Ercan ÇELİK

2 yıldır Tire Belediyesi’nde çalışan CHP Tire Gençlik Kolları Eski Başkanı ve Görkem Çolak’ın işine son verildi. Bunun üzerine bir internet sitesinde “Tire Belediyesi’nde Faşizm” başlığıyla haber yayınlanınca, Tire Belediyesi’nden yazılı açıklama yapıldı. Belediyeden çıkarılan 2 kişinin siyasi değil mevzuat gereği olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“02.10.2018 Tarihli Egedebirgün.com internet sitesinde yayımlanan ‘’Tire Belediyesi’nde faşizm’’ başlıklı haberde, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in CHP’li gençleri işten çıkardığı şeklinde algı oluşturulmaktadır.  Bahsi geçen haberin linkinin paylaşıldığı sosyal medya hesaplarında da bu açıkça dile getirilmektedir. Tire Belediyesi’nde son dönemde CHP ile bağı bulunan 2 personel işten çıkarılmıştır. Bunun da sebebi siyasi değil mevzuat gereğidir. Çıkarılan 2 personelden biri olan Görkem Ç. Mesai saatlerine riayet etmediği için yazılı ve sözlü olarak uyarılmış lakin yine mazeret belirtmeden mesai saatleri içerisinde siyasi bir toplantıya katılması nedeniyle işten çıkarılmıştır.

ALPER A. İLE İLGİLİ NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK İDDİASI

Yine CHP ile bağı bulunan diğer personel olan Alper A. ise nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla işten çıkarılmıştır. Alper A. hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanun madde 157 ve devamı hükümleri gereğince suç duyurusunda bulunulmuştur. Çünkü Alper A. çalıştığı kurumun adını kullanarak inşaat firması (Alperen İplik İnşaat Otomotiv San. Tic. Ltd. Şti.) sahibi olan bir arkadaşının reklam raketlerinde reklamının yayınlanmasının istediğini söyleyerek yetkililere başvurmuş ve yetkililer, otuz adet reklam raketini bir ay süreyle ve 5.000,00-TL karşılığında sözü edilen inşaat firmasına kiralamıştır.

Ancak Alper A. ve birlikte iş yaptığı S. A., müvekkilden önce sözü edilen inşaat firmasının yetkilisine giderek reklam raketlerinin kiralanması karşılığında 20.000,00-TL talep etmişler ve yetkilisinden 10.000,00-TL’yi tahsil etmişlerdir. Sözü edilen inşaat firması yetkilisi, 10.000,00-TL’yi şüphelilere teslim etmeden önce Tire 1922 Spor Kulübünün hesap numarasını talep etmiş, fakat şüpheliler müvekkilin reklam işini bu şekilde ifa ettiğini; kulübün hesabına para yatırmadığını aksine kendilerine elden teslim edilmesini istediğini belirtmişlerdir."

Editör: Haber Merkezi