İlçe Başkanı olarak görevimi sürdürmekteyim. Yönetimimiz 30 kişiden oluşmakta. İlçemizde büyük bir coşkuyla birlikte İYİ Parti’ye büyük bir ilgi ve alaka var. Sağ olsunlar çok sayıda arkadaşımız partimizde ve yönetimimizde yer almak istediğini belirtti. Talep o kadar fazlaydı ki içlerinden yönetim kurulunu oluşturacak 30 kişiyi seçmemiz çok zor oldu.

Şu anda Tire’deki altyapı çalışmalarımız tamamlanmak üzere. İlk iş olarak Partimiz için bir İlçe Merkezi binası arayışına girmiştik. Atatürk Caddesi Akbank’ın alt kısmında bulunan adreste İlçe Merkezi binamızı kiraladık. Yönetici ve partili arkadaşlarımız binadaki tadilat işlerini yaptırdılar. Tabelamızı taktık ve ilçe merkezimize yerleştik. Kapımız tüm vatandaşlarımıza açıktır. Resmi açılışımız İl Başkanlığımızın açılışından sonra belirlenecek ve tüm halkımıza duyurulacaktır.

‘ÜYE KAYITLARIMIZ BAŞLADI’

Üye kayıtlarımız başladı. Türkiye’de bir şeylerin değişmesi gerektiğini düşünen, Cumhuriyet’in temel değerlerine sahip olan tüm insanlarımızı tüm vatandaşlarımızı İYİ Parti’ye üye olmaya davet ediyorum. 2 günde 200’e yakın üye kaydettik.

‘İYİ PARTİ SEÇİMLERE GİRECEKTİR’

Türkiye’de ‘İYİ Parti seçimlere girebilir mi giremez mi?’ diye bir algı, bir muallak durum yaratılmaya çalışılıyor. Ben İYİ Parti Tire İlçe Başkanı olarak söylüyorum; İYİ Parti tüm seçimlere girme noktasında hazırdır ve tüm seçimlere girecektir.

‘KONGREMİZE TÜM HALKIMIZI DAVET EDİYORUM’

Bununla ilgili olarak da gerekli olan altyapı çalışmaları yapılmaktadır. Bunlar nelerdir? Kanun gereği olması gereken İlçe, İl ve Genel Merkez Kongreleri kararı alınmıştır. 11 Şubat Pazar günü Tire Belediyesi hizmet binasındaki konferans salonunda İYİ Parti Tire 1. Olağan Kongresi yapılacaktır. Bu vesileyle buradan İYİ Parti’ye gönül veren Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i seven ve ülkede bir şeylerin değişmesi gerektiğini düşünen tüm halkımızı kongremize davet ediyorum.

‘ÜLKE İKİYE BÖLÜNDÜ’

Şu anda ülkemiz siyaseten bir karpuz gibi ikiye bölünmüş durumdadır. Biz bunları gittiğimiz yerlerde yaşıyoruz. Ülkemiz, iktidar partisi tarafını tutan insanlarla, iktidar partisi tarafını tutmayan insanlar arasında sosyal olarak bölünmüş vaziyette. Gittiğimiz köyler, ziyaret ettiğimiz kahvehaneler bile ayrılma noktasına gelmiştir. İnsanlarımız kendi siyasi görüşünden olmadığı için diğer esnaflardan ve bakkallardan bile alışveriş yapmama noktasına gelmiştir. İYİ Parti Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş değerlerini esas alan bir siyasi partidir. En başta Türkiye’deki bu siyasi bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak için yola çıkıyoruz. Türkiye’de artık bir şeylerin değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu yolda üstümüze ne düşerse, milletimiz bizi hangi konuda görevlendirirse her türlü göreve talip olduğumuzu ortaya koyuyoruz.

‘TÜRK SİYASETİ YORULDU’

Türkiye yorgundur. Türkiye siyaseti yorgundur. Sayın Cumhurbaşkanı’nın tabiriyle iktidar da yorgundur. Bu yorgunluğu atmanın, bu yorgunluğu telafi etmenin yegane yolu seçimdir ve bu seçimde bu yorgun ortamı düzeltmek için, genç, dinamik, heyecanlı ve tecrübeli kadrolara ihtiyaç vardır. Bu genç dinamik ve heyecanlı kadrolar İYİ Parti teşkilatlarında mevcuttur. İYİ Parti Teşkilatları, dünyaya farklı bakış açılarına sahip insanların bir çatı altında toplandığı, ortak kaygı ve hedefin Türkiye’nin güzel yarınları olduğunu düşünen insanların toplandığı bir siyasi partidir.

‘KAPIMIZ HERKESE AÇIK’

Atatürk ilke ve inkılaplarını benimseyen, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü öncelik kabul eden tüm insanlarımıza kapımız sonuna kadar açıktır. Bu özellikleri taşıyan herkesi partimizde siyaset yapmaya davet ediyorum. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum. Partimize üye olma noktasında özel ve anlamlı kısımlar da vardır. Mesela bizim partimizde yüzde 25 kadın kotası bulunmaktadır. Her türlü listede yüzde 25 kadın kotası olma zorunluluğu bulunuyor. Bu göstermelik bir kota değildir. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile baş başa yaptığımız görüşmelerde bizleri ‘yüzde 25 kadın kotası sadece listelere kadınların konulması değildir. Her listede kadınları aktif görev alabilecek ve hedefe ulaşabilecekleri noktalardan yer vermek zorundasınız’ diyerek uyarmıştır.

KİMLER İYİ PARTİ’YE KATILAMAZ?

Ayrıca kadına karşı şiddet suçundan hüküm giyen kimselerin partimize üye olma şansları bulunmamaktadır. Bununla birlikte hayvanlara yönelik kötü muamele suçlarından haklarında adli sicil kaydı bulunan kimselerin de partimize üye olabilmesi mümkün değildir.

‘TÜM HARCAMALARI CEBİMİZDEN YAPIYORUZ’

Şu anda ülkemizde İYİ Parti 70’i geçkin vilayette teşkilatlanmaktadır. Biz kendi ilimiz ve ilçemizden bahsedecek olursak, İl Başkanımız Sayın Yıldırım Ulupınar, İl Başkanlığımızdaki her türlü maliyetleri kendisi ve 85 kişilik yönetim kurulu üyeleri kendi imkanlarıyla karşılamaktadır. Tire ilçemizde de aynı şekilde tüm giderlerimiz şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız tarafından karşılanmaktadır. Kendimizce bu ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz. Siyasi partilere seçim yardımları, genel seçimler sonrasında almış oldukları oy oranlarına ve meclisteki milletvekili sayısına göre yapılmaktadır. Tabii ki partimiz yeni kurulduğu için ve daha önce hiç seçimlere girmediği için devletten herhangi bir destek görmemekteyiz. Şu anda yapılan tüm yatırımlar ve masraflar başkanlar ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlar arasında toplanan paralarla gerçekleştirilmektedir.

Editör: Haber Merkezi