Tire Belediye Meclisi CHP’li Belediye Başkanı Tayfur Çiçek başkanlığında ilk toplantısını belediye meclis salonunda dün yaptı.




13 CHP’li, 8 AK Partili ve 4 MHP’li üyenin bulunduğu toplam 25 Belediye Meclis üyesinin katıldığı toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis kâtipleri, belediye encümeni üyeleri ve komisyonlara üyeler seçildi.


Belediye Başkanı Tayfur Çiçek yaptığı konuşmasında meclis üyeleri ile birlikte Tire’ye birlikte çok şeyler kazandıracaklarını belirterek, “Tire olarak orta ölçekli bir ilçeyiz. İnsanların birbirini tanıdığı selamlaştığı bir ilçeyiz. Bu kentte yaşayan insanlar bizim alacağımız kararlar ile daha mutlu olacaklar. İnsanları mutlu etmek elimizde ise iyi niyetle aşamayacağımız bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bu meclis diğer meclislerden farklı. Bu meclis büyükşehir kanunu ile ilk kez çalışan meclis olacak. Seçim sürecinde itfaiye alanına yapılan iş merkezi çok eleştirildi ancak oraya bu binayı yapmasaydık o alan büyük şehire devredilecekti. Şimdi ise 16 adet 54 m2’lik dairemiz var orada. Hep birlikte güzel işlere imza atacağız. Yapılan her işin açılışı yapılırken hepinizin elinde kurdele kesmek için bir makas olacak” şeklinde konuştu.




İKİ KOMİSYON DAHA EKLENDİ
Seçim öncesi Ak Parti Grup Başkanı Ali Taykut, komisyonlara Tarım ve Orman ile hukuk Komisyonlarının da eklenmesini talep etti ve bu teklif oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi.
Daha sonra seçime geçildi ve yapılan gizli oylama ile Mustafa Önem (CHP) ve Necmettin Uçmaz (CHP) Meclis başkan vekilliklerine seçildiler. Meclis kâtipliklerine ise Bahadır Öztürk (CHP) ve Nazmi bezci (CHP) asil üyeliklere, İsmail Tapkın (AK PARTİ) ve Tarık Ekinci (MHP) yedek üyeliklere seçildiler. Mehmet Hızlan (CHP) ve Coşkun Koç (CHP) da belediye encümenine seçildiler.
Bütçe Encümeni Üyelikleri ise şöyle oluştu, Coşkun Koç (CHP), Azmi Öztüzün (CHP), Sezer Konursay (CHP), İsmail Tapkın (AK PARTİ), Ömer Eryiğit (MHP). Ali Ayyıldız (AK PARTİ) ise bütçe encümeninin yedek üyeliğine seçildi.


Kesin Hesap Encümeni Üyeliklerine, Yurdakul Hasel (CHP), Kamil Taşal (CHP), YAHYA SALDIK (AK PARTİ) asil üye olarak, Ömer Eryiğit (MHP) ise yedek üyeliğe seçildi. 
Tarife Encümeni Üyeliklerine Yurdakul Hasel (CHP), Nazmi Bezci (CHP), Mustafa Maltepe (AK PARTİ) seçildi ve Behçet Oğuz Kayalar (MHP) da yedek üyeliğe seçildi.
İmar Encümeni Üyeliklerine Mustafa Güngör (CHP), Kamil Taşal (CHP), Ahmet Küçükler (CHP), Ali Ayyıldız (AK PARTİ), Behçet Oğuz Kayalar (MHP) seçilirken, Yurdakul Hasel (CHP) ve Yahya Saldık (AK PARTİ) de yedek üye oldular.


Nizam Encümeni Üyeliklerine, Mehmet Hızlan (CHP), Fatoş Banu Yıldırır Şen (AK PARTİ), Halil Doğukan Eroğlu (MHP) seçildi ve Mustafa Güngör de yedek üye oldu.
Sağlık Encümeni Üyeliklerine, Necmettin Uçmaz (CHP), Ali Taykut (AK PARTİ), Behöet Oğuz Kayalar (MHP) seçildi ve Kamil Taşal (CHP) yedek üye seçildi.
Trafik Komisyonuna, Necmettin Uçmaz (CHP), Ahmet Küçükler (CHP), Coşkun Koç (CHP), Mustafa Selman İçelli (AK PARTİ), Ömer Eryiğit (MHP) seçildi.
Çevre Komisyonuna, Bahadır Öztürk (CHP), Hüseyin Öztürk (AK PARTİ), Halil Doğukan Eroğlu (MHP) seçildi.


Tarım ve Orman Komisyonuna, Mustafa Güngör (CHP), Mustafa Önem (CHP), Coşkun Koç (CHP), Ali Taykut (AK PARTİ), Tarık Ekinci (MHP) seçildi. 
Hukuk Komisyonuna ise Azmi Öztüzün (CHP), Yurdakul Hasel (CHP), Kamil Taşal (CHP), Yahya Saldık (AK PARTİ), Halil Doğukan Eroğlu (MHP) seçildi.
Toplantı iyi dilek ve temenniler iletilerek sona erdi ve 15 Nisan Salı saat 20.00’de faaliyet ve denetim raporları, Çiftçi Malları Komisyonuna ve belediyeler birliklerine üye seçimi gibi konu başlıkları ile belediye meclis üyelerinin toplantı yapmalarına karar verildi. 









Editör: Haber Merkezi